Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Tilbud
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Gå til Berrylook
Tilbud
10% rabatt på alle navnelapper
5 Mnd.
10% rabatt på alle navnelapper
Beskrivelse:
Med denne rabattkoden får du 10% på alle navnelapper.

Navnelappene gode for merking av klær og utstyrtil både store og små.

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Rabattkode:
Åpne koden
Koden er kopiert :)
Gå til Smartlapper
5 Mnd.
Alt til mor, barn, hus og hjem
Annonse
Alt til mor, barn, hus og hjem
Celis.no er en norsk nettbutikk med et stort og spennende utvalg til mor, barn og hjemmet
Gå til Celis.no
Annonse
Spesialtilbud på en mangde varer!
Tilbud
Spesialtilbud på en mangde varer!
Gå til Parfyme Klikk
Tilbud
Få 10% rabatt på din første ordre
5 Mnd.
Få 10% rabatt på din første ordre
Beskrivelse:
Du får nyhetsbrev maks én gang i uka og tilgang til rabatter og konkurranser eksklusivt for nyhetsbrevet. Vi trekker i tillegg en vinner hver måned som får et gavekort på 250,- Det skal lønne seg å være påmeldt nyhetsbrevet vårt!

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Gå til Barbershop.no
5 Mnd.
Se de nyeste tilbudene fra Banggood
Tilbud
Se de nyeste tilbudene fra Banggood
Incredible priced items, limited time to snatch!
Gå til Banggood
Tilbud
Vis alle →
Forsiden
Dagen i dag

1. September

Om dagen

1. September er dag 245 i 2024, og er i uke 35. Det er 121 dager igjen av året.

Historie

38 år siden

1985: En amerikansk-fransk ekspedisjon lokaliserer vraket av RMS «Titanic»

RMS (også SS) «Titanic» var et britisk passasjerskip som forliste på sin jomfrutur mellom Southampton i England og New York i USA 15. april 1912, da det traff et isfjell og sank. Forliset, hvor mellom 1 350 og 1 512 personer omkom, og bare 705 overlevde (675 kvinner og barn), er en av de største og mest kjente maritime katastrofer i fredstid.

Vraket ble funnet 1. september 1985 av et fransk-amerikansk team ledet av Jean-Louis Michel og Robert D. Ballard. Oppdagelsen av vraket bekreftet at skipet hadde brukket i to. Wikipedia
124 år siden

1899: Nationaltheatret, som er tegnet av arkitekten Henrik Bull, åpner

Nationaltheatret i Oslo er, ved siden av Den Nationale Scene og Det norske teatret, en av Norges tre hovedscener for teaterkunst. Nationaltheatrets første sjef var Bjørn Bjørnson, sønn av Bjørnstjerne Bjørnson. Nåværende teatersjef er Hanne Tømta. Den administrative delen av Torshovteatret ligger under Nationaltheatret.

Nationaltheatret ligger i Studenterlunden, avgrenset av Karl Johans gate i nord, Johanne Dybwads plass med Nationaltheatret T-banestasjon og Nationaltheatret jernbanestasjon i vest, Stortingsgata i syd og Universitetsgata i øst.

Før Nationaltheatret ble reist, var beliggenheten gjenstand for diskusjon gjennom flere tiår. Teaterforkjemperne hadde blinket seg ut den nåværende beliggenheten ved Studenterlunden, men det måtte oppgis etter hard motstand fra universitetet, som ligger i samme området. I 1880 skrev universitetskollegiet at et slott, et storting, et universitet og et teater ikke hører naturlig sammen, da teatrets «karakter i det hele og den virksomhed, som udgaar derfra, i selve sit Væsen saa forskjellig fra den, hvortil de trende andre er viede, at de til sammen ikke vil kunne udgjøre nogen harmonisk forbindelse». Men i de påfølgende år oppnådde norske forfattere som Ibsen og Bjørnson en internasjonal prestisje som satte universitetet helt i skyggen, og da søknad om et teater ved Studenterlunden atter blev fremmet i 1888, med støtte fra nettopp Ibsen og Bjørnson, gikk saken raskt igjennom. Universitetet protesterte forgjeves, men fikk medhold i at Nationaltheatrets inngang ikke skulle peke mot universitetet, og at teaterets tak ikke skulle være vesentlig høyere enn universitetets.

Bygningen, med fasader hovedsakelig i gul maskintegl og granitt, ble tegnet av arkitekt Henrik Bull, som vant en arkitektkonkurranse om oppdraget i 1891. Teatret åpnet den 1. september 1899. I løpet av åpningshelgen ble det spilt tre åpningsforestillinger, en for hver av dramatikeren som står innskrevet i byggets fasade: Ludvig Holberg, Bjørnstjerne Bjørnson og Henrik Ibsen. Bygningen ble fredet etter lov om kulturminner i 1983.

Bygningen er i et betydelig forfall, og det vurderes i 2010 ulike eierformer for bygningen og kostnader med hensyn til istandsettelse, hvor Statsbygg skal utarbeide et forprosjekt for oppgradering. Wikipedia
169 år siden

1854: Norges første jernbane, «Hovedbanen» som går mellom Oslo og Eidsvoll, blir åpnet

Hovedbanen er Norges eldste jernbanestrekning og går mellom Oslo og Eidsvoll, den er 67,8 km lang og ble åpnet i 1854. I kombinasjon med dampbåttrafikk på Mjøsa revolusjonerte banen samferdselen i dette innlandsområdet. De viktigste stasjonene langs banen er Bryn, Strømmen, Lillestrøm, Jessheim og Eidsvoll.

Hovedbanen ble bygget normalsporet og ble åpnet 1. september 1854 med navnet Norsk Hoved-Jernbane (N.H.J.). Banen hadde også det engelske navnet Norwegian Trunk Railway siden det var betydelige engelske interesser i banen fra oppstarten. Formelt forble Hovedbanen utenfor statsbanesystemet helt til 1926, men den statlige kontrollen med banen var betydelig helt fra starten.

Da Hovedbanen ble åpnet var lengden 67,8 km og største stigning 26 ‰. 1. oktober 1903 fikk banen dobbeltspor mellom Bryn og Lillestrøm. Dette ble forlenget til Oslo på banens femtiårsdag 1. september 1904.

Et eget godsspor (Loenga–Alnabrulinjen) mellom Alnabru og Loenga ble tatt i bruk i mai 1904 (Alnabru-Bryn) og 1. mai 1907 (Bryn-Loenga). Banen ble elektrifisert 1. september 1927 (Oslo-Lillestrøm) og 15. juni 1953 (Lillestrøm-Eidsvoll). Banen ble fjernstyrt i 1965 (Lillestrøm - Eidsvoll) og 1972 (Oslo - Lillestrøm).

Med fjernstyringen begynte nedbemanningen av stasjonene. Dette skjøt ytterlig fart etter at NSB sluttet med egen stykkgodstrafikk i 1973 i forbindelse med opprettelsen av Linjegods AS.

Hovedbanen mistet i 1998/1999 mye av trafikken etter åpningen av Gardermobanen. Gardermobanen ble bygget 140 år etter Hovedbanen og går også mellom Oslo og Eidsvoll, på eget spor fra Etterstad til Eidsvoll. Hovedbanen brukes i dag derfor hovedsakelig kun av lokaltog som stopper på stasjoner og holdeplasser på banen, og av godstog. Strekningen mellom Dal og Eidsvoll har nå bare godstrafikk, med unntak av ett tog i døgnet, tog 1679, som går personførende fra Dal kl 01:30 direkte til Eidsvoll. Ved feil eller vedlikehold i Romeriksporten brukes Hovedbanen mellom Oslo og Lillestrøm for alle tog. Wikipedia

Fødsler

36 år
Mats Zuccarello (Ishockeyspiller)
1987

Mats Zuccarello (Norge)

Ishockeyspiller

Fullt navn / Fødenavn:
Mats Andre Zuccarello Aasen

Født:
1. september 1987 (36 år)

Mats André Zuccarello Aasen er en norsk ishockeyspiller som siden juli 2019 spiller for Minnesota Wild i National Hockey League (NHL). Han har tidligere spilt for New York Rangers og Dallas Stars i NHL, for Metallurg Magnitogorsk i Kontinental Hockey League (KHL), for MoDo Hockey i den svenske Elitserien og for Frisk Asker i GET-ligaen i Norge.

Han ble den sjuende nordmannen til å spille i NHL da han debuterte for New York Rangers den 23. desember 2010, og den tredje nordmannen i russiske KHL da han debuterte for Metallurg den 6. september 2012. Zuccarello Asen er utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right To Play. Han gikk på NTG Bærum i perioden 2003-2006. Wikipedia

37 år
Stella Mwangi (Sanger)
1986

Stella Mwangi (Norge)

Sanger, komponist, låtskriver, skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Stella Nyambura Mwangi

Født:
1. september 1986 (37 år)

Stella Nyambura Mwangi er en norsk sanger, skuespiller, rapper, låtskriver og komponist av kenyansk opprinnelse, mest kjent i Norge for sin seier i norsk Melodi Grand Prix 2011 med «Haba Haba». Hennes arbeider er blant annet brukt i American Pie 5: The Naked Mile og Save the Last Dance 2, og i TV-seriene CSI New York og Scrubs. Wikipedia

54 år
Henning Berg (Fotballspiller)
1969

Henning Berg (Norge)

Fotballspiller, fotballtrener

Fullt navn / Fødenavn:
Henning Stille Berg

Født:
1. september 1969 (54 år)

Henning Stille Berg er en norsk fotballtrener og tidligere fotballspiller som er hovedtrener for den kypriotiske klubben AC Omonia.

Berg spilte høyreback eller midtstopper, og var i mange år fast på det norske landslaget. Berg fikk til sammen 100 A-landskamper, og er med det spilleren med tredje flest landskamper for Norge gjennom tidene. Bare Thorbjørn Svenssen (104) og John Arne Riise (110) har flere A-landskamper. Han har siden vært trener for Lyn, Lillestrøm, Blackburn, Legia Warszawa og Videoton og Stabæk Wikipedia

55 år
Karl Oskar Emberland (Fotballtrener)
1968

Karl Oskar Emberland (Norge)

Fotballtrener

Født:
1. september 1968 (55 år)

Karl Oskar Emberland er en norsk fotballtrener som er assistenttrener for Rosenborg Ballklub.

Han var trener for Sogndal Fotball i 1. divisjon fram til slutten av 2009-sesongen. Han har spilt i Haugar, Vidar og på aldersbestemt landslag. Karrieren stoppet brått da han brakk foten på Brann Stadion. Har trent Vard-Haugesund i ti sesonger. Wikipedia

61 år
Ruud Gullit (Fotballspiller)
1962

Ruud Gullit (Kongeriket Nederlandene)

Fotballspiller, fotballtrener

Født:
1. september 1962 (61 år)

Ruud Gullit er en nederlandsk fotballtrener og tidligere spiller.

Ruud Gullit var en av sin generasjons beste midtbanespillere med stor suksess på klubblaget AC Milan, og seier i EM i fotball i 1988. Den tekniske begavelsen Gullit dannet, både på Milan og på landslaget, en klassisk stamme sammen med Marco van Basten og Frank Rijkaard. Wikipedia

73 år
Phil McGraw (Programleder)
1950

Phil McGraw (USA)

Programleder, skuespiller, psykolog, skribent, filmprodusent

Fullt navn / Fødenavn:
Phillip Calvin McGraw

Født:
1. september 1950 (73 år)

Phillip Calvin McGraw, best kjent som Dr. Phil, er vert for det populære amerikanske psykologiske TV-programmet Dr. Phil. Han er gift med Robin McGraw. Han ble kjent etter opptredener på The Oprah Winfrey Show.

I 1996 leide Oprah Winfrey inn McGraw for å forberede henne til en rettssak rundt en kjøttprodusent i Amarillo i Texas. Winfrey ble så imponert over McGraw at hun ga ham all ære for at hun vant saken, som var over i 1998. Kort tid senere inviterte hun ham til å opptre i programmet sitt. Hans opptreden viste seg å være så suksessfull at han begynte å opptre hver uke som en «Relationship and Life Strategy Expert» («Ekspert på samlivsforhold og livsstrategier»). I 2002 ble han gitt sitt eget daglige TV-program, Dr. Phil, produsert av Winfreys Harpo Productions.

McGraw har en bachelorgrad i psykologi fra Midwestern State University og en mastergrad i eksperimentell psykologi. Senere oppnådde McGraw en doktorgrad (ph.d.) i klinisk psykologi hos University of North Texas.

Han dukker også opp i Scary Movie 4. Wikipedia

71 år
Jan Jakob Tønseth (Forfatter)
1947 - 2018

Jan Jakob Tønseth (Norge)

Forfatter, skribent, oversetter, barnebokforfatter, lyriker

Født:
1. september 1947 (76 år siden)

Døde:
12. oktober 2018 (71 år) (5 år siden)

Jan Jakob Tønseth var en norsk forfatter, lyriker og oversetter.

Tønseth debuterte med diktsamlingen Kimærer i 1971, bare 24 år gammel. Han fikk stor oppmerksomhet som romanforfatter med sin trilogi om ekskommunisten Hilmar Iversen (Hilmar Iversens ensomhet (1992), Et vennskap (1997) og Resignasjon og portvin (2002)).

Tønseth var medlem av Det Norske Akademi for Sprog og Litteratur. Wikipedia

78 år
Abd Rabuh Mansur Hadi (Politiker)
1945

Abd Rabuh Mansur Hadi (Jemen)

Politiker, offiser

Fullt navn / Fødenavn:
Abd Rabbuh Manṣūr Hādī

Født:
1. september 1945 (78 år)

Abd Rabbuh Manṣūr Hādī, er en jemenittisk politiker for Den allmenne folkekongressen som har vært landets president siden 27. februar 2012.

Han var tidligere visepresident fra 1994 til 2012. Mellom 4. juni og 23. september 2011, var han fungerende president i Jemen, mens ʿAlī ʿAbdullāh Ṣāliḥ var innlagt på sykehus i Saudi-Arabia etter angrepet på presidentpalassen under opprøret i Jemen i 2011.

23. november, ble Hādī igjen fungerende president, etter at Ṣāliḥ undertegnet en maktoverføringsavtale før presidentvalget "for å få imunitet mot rettforfølgelse." Hādī "måtte danne en nasjonal samlingsregjering og arrangere presidentvalg innen 90 dager", mens Ṣāliḥ forsatt var president på papiret. Etter å ha vunnet et valg uten motkandidater 21. februar ble han landets nye president. Wikipedia

51 år
Valery Legasov (Kjemiker)
1936 - 1988

Valery Legasov (Sovjetunionen)

Kjemiker

Fullt navn / Fødenavn:
Valery Alekseyevich Legasov

Født:
1. september 1936 (87 år siden)

Døde:
27. april 1988 (51 år) (Selvmord ved hengning) (36 år siden)

Valery Alekseyevich Legasov var en sovjetisk uorganisk kjemiker og medlem av vitenskapsakademiet i Sovjetunionen. Han er nå hovedsakelig husket for sitt arbeid som kommisjonssjef som undersøker Tjernobylkatastrofen. Wikipedia

84 år
Hans Høegh (Forretningsmann)
1926 - 2010

Hans Høegh (Norge)

Forretningsmann

Født:
1. september 1926 (97 år siden)

Døde:
31. oktober 2010 (84 år) (13 år siden)

Hans Høegh var en norsk forretningsmann og organisasjonsleder.

Han var sønn av blomsterhandler Hans Chrystie Høegh (1883–1975) og Ingrid Aanesen (1895–1970), og giftet seg i 1950 med Tove Thomsen (4.10.1928–17.12.2002).

Høegh var president i Norges Røde Kors fra 1975 til 1981. Deretter var han generalsekretær i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger i Genève. Fra 1988 til 1993 var Høegh assisterende generalsekretær i FN. Han var dessuten FNs spesielle representant for programmet for verdens funksjonshemmede.

Hans Høegh hadde handelsskole, og drev blomsterforretninger i Norge frem til 1981. Han hadde også praksis fra blomsterforretninger i Danmark, Sverige, Sveits, Frankrike og England. Fra 1971 til 1980 var han generalkonsul for Peru. Han var styremedlem i Det Norske Flyktningeråd fra 1973 til 1981, fra 1975 som viseformann.

Hans Høegh var æresmedlem i Norges Blindeforbund. I 1982 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

I 2000 mottok han prisen IF Award fra The International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus (IF). Denne prisen utdeles årlig til en person som har utmerket seg for sin innsats for personer med Spina Bifida (ryggmargsbrokk) eller Hydrocephalus (vannhode). Wikipedia

67 år
Engelbert Humperdinck (Komponist)
1854 - 1921

Engelbert Humperdinck (Tyskland)

Komponist, dirigent, musikkforsker, librettist, musikkritiker

Født:
1. september 1854 (169 år siden)

Døde:
27. september 1921 (67 år) (102 år siden)

Engelbert Humperdinck var en tysk senromantisk komponist.

Humperdinck studerte fra 1872 ved Kölns musikkonservatorium, og fra 1876 i München. I 1879 fikk han en førstepris av Felix-Mendelsohn-Stiftung, og fra 1880 til 1882 var han Richard Wagners medarbeider i Bayreuth.

Hans opera Hänsel und Gretel (Hans og Grete), oppført første gang 23. desember 1893 i Weimar, ble en verdenssuksess. Premièren ble ledet av Richard Strauss. Flere av dens melodier («Brüderchen, komm tanz mit mir» eller «Ein Männlein steht im Walde») ble folkesanger. Hans øvrige verker er også inspirert av folkesang. Humperdinck skrev seks operaer.

Den 9. september 2004 æret Deutsche Post ham med et eget frimerke i forbindelse med hans 150. fødselsdag. Han er gravlagt på Südwestkirchhof Stahnsdorf. Wikipedia

52 år
Johann Pachelbel (Komponist)
1653 - 1706

Johann Pachelbel (Tyskland)

Komponist, organist, lærer

Født:
1. september 1653 (371 år siden)

Døde:
3. mars 1706 (52 år) (318 år siden)

Johann Pachelbel (IPA: [ˈpaxɛlbəl]) (døpt 1. september 1653 i Nürnberg, Tyskland, død 3. mars 1706 i samme by) var en tysk komponist, organist og lærer. Han komponerte et stort antall verk og var gjennom sitt arbeid i stor grad med på å definere barokken og var med på å løfte den nordtyske orgelskole til et høydepunkt. Han hadde en omfattende produksjon innen både både sakral og sekulær musikk, og har hatt en viktig rolle i utviklingen av koralpreludium og fuge innen barokken. Wikipedia

Dødsfall

94 år
Margit Sandemo (Forfatter)
1924 - 2018

Margit Sandemo (Norge)

Forfatter

Født:
23. april 1924 (100 år siden)

Døde:
1. september 2018 (94 år) (5 år siden)

Margit Sandemo var en norsk-svensk forfatter av populærlitteratur. Mest kjent var hun for sin romanserie Sagaen om Isfolket. Sandemo skrev til sammen 185 bøker og solgte mer enn 37 millioner eksemplarer.

Hun ble født i Norge, men vokste opp i Sverige og skrev på svensk. Wikipedia

71 år
Jerry Reed (Skuespiller)
1937 - 2008

Jerry Reed (USA)

Skuespiller, musiker, sanger, komponist, gitarist, filmprodusent, plateartist

Født:
20. mars 1937 (87 år siden)

Døde:
1. september 2008 (71 år) (15 år siden)

Jerry Reed Hubbard var en amerikansk gitarist, vokalist, låtskriver og skuespiller. Jerry Reed ble inkludert i Country Music Hall of Fame i 2017, sammen med Don Schlitz og Alan Jackson. Wikipedia

68 år
Inger Kvarving (Kunstmaler)
1938 - 2007

Inger Kvarving (Norge)

Kunstmaler

Født:
4. november 1938 (85 år siden)

Døde:
1. september 2007 (68 år) (16 år siden)

Inger Kvarving var en norsk billedkunstner som arbeidet både med oljemaleri, glass og grafikk.

Hun var utdannet ved Statens håndverks-, kunst- og industriskole, Statens kunstakademi og ved studier i Stockholm. Hun hadde ulike tillitsverv i Bildende Kunstneres Forening Akershus og var sterkt engasjert i Galleri Henrik på Eidsvoll.

I tillegg til en rekke separat- og kollektivutstillinger har hun blant annet utsmykket Steinkjer kirke og Steinkjer rådhus. Kvarving fikk Akershus fylkes kulturpris i 1988 for sitt arbeid med kunstformidling til barn og unge. Wikipedia

77 år
Per Sogstad (Forfatter)
1916 - 1993

Per Sogstad (Norge)

Forfatter, typograf, journalist

Fullt navn / Fødenavn:
Per Egeberg Sogstad

Født:
7. april 1916 (108 år siden)

Døde:
1. september 1993 (77 år) (30 år siden)

Per Egeberg Sogstad var en norsk typograf, forfatter, journalist og pressemann, tilknyttet Arbeidernes Ungdomsfylking og Arbeiderpartiet.

Under krigen var Sogstad aktiv i arbeidet med illegale aviser. Oslo-kretsen av AUF ga fra desember 1940 ut avisen Frihet, som etter kort tid skiftet navn til Folkeviljen. Avisgruppa ble rullet opp etter åtte måneder, og Sogstad var den eneste som unnslapp. Han dro da i gang en ny avis, Hjemmefronten. Den utkom til jula 1941, da Sogstad ble tatt. Han ble sendt i tysk fangenskap, og havnet i Sachsenhausen. Der satt han som «fange 42549».

Før krigen hadde Sogstad vært vararepresentant til AUF-styret. Etter frigjøringen ble han i august 1945 sentralstyremedlem, i et styre ledet av Trygve Bratteli. Året etter sørget Sogstad for en ansiktsløftning for organisasjonens blad Arbeider-Ungdommen, der han var redaksjonssekretær.

Da AUF markerte den sosialistiske ungdomsbevegelsens femtiårsjubileum i 1950 var det Sogstad som skrev «jubileumshistorien»: Ungdoms fanevakt. Det var en bok på mer enn 500 sider. Wikipedia

95 år
Morris Carnovsky (Teaterskuespiller)
1897 - 1992

Morris Carnovsky (USA)

Teaterskuespiller, filmskuespiller

Født:
5. september 1897 (126 år siden)

Døde:
1. september 1992 (95 år) (31 år siden)

Morris Carnovsky var en amerikansk skuespiller som var aktiv både på Broadway og i Hollywood. Han ble svartelistet i Hollywood sammen med konen Phoebe Brand under Mccarthyismen.

Carnovsky døde 94 år gammel av naturlige årsaker. Wikipedia

33 år
Jørgen Sørensen (Kunstmaler)
1861 - 1894

Jørgen Sørensen (Norge)

Kunstmaler

Født:
16. mai 1861 (163 år siden)

Døde:
1. september 1894 (33 år) (129 år siden)

Jørgen Sørensen var en norsk kunstmaler.

Faren var kjøpmann. Jørgen fikk på grunn av en invalidiserende skade i sjuårsalderen ingen ordinær skolegang. Han vokste delvis opp hos den tolv år eldre broren Nikolai Julius Sørensen som drev en folkehøgskole i Såner.

Han tok kunstutdannelse hos Knud Bergslien og på Tegneskolen. Etter tiden hos Bergslien etablerte han ateliersamarbeid i kunstnerkvarteret i Pultosten med Bertrand Hansen, Edvard Munch, Lorentz Norberg, Andreas Singdahlsen, Halfdan Strøm og Thorvald Torgersen. Her fikk de i en viss grad veiledning fra Christian Krohg. I 1881 malte han med Edvard Munch i Nordmarka; og han knyttet seg nært til Munch, som var hans firmenning. I 1883 deltok han på Frits Thaulows «friluftsakademi» på Modum. Han hadde et Parisopphold i 1884.

Sørensen malte fra Romsdal, Akershus og Østfold, og de fleste av hans bilder er udramatiske landskap. «Etter Thaulows forbillede malte han gjerne vinterlandskaper. [...] Som hans ubestridte hovedverk og et centralt billede i norsk åttiårskunst overhodet står Nasjonalgalleriets vinterbilede fra 1887 med den programmatiske titel "Februar 2° kulde".»

Edvard Munchs portrett av ham fra 1885 eies av Nasjonalgalleriet.

Sørensen er begravet på Vår Frelsers gravlund i Oslo.I 1901 ble det montert en portrettmedaljong utført av Jo Visdal på bautaen. Wikipedia

<<
1. September
>>