Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Historiske hendelser
Historiske hendelser 3. Juli
Wikipedia_3-7.2008
11 år siden
Wikipedia
2008: Harald Heide-Steen jr. dør av lungekreft, 68 år gammel
Harald Heide-Steen jr. var en norsk skuespiller, komiker og jazzsanger.

Han var kjent som «Dynamitt-Harry» i de norske Olsenbanden-filmene. Han var også kjent som improviserende komiker, gjerne i tospann med Rolv Wesenlund under navnet Wesensteen på slutten av 1960-tallet. Heide-Steen jr. var erfaren innen revy- og teatermiljøet, og hadde flere soloopptredener hvor han ble kjent for sine mange figurer, blant annet «Rikstyristsjef Otmar X. Johansen», «Sylfest Strutle», «Russisk ubåtkaptein» og «Flykaptein» for flyselskapet Spantax.

I slutten av oktober 2007 fikk Heide-Steen jr. beskjed om at han hadde uhelbredelig lungekreft. Legene ga ham en prognose på to måneder dersom han ikke fikk noen form for behandling. Steen jr. døde 3. juli 2008. Wikipedia
Wikipedia_3-7.1971
48 år siden
Wikipedia
1971: Jim Morrison dør av hjerteinfarkt i badekaret til modellen Elizabeth Lariviere i Paris, 27 år gammel
James Douglas Morrison var vokalist og låtskriver i det amerikanske rockebandet «The Doors». I tillegg produserte han flere diktsamlinger.

Morrison ble funnet død natten til 3. juli 1971 i en leilighet i Paris han hadde lånt av den franske modellen Elizabeth («ZoZo») Lariviere. Han ble funnet død i badekaret av kjæresten Pamela Curson. Det var i ettertid vært en del spekulasjoner omkring omstendighetene rundt hans død, men den offisielle dødsårsaken ble fastslått til hjerteinfarkt.

Han ligger begravet på kirkegården Père Lachaise i Paris og graven blir jevnlig besøkt av store mengder fans og turister. Wikipedia
Wikipedia_3-7.1969
50 år siden
Wikipedia
1969: Brian Jones, gitarist i The Rolling Stones, drukner i svømmebasenget sitt, 27 år gammel
Lewis Brian Hopkin Jones var en engelsk musiker best kjent som gitarist i The Rolling Stones.

Brians hovedintrumenter var gitar og munnspill, men han var også en begavet multiinstrumentalist, men på grunn av problemer med rusmisbruk fra 1967 ble han gradvis utstøtt fra bandet han var med på å starte.

Brian Jones ble funnet død i svømmebassenget sitt 3. juli 1969. Rettsmedisinernes offisielle rapport konkluderte med at han hadde druknet ved et uhell, muligens som følge av et astmaanfall.

Etter Jones' død, skrev Pete Townshend et dikt kalt «A Normal Day for Brian, A Man Who Died Every Day» (trykket i The Times), Jimi Hendrix dediserte en sang til Brian på amerikansk TV, og Jim Morrison publiserte et dikt kalt «Ode to L.A. While Thinking of Brian Jones, Deceased». Hendrix og Morrison døde begge ved samme alder som Jones.

The Rolling Stones gjorde en gratis konsert i Hyde Park to dager etter Jones' død. Bandet dediserte konserten til Jones. Før Stones begynte å spille fremførte Jagger utdrag fra «Adonais», et dikt av Percy Shelley om dødsfallet til sin venn John Keats, og det ble sluppet fri hundrevis av sommerfugler som en del av hyllesten.

Brian Jones ble selve symbolet på «Swinging London» på 1960-tallet med sin outrerte livsstil og rockeimage, som han i likhet med mange andre begavede musikere til slutt ikke taklet.

Jones ble begravet i hjembyen Cheltenham, og tilstede under begravelsen fra Rolling Stones var kun Bill Wyman og Charlie Watts. Wikipedia
<<
3. Juli
>>