Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Historiske hendelser
Historiske hendelser 3. August
Wikipedia_3-8.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: Bubba Smith, best kjent fra «Politiskolen» filmene, dør av akutt medikamentforgiftning og hjertesykdom, 66 år gammel
Charles Aaron «Bubba» Smith var en amerikansk skuespiller og profesjonell fotballspiller på 1960- og 1970-tallet. Hans skuespillerkarriere startet på slutten av 1970-tallet. Han var kjent for sin høyde på 2 meter.

Bubba Smith ble i 1967 draften i NFL valgt som førstevalg, i den første runden. Han ble valgt av Baltimore Colts som utviklet seg til et av de beste lagene i NFL de følgende år. De vant Super Bowl V i 1970. Han ble byttet til Oakland Raiders i 1972, og avsluttet karrieren i Houston Oilers i 1976. Smith spilte som Defensive end (DE).

Etter fotballen begynte Smith en skuespillerkarriere med mindre roller innen film og på TV på slutten av 1970-tallet og tidlig 1980. Han var best kjent for sin rolle som Moses Hightower i filmserien om Politiskolen, en rolle han hadde i alle unntatt én av filmene i serien. Han var også stjernen i den kortlivede TV-serien Blue Thunder.

Smith ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles av hans oppsynsmann den 3. august 2011. Han døde fra akutt medikamentforgiftning og hjertesykdom. Vektreduksjonsstoffet Fentermin ble funnet i hans kropp. Hans hjerte veide mer enn det dobbelte av et gjennomsnittlig menneskelig hjerte. Han ble 66 år gammel. Wikipedia
Wikipedia_3-8.2004
15 år siden
Wikipedia
2004: Den amerikanske romsonden Messenger skytes opp mot planeten Merkur
MESSENGER var en amerikansk romsonde som utforsket solsystemets innerste planet, Merkur. Planeten ble kartlagt med en rekke vitenskapelige instrumenter.

MESSENGER ble skutt opp fra Cape Canaveral i USA 3. august 2004. Den sendte i 2005 et lasersignal tilbake til jorden fra en avstand på 24 millioner km (omtalt i det amerikanske bladet Science). Etter en kronglete reiserute på 7,9 milliarder kilometer ble MESSENGER i mars 2011 den første sonden som ble satt i bane rundt Merkur. Den gikk i bane rundt Merkur til 30. april 2015 da den krasjet mot Merkur på baksiden av Merkur sett fra Jorden.

Omkostningene er beregnet til ca. 446 millioner amerikanske dollar. Denne summen inkluderer bæreraketten, utviklingskostnader, ferd-operasjoner og databearbeiding. Wikipedia
Wikipedia_3-8.1958
61 år siden
Wikipedia
1958: USS «Nautilus» blir den første ubåten som krysser Nordpolen under vann
USS «Nautilus» (SSN-571) var en ubåt i den amerikanske marinen som ble satt i tjeneste 30. september 1954. Hun var verdens første operasjonelle atomdrevne ubåt, og den aller første ubåt som passerte neddykket under Nordpolen 3. august 1958.

USS «Nautilus», som hadde samme navn som ubåten i Jules Vernes roman En verdensomseiling under havet og flere tidligere fartøy i den amerikanske marinen, ble bestilt i 1951 og sjøsatt i 1954. På grunn av at hun var drevet med atomkraft kunne USS «Nautilus» være neddykket mye lenger enn noen diesel-elektrisk ubåt, og hun brøt en rekke rekorder i løpet av sine første år i tjeneste.

Ubåten ble tatt ut av tjeneste i 1980 og ble utnevnt som National Historic Landmark i 1982. Hun er nå bevart som marinemuseum i Groton, Connecticut, og besøkt av omtrent 250.000 personer hvert år. Wikipedia
<<
3. August
>>