Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
4. Mars
Om dagen
4. Mars er dag 63 i 2019, og er i uke 10. Det er 302 dager igjen av året.
Navnedag
Historie
Wikipedia_4-3.2010
9 år siden
Wikipedia
2010: Lurt av Karlsen har premiere på TV 2
Lurt av Karlsen var en norsk skjult kamera TV-serie basert på amerikanske Punk'd fra MTV. Serien hadde premiere på TV 2 torsdag 4. mars 2010.

Serien gikk ut på at Jan Fredrik Karlsen lurer kjendiser med skjult kamera. For å få til det bruker han såkalte muldvarper. Muldvarpene er noen som står den som blir lurt nær, og som hjelper til med å lure. Den som blir lurt blir etterpå bedt om å se inn i kamera, og si at de har blitt "lurt av Karlsen".

Programmet ble nominert til Gullruten 2010 i kategorien «Beste Humorprogram», men tapte til fordel for Torsdag kveld fra Nydalen

Serien skiftet i 2012 navn til Kompani Karlsen, og den ble flyttet over til TVNorge. Dette førte til et stort fall av seertall, og at serien kun fikk en sesong på kanalen, før den ble kansellert. Wikipedia
Wikipedia_4-3.1994
25 år siden
Wikipedia
1994: John Candy dør av hjerteinfarkt, 43 år gammel
John Franklin Candy var en canadisk komiker og skuespiller. Hans mest kjente filmer er kanskje Onkel Buck (Uncle Buck) og Neste stopp, Chicago? (Planes, Trains and Automobiles) og Hjemme alene. Han var født og vokste opp i forstadsbyen Newmarket i Ontario i Canada. Hans eldre bror, Jim, døde 64 år gammel av hjerteinfarkt. Han mistet også faren tidlig av denne årsaken. Han studerte ved Neil McNeil High Schools idrettslinje. Han drev også med fotball.

På 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet var han en av verdens mest populære skuespillere. Han slet imidlertid med depresjoner, og begynte å røyke og drikke mer og mer. Han gikk stadig ned i vekt, og 1. mars 1994 ble han innlagt på sykehus med hjerteinfarkt. Han døde tre dager senere, 43 år gammel. Wikipedia
Wikipedia_4-3.1966
53 år siden
Wikipedia
1966: John Lennon sier at «vi er mer populære enn Jesus». Dette går ikke upåaktet hen i USA
Lennons introspektive stil ble åpenbar allerede på albumet Rubber Soul. Det var også det siste albumet der han dominerte. Han hadde også innen da blitt introdusert til LSD. I tillegg til narkotika, hadde Lennon også blitt slappere og mer tilbaketrukken. I et intverju med Maureen Cleave beskrev hun at «Han kan sove nesten uavbrutt, er sannsynligvis den lateste personen i England. «Fysisk lat», sa han, «Det er greit nok å skrive eller lese eller se på TV eller snakke, men sex er den eneste fysiske aktiviteten jeg gidder å beskjeftige meg med.» I intervjuet framstår han også som lite begeistret for sønnen Julian, og han kommenterte at mange stygge mennesker er utlendinger. Imidlertid var det ikke det som skapte de største overskriftene.

Før dette kommenterte han at «Kristendommen vil forsvinne. Den vil skrumpe inn og synke hen. Jeg trenger ikke å argumentere for det. Jeg har rett og det vil tiden vise. Vi er mer populær enn hva Jesus er nå. Jeg vet ikke hva som vil forsvinne først, rock’n’roll eller kristendommen. Jesus var en flott fyr, men hans disipler var dumme og enkle. Det er deres fordreining som har ødelagt det hele for meg.».

Intervjet skapte få overskrifter i Storbritannia. I USA ble det annerledes, da intervjuet først ble kjent. Den 29. juli trykket det da ukjente ungdomsbladet Datebook sitatet til Lennon om Jesus tatt ut av sammenheng, og Beatles-skeptikere klarte å vri sitatet slik at det hørtes ut som om Lennon hadde sagt at The Beatles var større enn Jesus. Dette medførte i august at flere radiostasjoner og butikker boikottet Beatles-plater. I Sør-Afrika og sør i USA ble det gjennomført bål der de brente Beatles-effekter. Den 12. august måtte Lennon beklage og oppklare utsagnet, og det hjalp noe på stormen. Wikipedia
Fødsler
63 år
Antonio Vivaldi (Komponist)
1678 - 1741

Antonio Vivaldi (Italia)

Komponist

Fullt navn / Fødenavn:
Antonio Lucio Vivaldi

Født:
4. mars 1678

Døde:
28. juli 1741 (63 år) (Spiserørskreft)

Antonio Lucio Vivaldi var en italiensk komponist, fiolinist og katolsk prest. Wikipedia

75 år
Bent Larsen (Sjakkspiller)
1935 - 2010

Bent Larsen (Danmark)

Sjakkspiller, skribent

Født:
4. mars 1935

Døde:
9. september 2010 (75 år)

Bent Larsen, var en dansk sjakkspiller. Han bodde de siste årene av sitt liv i Buenos Aires. Han ble internasjonal mester (IM) 19 år gammel i 1954, samme år som han vant det danske mesterskapet for første gang. To år senere ble han Danmarks første stormester. Det skjedde ved avslutningen av Sjakkolympiaden i Moskva i 1956, der Bent Larsen blant annet imponerte ved å spille remis mot verdensmesteren Mikhail Botvinnik.

Larsen anses for å være Danmarks sterkeste spiller noensinne. Om han ikke er den høyest ratede, så er han den som har nådd lengst i internasjonal sjakk. Han har vunnet intersoneturneringen tre ganger: I 1964 i Amsterdam, 1967 i Sousse i Tunisia, og i 1976 i Biel/Bienne i Sveits.

I kandidatmatchene i 1965 tapte han i semifinalen for tidligere verdensmester Mikhail Tal. I 1968 tapte han i semifinalen mot Boris Spasskij, og i 1971 tapte han semifinalen 0-6 for Bobby Fischer, som endte med å bli verdensmester.

I 1988 tapte han et parti for Deep Thought i Software Toolworks Championship, og ble dermed den høyest rangerte FIDE-spiller (2560) og den første stormester som ble slått av en datamaskin i en turnering. I 1999 endte han som nummer sju av ti i det danske mesterskapet, og ble nummer fire i 2002 i Najdorf Memorial knock-out i Buenos Aires. Larsens Elo-rating i FIDEs liste fra oktober 2008 er 2461.

Larsen var kjent for at han av og til bruker temmelig uvanlige åpninger. Han er en av få moderne stormestre som iblant har brukt Birds åpning (1.f4), og åpningstrekket 1.b3 blir kalt Larsens åpning mens 1.Sf3 sammen med 2.b3 noen ganger kalles Nimzo-Larsen-angrepet til ære for ham (og Aaron Nimzowitsch). Wikipedia

<<
4. Mars
>>