Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 7. Mars
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_7-3.1999
20 år siden
Wikipedia
1999: Stanley Kubrick dør i søvne av et massivt hjerteinfarkt
Stanley Kubrick var en amerikansk filmregissør og -produsent, kjent for filmer som 2001: en romodyssé, A Clockwork Orange, Ondskapens hotell og Full Metal Jacket. Han er ansett for å være blant de mest innovative og innflytelsesrike filmskaperne i det 20. århundre.

I begynnelsen av 1960-årene bosatte han seg i England sammen med familien og forble der resten av livet.

Det var meningen at han skulle produsere A.I.: kunstig intelligens for Steven Spielberg, men Kubrick døde før han kom så langt. Han hadde utviklet og utsatt dette prosjektet over mange år.

Den 7. mars 1999 dør Kubrick i søvne av et massivt hjerteinfarkt, seks dager etter at han viste frem «the final cut» versjonen av «Eyes Wide Shut» for sine skuespillere og familie. Hans begravelse ble holdt fem dager senere på sitt hjemsted i Childwickbury Manor, med kun nære venner og familie. Wikipedia
Wikipedia_7-3.1876
143 år siden
Wikipedia
1876: Alexander Graham Bell får patent på en oppfinnelse han kaller «telefonen»
Alexander Graham Bell var en skotsk-amerikansk oppfinner, vitenskapsmann, ingeniør og innovatør. Bell var opprinnelig døvelærer og fysiolog. Han blir ofte feilaktig kreditert for å ha oppfunnet telefonen, som han søkte om patent på den 14. februar 1876 og demonstrerte første gang den 25. juni samme år på en messe for hundreårsjubileet for USAs uavhengighet. Den 25. september 2002 ble han fratatt anerkjennelsen som oppfinner av telefonen av Den amerikanske kongressen. som ga den til Antonio Meucci.

Han grunnla Bell Telephone Company i juli 1877, som senere ble til American Telephone and Telegraph Company. Ingeniører fra Bell Telephone Laboratory hadde under arbeidet definerte en transmission unit, som er en standard for å beregne forholdet mellom effektnivåer. I året etter Bells død omdøpte de enheten til; en bel (symbolet B). Av praktiske grunner anvendes enheten desibel (dB), som er en tiendedels bel. Wikipedia
Wikipedia_7-3.1816
203 år siden
Wikipedia
1816: Tiller-raset sørvest for Trondheim tar med seg kirken i bygda, og flere gårder
Tiller-raset var et ras i bygda Tiller utenfor Trondheim 7. mars 1816. Raset tok med seg 500 daa jordmasse, 15 personer, åtte hester og et ukjent antall andre husdyr rett i Nidelva. Blant de omkomne var gårdbrukeren på gården Nordtiller og ti mennesker på husmannsplassene på den andre sida av Nidelva. Tiller kirke fra 1806 og den daværende Tillerbrua gikk med raset som drastisk forandret grendas geologi. Elva ble demt opp, og store skader oppstod nedover elva da leirdemningen brast. Det dannet seg en isdemning ved Kroppan som etter hvert brast og førte til store ødeleggelser både ved Øvre og Nedre Leirfoss. Det var frykt for at flommen skulle gjøre skader på Trondheim by, og stiftamtmannen ga ordre om at alle skip måtte forlate havna. Det gikk ikke så galt da det var liten vannføring.

Årsaken til raset regnes å være at saltet i leirgrunnen ble utvasket, slik at det ble kvikkleire. Denne leira lå på sandgrunn, og seilte dermed langs denne ned mot elva. Øyenvitner skal ha kjent en svovellukt som fremdeles var merkbar to dager etter raset.

Fylkesvei 901 (Tillerbruvegen) går langs raskanten, fra Nordre Tiller gård, forbi Flotten skole til omtrent Tillerbruvegen nr. 165. Wikipedia
<<
7. Mars
>>