Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
23. Mars

Om dagen

23. Mars er dag 82 i 2019, og er i uke 12. Det er 283 dager igjen av året.
Verdensdagen for meteorologi (Markerer at Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) ble en del av FN-systemet i 1951)
Nordens dag (Markering av Helsingforsavtalen fra 1962)
Pakistans nasjonaldag
Valutakurser Oppdatert 23. Mars kl.14:00
Henter valutakurser, vent litt...
Historie
Wikipedia_23-3.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: PlayStation 3 blir lansert i Europa
PlayStation 3 er et registrert varemerke for en spillkonsoll produsert av Sony Computer Entertainment. Konsollen var etterfølger til PlayStation 2. PlayStation 3 konkurrerte med Microsofts Xbox 360 og Nintendos Wii som en del av sjuende generasjons spillkonsoller.

En sentral funksjon som skiller PlayStation 3 fra dens forgjengere er PlayStation Network som samler alle online-tjenester i én tjeneste, noe som står i kontrast til den tidligere linjen Sony fulgte der spillutviklerne selv måtte ta seg av online-spilling. Andre viktige funksjoner er mulighet for tilkobling mot PlayStation Portable, robuste multimediamuligheter og bruk av høydefinisjonsformatet Blu-ray Disc som hovedlagringsmedium.

PlayStation 3 ble først lansert på det japanske markedet 11. november 2006. I USA, Canada, Hongkong og Taiwan ble PlayStation 3 introdusert den 17. november 2006, mens i Europa og Oseania ble den lansert den 23. mars 2007. To versjoner av konsollen var tilgjengelige ved lanseringen: En grunnmodell med 20 GB harddisk, og en dyrere modell med 60 GB og flere tilleggsfunksjoner (20 GB-modellen ble ikke utgitt i Europa). Siden da har det kommet flere reviderte modeller av konsollen. Wikipedia
Wikipedia_23-3.2001
18 år siden
Wikipedia
2001: Den russiske romstasjonen Mir styrter i Stillehavet ved New Zealand
Mir ble planmessig styrtet i Stillehavet utenfor New Zealand i 2001. Romstasjonen var da blitt gammel og usikker for mannskap. Man besluttet dermed at stasjonen skulle styrtes. Størstedelen av den 136 tonn tunge stasjonen brant opp på vei gjennom jordens atmosfære, men opp mot 20 tonn rester av romstasjonen gikk gjennom atmosfæren og styrtet i Stillehavet. Wikipedia
Wikipedia_23-3.1994
25 år siden
Wikipedia
1994: Den mexicanske presidentkandidaten Luis Donaldo Colosio blir drept i et attentat
Luis Donaldo Colosio Murrieta var en meksikansk politiker. Colosio var presidentkandidat for Partido Revolucionario Institucional i 1994, men ble myrdet under valgkampen i Tijuana.

Den 23. mars 1994 under presidentvalget i Lomas Taurinas, et fattig nabolag i Tijuana ble Colosio skutt i hodet med tre skudd fra svært kort avstand. Det var ingen utenlandsk pressedekning av dette arrangementet til tross for at det skjedde bare noen få mil sør for San Diego i California. Colosio kollapset, og ble senere kjørt til byens største sykehus. Hans død ble annonsert noen timer senere. Den antatte drapsmannen, Mario Aburto Martinez, ble arrestert på åstedet og han aldri vaklet fra hans historie om at han hadde utført udåden helt alene. Wikipedia
Fødsler
70 år
Ric Ocasek (Musiker)
1949 - 2019

Ric Ocasek (USA)

Musiker, sanger, gitarist, plateprodusent, komponist

Fullt navn / Fødenavn:
Richard Theodore Otcasek

Født:
23. mars 1949 (70 år siden)

Døde:
15. september 2019 (70 år) (0 år siden)

Ric Ocasek var en amerikansk musiker, låtskriver og plateprodusent. Han er mest kjent som vokalist og gitarist i new wave-rockbandet The Cars i perioden 1976–1988 og fra 2010 til 2011. Ocasek har skrevet samtlige av The Cars' låter, fire av dem sammen med bandkollega Greg Hawkes. Han har produsert album for Weezer, Bad Brains, Bad Religion, Nada Surf, No Doubt, Guided by Voices, Bran Van 3000 og Suicide.
I den første perioden som vokalist for The Cars hadde Ocasek også en solokarriere gående, og ga ut to soloalbum i 1982 og 1986. Han hadde også mindre roller i filmene Made in Heaven i 1987 og Hairspray i 1988. Etter at The Cars ble oppløst i 1988, fortsatte han solokarrieren og har gitt ut ytterligere fem soloalbum, samt et album med lydeffekter. Han har på 2000-tallet vært meget aktiv som plateprodusent. I 2010 var Ocasek med på gjenforeningen av The Cars, til tross for at han flere ganger tidligere hadde sagt at det aldri ville bli noen gjenforening av bandet.
I 2018 ble The Cars og dermed Ocasek innvotert i Rock and Roll Hall of Fame. Wikipedia

72 år
Ray Adams (Musiker)
1931 - 2003

Ray Adams (Norge)

Musiker

Fullt navn / Fødenavn:
Ragnar Asbjørnsen

Født:
23. mars 1931 (88 år siden)

Døde:
4. august 2003 (72 år) (16 år siden)

Ragnar Asbjørnsen med artistnavnet Ray Adams var en norsk sangartist. Wikipedia

Dødsfall
45 år
Torstein Raaby (Radiotelegrafist og motstandsmann)
1918 - 1964

Torstein Raaby (Norsk)

Radiotelegrafist og motstandsmann

Født:
6. oktober 1918 (101 år siden)

Døde:
23. mars 1964 (45 år) (55 år siden)

Torstein Pettersen Raaby var radiotelegrafist og agent for britiske Secret Intelligence Service under andre verdenskrig. Han ble tildelt Krigskorset med sverd, Norges høyeste utmerkelse.
Raaby var utdannet ingeniør i Sveits. Han hadde eksamen fra Lycée Pierre-Corneille i Rouen, Frankrike. Han hadde også gått på skole i Tyskland. Han snakket begge språkene flytende.
Den 9. april 1940 abeidet Raaby ved Finnmark kringkaster i Vadsø.. Raaby ble i 1940 engasjert i motstandsarbeid. Han flyttet til Tromsø og drev sammen med Alfred Henningsen en radiosender, som ble benyttet til å sende meldinger om tyske styrker. Etter at han måtte flykte til Sverige i 1943, fikk han vite at det var russerne som hadde mottatt meldingene han sendte.
Som befalsutdannet og erfaren agent, fikk han i oppdrag å reise til Lyon i Frankrike for å likvidere den tyske SS-offiseren og Gestapo-mannen Klaus Barbie, som tok livet av jødiske barn. Men før oppdraget var utført, ble Raaby kalt tilbake til England. Han skulle ut på viktigere oppdrag – som ledet fram til senkingen av «Tirpitz».
I juni 1943 begynte Raaby treningen hos Secret Intelligence Service, for deretter å bli sendt til Alta i september med oppdrag å rapportere om det tyske slagskipet «Tirpitz». Radiosenderne «Ida og Lyra» ble benyttet til dette. Sammen med Karl Rasmussen satt han opp senderen «Ida» på Alta flystasjon. Raaby overvåket også bevegelsene til slagkrysseren «Scharnhorst», og kunne i desember 1943 melde at skipet var stukket til havs. Det ble deretter senket i slaget ved Nordkapp.
Etter å ha sendt mange meldinger, måtte Raaby i mai 1944 ta seg til Sverige. I september 1944 dro han til Kirkenes og i november 1944 begynte han å sende for den norske militærmisjonen.
I statsråd 25. august 1944 ble menig Pettersen, som var Raabys daværende etternavn, hedret med Krigskorset med sverd. Forslaget om dekorering stammet fra F.O. II, etterretningsavdelingen i Forsvarets Overkommando i London. Diplomet fikk påskriften «For fremrakende[sic] innsats for Norges sak i forbindelse med hemmelig militær etterretningsvirksomhet.» Wikipedia

<<
23. Mars
>>