Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
5. Mars
Om dagen
5. Mars er dag 64 i 2019, og er i uke 10. Det er 301 dager igjen av året.
Historie
Wikipedia_5-3.1986
33 år siden
Wikipedia
1986: 16 vernepliktige ingeniørsoldater omkom i et snøskred i Vassdalen
Vassdal-ulykken fant sted i Vassdalen 5. mars 1986 da en tropp med ingeniørsoldater ble tatt av snøskred. 16 soldater omkom. Ulykken er den verste det norske Forsvaret har opplevd under fredstid.

Ulykken skjedde under NATOs vinterøvelse Anchor Express. 5. mars 1986 skulle en tropp med ingeniørsoldater etablere en beltevogntrasé fra Bjerkvik til Salangsdalen via Vassdalen, Bukkedalen og Rauddalen som ledd i en flankeoperasjon. Etter klokka 13 løsnet et flakskred fra fjellet Storebalak og tok med seg 31 soldater og tre beltevogner.

Enkelte soldater kom seg på egen hånd ut av snøskredets overflate (etter at skredet stanset), men 16 soldater omkom. Ulykken førte til at resten av øvelsen ble avlyst og det ble rettet kritikk - fra medier, privatpersoner og granskninger - mot øvelsesledelsens beslutninger. Det ble i ettertid, som et resultat av ulykken, opprettet nye sikkerhetsprosedyrer i Forsvaret. Wikipedia
Wikipedia_5-3.1982
37 år siden
Wikipedia
1982: John Belushi dør av heroinoverdose, 33 år gammel
ohn Adam Belushi var en amerikansk skuespiller og komiker. Belushi vokste opp i Chicago, som første generasjon albansk-amerikaner.

Belushi var perioden 1975–1979 med i TV-programmet Saturday Night Live, hvor han ble landskjent i USA, sammen med bl.a. sin mangeårige venn og kollega Dan Aykroyd. I 1979 forlot han SNL for å satse på en filmkarriere. Hans mest kjente filmer er Deltagjengen (1978) og Blues Brothers (1980).

Belushi døde av en kokain- og heroinoverdose i 1982. Han var bror til James Belushi.

Den 1. april 2004, tjue år etter hans død, fikk John Belushi post mortem en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Rollene som Peter Venkman i Ghostbusters og Emmett Fitz-Hume i Spioner som oss, som begge ble skrevet av Dan Aykroyd, var opprinnelig tiltenkt Belushi før hans død. Rollene gikk i stedet til henholdsvis Bill Murray og Chevy Chase, som begge hadde vært kolleger med Belushi og Aykroyd på Saturday Night Live. Wikipedia
Wikipedia_5-3.1953
66 år siden
Wikipedia
1953: Josef Stalin dør etter et slag, 74 år gammel
Josef Stalin, opprinnelig Josef Vissarionovitsj Dzjugasjvili, var Sovjetunionens leder fra 1924 til 1953. Det russiske navnet «Stalin» som han tok i bruk i 1913, betyr «av stål» eller «stålmann».

Stalins styre var preget av sterk personkult, ekstrem maktkonsentrasjon, og lite omtanke for de hardere konsekvenser av hans politikk. Stalin forsøkte å undertrykke enhver opposisjon gjennom et byråkratisk og vilkårlig terrormaskineri. Overslagene over antall mennesker som mistet livet som følge av tiltak gjennomført under Stalins lederskap er svært varierende, men det antas å dreie seg om millioner over en 23-årsperiode.

Etter et aftensmåltid som fortsatte hele natten brøt Stalin sammen i sitt rom den 1. mars 1953. Antagelig var han rammet av et slag som lammet den høyre siden av kroppen hans. En rekke sentrale sovjetiske lederskikkelser hadde deltatt under måltidet: Innenriksminister Lavrenti Berija, og de fremtidige statsministre Georgi Malenkov, Nikolaj Bulganin og Nikita Khrusjtsjov.

Selv om vaktene syntes det var rart at han ikke sto opp til vanlig tid neste morgen, holdt de seg lenge til ordren om ikke å forstyrre ham. Dermed varte det helt til kvelden før han ble funnet. Han døde fire dager etter, den 5. mars 1953, 74 år gammel. Begravelsesseremonien fulgte den 9. mars. Offisielt ble dødsårsaken fastsatt til hjerneblødning. Wikipedia
Fødsler
63 år
Annette Charles (Skuespiller)
1948 - 2011

Annette Charles (USA)

Skuespiller

Født:
5. mars 1948

Døde:
3. august 2011 (63 år) (Spiserørskreft)

Annette Charles var en amerikansk skuespiller, best kjent for sin rolle som «Cha Cha DiGregorio» i Grease. Hun hadde også flere TV-opptredener. Wikipedia

Dødsfall
30 år
Patsy Cline (Sanger)
1932 - 1963

Patsy Cline (USA)

Sanger, komponist, pianist, låtskriver, musiker

Fullt navn / Fødenavn:
Virginia Patterson Hensley

Født:
8. september 1932

Døde:
5. mars 1963 (30 år)

Patsy Cline, var en amerikansk countrysanger. Wikipedia

<<
5. Mars
>>