Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Historiske hendelser
Historiske hendelser 29. September
Wikipedia_29-9.2010
9 år siden
Wikipedia
2010: Skuespilleren Tony Curtis dør av hjertestans, etter lengre tids sviktende helse, 85 år gammel
Tony Curtis var en amerikansk skuespiller. Han ble født i en jødisk familie som sønn av en ungarsk emigrant.

Curtis var mest populær på slutten av 1950-tallet og begynnelsen av 1960-tallet. Han har medvirket i over 100 filmer og i flere TV-serier, og gestaltet både dramatiske og komiske rollefigurer. Fra begynnelsen av 1980-tallet har han konsentrert seg mest om sin store hobby som er å male bilder.

Tony Curtis huskes kanskje mest for sitt spill i filmen Noen har det hett. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Curtis spilte også Danny Wilde i TV-serien The Persuaders (på norsk Gullguttene) sammen med Roger Moore i rollen som Lord Brett Sinclar. Wikipedia
Wikipedia_29-9.1994
25 år siden
Wikipedia
1994: Gisselsituasjonen på Torp slutter. Den ene av gisseltakerne blir skutt og drept, og den andre arrestert
Gisselsituasjonen på Torp fant sted 28. og 29. september 1994, da to svenske bevæpnede ranere på flukt tok to politibetjenter og to pensjonister som gisler på Sandefjord lufthavn, Torp. Situasjonen ble løst i en politiaksjon der en av gisseltakerne ble drept. Aksjonen var den første gangen i fredstid at en norsk politimester har beordret skudd for å drepe en person.

Politiets beredskapstropp var på stedet og hadde planlagt en aksjon. Daværende politimester Ivar Schrøen godkjente planen, og ble første norske politimester som har gitt ordre om å skyte og drepe en person i fredstid.

Da det var bare to minutter igjen av ranernes deadline, ble planen satt i verk. På bare få sekunder ble Resid Koca skutt i hodet og drept av en skarpskytter. En politibil, som det satt mange væpnede tjenestemenn i, rammet bilen forfra samtidig som væpnede tjenestemenn løp frem fra et hus på flyplassen. Gislene ble trukket ut og Zvonimir Majdek pågrepet.

Ingen av gislene ble fysisk skadd under aksjonen.

Majdek ble dømt til 15 års fengsel for grovt ran, frihetsberøvelse og forsøk på drap. Han sonet 2/3 av denne dommen i Sverige før han ble løslatt i 2004.

For å ha reddet livene til gislene og løst situasjonen ble politimester Schøen kåret til Årets Vestfolding 1994. Schøen slet med psykiske problemer i lang tid etter aksjonen. Wikipedia
Wikipedia_29-9.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Programleder og skuespiller Gunnar Haugan dør etter lengre tids sykdom, 84 år gammel
Gunnar Haugan var en norsk programleder og skuespiller.

Haugan ledet mange programmer i NRK radio. Blant annet var han programleder i Nitimen og Reiseradioen i mange år, og i programmet Krake søker make. Mest kjent er han kanskje fra det populære humor- og satireprogrammet Hørerøret (og sommervarianten Sugerøret) som gikk på NRK radio i 1966–67, samt Vårt Partis våroffensiv 1968 samme år. Der laget han sketsjer og andre innslag sammen med blant andre Rolv Wesenlund, Rolf Just Nilsen, Harald Heide-Steen jr. og Kari Simonsen. Hørerøret ble i 2006 utgitt på dobbelt-CD av NRK Lydbokforlaget.

Han huskes også fra programmer som Og takk for det, Lett på tråden og Lykkeboden.

Som skuespiller medvirket han i den kjente norske komedien Norske byggeklosser fra 1972 sammen og i 1981/1995 i Morderen som forsvant en episode av serien Fleksnes begge med Rolv Wesenlund. Wikipedia
<<
29. September
>>