Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
3. Juni
Om dagen
3. Juni er dag 154 i 2019, og er i uke 23. Det er 211 dager igjen av året.
Navnedag
Merkedager
Verdens sykkeldag (Innført av FN i 2018)
Historie
Wikipedia_3-6.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Skuespilleren David Carradine, blir funnet død på et hotellrom i Thailand
David Carradine var en amerikansk Emmy- og Golden Globe-nominert skuespiller. Carradines døpenavn var John Arthur.

I Norge er Carradine mest kjent for å ha spilt Bill i Tarantinos «Kill Bill» filmer, samt i miniserien «Nord og sør» fra 1985 til 1986, men han har tidligere spilt i Martin Scorseses «Boxcar Bertha» fra 1972, «The Long Goodbye» fra 1973, og Ingmar Bergmans «Ormens egg» fra 1977. I sistnevnte spilte han mot Liv Ullmann.

Carradine er også kjent for sine roller i en rekke kung fu-filmer.

Den 3. juni 2009, blir David Carradine funnet død på Swissôtel Nai Lert Park Hotel i Bangkok, hengende fra en garderobestang. Det ble konkludert at dødsårsaken var utilsiktet kvelning, og ikke selvmord, som først antatt da han ble funnet. Wikipedia
Wikipedia_3-6.2001
18 år siden
Wikipedia
2001: Anthony Quinn dør av lungebetennelse og respirasjonssvikt mens han led av strupekreft, 86 år gammel
Antonio Rodolfo Quinn Oaxaca, bedre kjent som Anthony Quinn, var en meksikansk-amerikansk skuespiller.

Han vant to Oscar for beste mannlige birolle, én for rollen som Eufemio Zapata i filmen «Viva Zapata!» fra 1952, og én for rollen som Paul Gauguin i filmen «Han som elsket Livet» fra 1956. Quinn spilte også i filmer som «Kanonene på Navarone», «Lawrence of Arabia», «Zorba the Greek», «Kanoner til San Sebastian», «Mohammad, Messenger of God» og «Ørkenløven».

Quinns første kone var adoptivdatter av Cecil B. DeMille, skuespilleren Katherine DeMille, som Quinn giftet seg med i 1937. Paret fikk fem barn mellom 1939 og 1952. Deres første barn, Christopher druknet i naboens svømmebasseng da han var to år gammel. Quinn og DeMille ble skilt i 1965.

Året etter giftet Quinn seg med den italienske kostymedesigneren Jolanda Addolori, og paret fikk tre barn. Ekteskapet endte i 1997, etter at Quinn fikk barn med sin sekretær, Katherine Benvin. Han giftet seg med Benvin, og de fikk to barn sammen.

Quinn tilbrakte sine siste leveår i Bristol i Rhode Island. Han døde, 86 år gammel, i Boston i Massachusetts på grunn av lungebetennelse og respirasjonssvikt mens han led av strupekreft kort tid etter å ha gjort ferdig sin siste film. Wikipedia
Wikipedia_3-6.1992
27 år siden
Wikipedia
1992: Riokonferansen i Rio de Janeiro i Brasil, var verdens største miljøtoppmøte, der 178 land deltok
Rio-konferansen, United Nations Conference on Environment and Development, også kjent som Earth Summit var en stor konferanse i FN-regi som ble avholdt i Rio de Janeiro fra 3. juni til 14. juni 1992.

178 regjeringer deltok, med 118 statsoverhoder. Omkring 2.400 representanter fra ikke-statlig organisasjoner deltok, med 17.000 deltagere ved parallelt NGO forum. Wikipedia
Fødsler
94 år
Ingrid Espelid Hovig (Programleder)
1924 - 2018

Ingrid Espelid Hovig (Norge)

Programleder, Kjøkkensjef, kokk, forfatter

Fullt navn / Fødenavn:
Ingrid Espelid

Født:
3. juni 1924

Døde:
3. august 2018 (94 år)

Ingrid Espelid Hovig var en norsk TV-programleder, husstellærer og forfatter. Hun var programleder for over 300 episoder av programserien Fjernsynskjøkkenet i løpet av 34 år, noe som gjorde henne til en av landets mest kjente TV-personligheter samt innflytelsesrike formidlere av kostholds- og matkultur. Hun var forfatter, redaktør, tilrettelegger eller promotør for et femtitalls kokebøker som har solgt flere hundre tusen eksemplarer.

Hovig mottok en rekke priser i Norge og internasjonalt for folkeopplysning for mat og ernæring, og ble i 1994 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Hovig ble bisatt fra Frogner kirke 20. august 2018. Kulturminister Trine Skei Grande, Thor Gjermund Eriksen fra NRK og Geir Mork fra Gyldendal forlag holdt tale i kirken. Wikipedia

85 år
Tony Curtis (Skuespiller)
1925 - 2010

Tony Curtis (USA)

Skuespiller, skribent, kunstmaler

Fullt navn / Fødenavn:
Bernard Schwartz

Født:
3. juni 1925

Døde:
29. september 2010 (85 år)

Tony Curtis var en amerikansk skuespiller.

Bernard Schwartz, eller Tony Curtis, ble født i en jødisk familie som sønn av Emanuel Schwartz (som senere kalte seg Manuel) og Helen Klein som arbeidet drev en skredderforretning. Forledrene kom fra småbyen Mátészalka i Ungarn. Bernard vokste opp i fattigdom, først på Manhattan og senere i et tøft område i Bronx i delstaten New York. Inntil hav ar seks år talte han bare jiddish og ungarsk.

Som elleveåring ble han medlem i en beryktet gatebande. Det var på en velgjørenhetsinnretning i kvartalet at han første gangen fikk smak for teater, der han spilte en liten pike i et eventyrstykke om Kong Arthur.

I 1943 meldte Curtis seg til United States Navy og tjenestegjorde på et støtteskip for undervannsbåter. Nærmere krigsslutt ble han alvorlig skadet i en arbeidsulykke. I 1945 – etter å ha fått pleie og krigen var over – fikk han krigsskadeerstatning og gjenopptok sin avbrutte Highschool-studier for en kortere tid.

I ungdomsårene var Curtis med i flere teaterstykker i New York. Han arbeidet også i ved Yiddish Theatre i Chicago på tross av at han ikke kunne språket. Han lærte seg manuset fonetisk. Han kalte seg selv B. White i denne perioden.

Curtis var mest populær på slutten av 1950-tallet og begynnelsen av 1960-tallet. Han har medvirket i over 100 filmer og i flere TV-serier, og gestaltet både dramatiske og komiske rollefigurer. Fra begynnelsen av 1980-tallet har han konsentrert seg mest om sin store hobby som er å male bilder.

Tony Curtis huskes kanskje mest for sitt spill i filmen Noen har det hett. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Curtis spilte også Danny Wilde i TV-serien The Persuaders (på norsk Gullguttene) sammen med Roger Moore i rollen som Lord Brett Sinclar.

I 1998 grunnla han Emanuel Foundation for Hungarian Culture, en organisasjon som skal vedlikeholde synagoger og jødiske gravplasser i Ungarn. Han tilegnet organisasjonen de 600 000 ungarere som døde i Holocaust. Wikipedia

<<
3. Juni
>>