Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 17. November
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_17-11.2006
13 år siden
Wikipedia
2006: Spillkonsollen PlayStation 3 lanseres i USA
PlayStation 3 er et registrert varemerke for en spillkonsoll produsert av Sony Computer Entertainment. Konsollen var etterfølger til PlayStation 2. PlayStation 3 konkurrerte med Microsofts Xbox 360 og Nintendos Wii som en del av sjuende generasjons spillkonsoller.

En sentral funksjon som skiller PlayStation 3 fra dens forgjengere er PlayStation Network som samler alle online-tjenester i én tjeneste, noe som står i kontrast til den tidligere linjen Sony fulgte der spillutviklerne selv måtte ta seg av online-spilling. Andre viktige funksjoner er mulighet for tilkobling mot PlayStation Portable, robuste multimediamuligheter og bruk av høydefinisjonsformatet Blu-ray Disc som hovedlagringsmedium.

PlayStation 3 ble først lansert på det japanske markedet 11. november 2006. I USA, Canada, Hongkong og Taiwan ble PlayStation 3 introdusert den 17. november 2006, mens i Europa og Oseania ble den lansert den 23. mars 2007. To versjoner av konsollen var tilgjengelige ved lanseringen: En grunnmodell med 20 GB harddisk, og en dyrere modell med 60 GB og flere tilleggsfunksjoner (20 GB-modellen ble ikke utgitt i Europa). Siden da har det kommet flere reviderte modeller av konsollen. Wikipedia
Wikipedia_17-11.2003
16 år siden
Wikipedia
2003: Kroppsbygger og skuespiller Arnold Schwarzenegger, blir innsatt som guvernør i California
Arnold Alois Schwarzenegger er en østerrikskfødt amerikansk kroppsbygger, skuespiller og politiker, som fra 2003 til 3. januar 2011 var guvernør i California. Schwarzenegger oppnådde verdensberømmelse som stjerne i en rekke amerikanske Hollywoodactionfilmer. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Schwarzenegger har 14 titler som kroppsbygger, og vant Mr. Olympia syv ganger. Han har både østerriksk og amerikansk statsborgerskap.

Arnold Schwarzenegger ble valgt til guvernør i California den 8. oktober 2003 etter at et opprop mot den sittende guvernøren Gray Davis skaffet nok underskrifter til å skrive ut nyvalg. Schwarzenegger stilte til valg som republikaner. Resultatet ble at 55,4 % av velgerne stemte for å kaste Davis, og at 48,6 % stemte for at Schwarzenegger skulle erstatte ham.

Som guvernør kom Schwarzenegger i konflikt med Californias delstatsforsamling som hadde overvekt av demokrater i begge kamre, blant annet kalte han de demokratiske politikerne for «girlie men» («jenteaktige menn»). I 2005 gikk Schwarzenegger på et nederlag da fire lovforslag fra ham var oppe til folkeavstemning og alle fire ble nedstemt. Etter dette nederlaget beveget Schwarzenegger seg inn mot det politiske sentrum og la seg på en ny linje med mindre konfrontasjon ovenfor delstatsforsamlingen. Han ansatte en demokrat, Susan Kennedy, som leder for sin stab. Ved det ordinære guvernørvalget i november 2006 hadde Schwarzenegger gjenvunnet mye av tilliten blant velgerne og han slo motkandidaten, Californias finansminister Phil Angelides, med 56 % av stemmene.

Schwarzenegger regnes til den liberale fløyen blant republikanerne, og har som guvernør engasjert seg sterkt for miljøvern og reduksjon i klimautslipp.

Det har blitt spekulert i av noen om at republikanerne vil ha Schwarzenegger som en fremtidig presidentkandidat, men da kreves det en grunnlovsendring, siden Schwarzenegger ikke er født i USA. Han er både østerriksk og amerikansk statsborger, det amerikanske statsborgerskapet fikk han i 1983. I 2008 var han aktiv i valgkampen for republikanernes presidentkandidat John McCain. Wikipedia
Wikipedia_17-11.1970
49 år siden
Wikipedia
1970: Douglas Engelbart får innvilget patent på den førte datamusen
Douglas «Doug» Carl Engelbart var en amerikansk forsker og IT-utvikler.

På 1960-tallet var han laboratoriesjef ved Stanford Research Institute i California, hvor han hadde jobbet siden 1957. Her deltok han i utviklingen av det sivile internettet, og på 1970-tallet patenterte han PC-musen. Denne oppfinnelsen gjorde han sammen med Bill English. Han demonstrerte bruk av PC-mus og online telekonferanse allerede i 1968.

Engelbart var i en årrekke en viktig talsperson for digitalisering av organisasjoner og problemløsning med datateknologi. I 1988 grunnla han Bootstrap Institute, hvor han arbeidet med andre forskere for å styrke utforskningen av informasjonsteknologiens potensialer.

Engelbart fikk Turing-prisen i 1997. I 2000 ble han tildelt National Medal of Technology, den høyeste utmerkelsen i USA for teknologiske samfunnsbidrag. Wikipedia
<<
17. November
>>