Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Historiske hendelser
Historiske hendelser 21. Februar
Wikipedia_21-2.2008
11 år siden
Wikipedia
2008: Et jordskjelv med styrke 6,2 på Richters skala 100 km sør for Longyearbyen på Svalbard
Jordskjelvet på Svalbard den 21. februar 2008 er det kraftigste jordskjelvet som er målt i Norge og norsk sokkel. NORSAR målte det til 6,2 Mw.

Jordskjelvets senter var til havs ved en aktiv forkastningssone omtrent 139 km øst-sørøst for Longyearbyen (77,11°N 18,41°E), omtrent 10 kilometer ned i jordskorpen. Det ble først registrert klokken 03.46 lokal tid. Det forrige store jordskjelvet i samme område inntraff 18. januar 1976 med styrke 5,5.

Det ble ikke meldt om noen skader etter skjelvet. Wikipedia
NRK_21-2.2003
16 år siden
NRK
2003: 95 dør i brann under en «Great White» konsert
Et sceneshow med fyrverkeri utløste katastrofebrannen i nattklubben i West Warwick på østkysten av USA. Minst 95 mennesker dør, og over 180 personer blir skadet.

Med en gang fyrverkerishowet stanset, sto flammene oppover veggene bak scenen, og folk sto bare og så på. Noen forsøkte å komme seg ut, mens andre sa "Yeah. Dette er kult!", forteller Butler.

Da brannen startet hoppet band-medlemmene ned fra scenen og løp mot utgangen sammen med gjestene. Vokalisten i Great White, Jack Russel, forteller at nattklubben tok fyr som et juletre.

Jeg forsøkte å slukke brannen med en flaske vann. Jeg snudde meg rundt og stedet var overtent. Lydmannen min er skadet. Jeg er på vei til sykehuset. Gitaristen min er savnet, sa Russel til CNN. NRK
Wikipedia_21-2.1965
54 år siden
Wikipedia
1965: Malcolm X blir drept i et attentat i New York
Malcolm X var en amerikansk borgerrettighetsforkjemper, tidligere predikant for Nation of Islam og tilhenger av svart nasjonalisme. Han var, eller er, et symbol for svarte amerikaneres militante kamp.

Malcolm Little ble født 19. mai 1925, i Omaha, Nebraska, han var fjerde av syv barn av Earl Little og Louise Norton. Hans far var baptistisk predikant. Han støttet panafrikanisme-aktivisten Marcus Gravey og var en lokal leder av Universal Negro Improvement Association (UNIA).

På grunn av trusler fra Ku Klux Klan, måtte familien i 1926 flytte til Milwaukee i Wisconsin, og kort tid etter til Lansing i Michigan. Ett av Malcolms kallenavn var «Red», fra hans hårfarge.

Malcolm vokste opp i fosterhjem, hadde en kriminell ungdomstid, og tilbragte mye av 1940-tallet i fengsel. Mens han satt i fengsel hadde flere av søsknene konvertert til Nation of Islam, og i 1948 omvendte også han seg til islam.

Da han ble løslatt i 1952 tok han kontakt med Elijah Muhammad, og fikk raskt en sentral plass i NOI. Fra 1954 var han leder av Temple No 7 i Harlem i New York.

Han var lenge talsmann for Nation of Islam og var også sentral i Muhammad Alis åndelige utvikling og omvendelse.

Hans politiske syn ble radikalisert gjennom 1960-årene, og i 1964 brøt han med NOI og grunnla Muslim Mosque, Inc. og Organisasjonen for Afro-Amerikansk Enhet.

Han ble skutt og drept i Harlem 21. februar 1965. Samme år ble The Autobiography of Malcolm X utgitt på bakgrunn av hans etterlatte papirer. I filmen Malcolm X (1992) ble han spilt av Denzel Washington. Wikipedia
<<
21. Februar
>>