Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
21. April
Om dagen
21. April er dag 111 i 2019, og er i uke 16. Det er 254 dager igjen av året.
Merkedager
1. påskedag (Flaggdag)
Historie
Wikipedia_21-4.2018
1 år siden
Wikipedia
2018: Verne Troyer, mest kjent for sin rolle som Mini-Me i Austin Powers, dør 49 år gammel
Vernon Jay "Verne" Troyer var en amerikansk skuespiller og stuntmann som spilte i flere filmer. For det meste hadde han roller uten replikker. Troyer var 81,3 cm høy. Han vokste opp og hadde sin utdannelse fra Centreville i Michigan. Troyer gikk ut fra Centreville High School i 1987. Han har gitt navnet sitt til Verne Troyer Festival, som holdes i hans hjemby Centreville.

Troyers mest kjente rolle er Mini-Me i Austin Powers-filmene, en rollefigur som skal være miniatyr-kloningen av «Dr. Evil», spilt av Mike Myers. Han opptrådte også som «Klotak» i Harry Potter og De vises stein, den lille servitøren i Frykt og avsky i Las Vegas (orig. Fear and Loathing in Las Vegas) og Grinchen.

Troyer var en kort periode i 2004 gift med Genevieve Gallen, men søkte om oppløsning av giftermålet kort tid etter. Wikipedia
Wikipedia_21-4.2016
3 år siden
Wikipedia
2016: Prince dør av en overdose fentanyl i sitt hjem, 57 år gammel
Prince Rogers Nelson, også kjent som The Artist Formerly Known As Prince, TAFKAP eller The Artist, var en amerikansk musiker hovedsakelig innen sjangrene funk, pop, rock og soul.

Prince Rogers Nelson var sønn av jazzpianisten John L. Nelson og Mattie Shaw. Navnet Prince Rogers Nelson kommer fra farens jazztrio The Prince Rogers Trio. Foreldrene skilte seg etter at Princes søster, Tika Evene, kom til verden i 1960, og moren fant seg en ny kjæreste. Prince gikk dårlig sammen med sin stefar og bodde derfor en periode hos sin far, som for øvrig gav ham hans første gitar. Han flyttet senere inn hos sin venn Andre Andersons (senere kjent som Andre Cymone) familie, som bodde i samme nabolag.

Prince var tidlig et stort talent når det gjaldt å spille musikkinstrumenter og lærte både trommer, keyboard og gitar i en tidlig alder.

Han regnes for en på alle måter å ha vært en talentfull musiker og han har vært meget produktiv. En av de mest kjente sangene hans er den store 1980-tallsslageren «Purple Rain». Han stod også bak en rekke andre store hits gjennom 1980-, 1990-, og 2000-tallet. Andre artister har også hatt suksess med låter skrevet av Prince, blant andre Sinéad O'Connor med «Nothing Compares 2 U», The Bangles med «Manic Monday» og Chaka Khan med «I Feel for You».

Prince opptrådte ofte med forskjellige kostymer og teatralske numre. Han var kjent for å ha vært en provokativ artist i deler av sin karriere.

Paisley Park Studios i Chanhassen fungerte som innspillingstudio, filmstudio og bolig for Prince. Hans utgivelser ble utgitt på Paisley Park Records fra 1985 til 1994. Prince hadde også en intensjon før sin død om å gjøre Paisley Park Studios åpen for publikum slik som Elvis Presleys hjem Graceland.

Prince var tilhenger av Jehovas vitner siden 2001. Wikipedia
Wikipedia_21-4.1946
73 år siden
Wikipedia
1946: Frakteskipet D/S «Ramø» går på en tysk mine og forliser utenfor Henningsvær i Lofoten
Ramø-forliset var det norske lasteskipet DS «Ramø» som seilte på en eller to tyske miner og forliste ved Henningsvær i Lofoten 21. april 1946. Femten av mannskapet omkom i ulykken. Flertallet av de omkomne var fra Vestfold. Alle de omkomne unntatt én ble funnet.

Skipet hadde under andre verdenskrig seilt for Nortraship og gikk i vanlig trampfart da ulykken skjedde. Wikipedia
Fødsler
93 år
Kristian Fougner (Motstandskjemper)
1919 - 2012

Kristian Fougner (Norge)

Motstandskjemper, ingeniør

Født:
21. april 1919

Døde:
30. august 2012 (93 år)

Kristian Fougner var norsk motstandsmann under andre verdenskrig. Han ble tildelt Krigskorset, Norges fremste utmerkelse, og britiske Distinguished Service Cross for sin innsats. Fougner hadde som student ved Norges tekniske høgskole i Trondheim hatt sin militærtjeneste på Kjeller, og gjorde fra 10. april 1940 og ut måneden krigstjeneste ved svenskegrensen, først med Flyverskolen og senere for ambassaden i Stockholm. Etter fire uker returnerte han til NTH og fortsatte sine studier. Der kom han med i motstandsarbeidet, og fra september 1941 var han involvert i den illegale pressen.

Etter hvert kom han også med i etterretningsarbeidet det britiske Secret Intelligence Service organiserte i Norge. Den 9. april 1942 ble han, sammen med blant andre Hugo Munthe-Kaas, fraktet over til Storbritannia om bord på MK «Sigalos», ført av skipper Leif Larsen. Han gjennomgikk opplæring i radiotelegrafi og returnerte 7. mai til Brattvær og deretter med buss til Trondheim i det okkuperte Norge. Oppdraget var å drive etterretningsarbeid mot det tyske slagskipet «Tirpitz», som da befant seg i Trondheimsfjorden. Fougner etablerte radiostasjonen LEPORIS, som rapporterte tilbake til Storbritannia med opplysninger som ble ansett som svært betydningsfulle.

Den 30. oktober 1942 ble NTH omringet, men Fougner og hans to studievenner Knut Alming og Erik Storsveen kom seg unna og til Stockholm.

Fougner gjorde flere reiser mellom Norge og Storbritannia og var sentral i etableringen av hemmelige radiosendere. Wikipedia

56 år
Lars Monsen (Villmarksfarer)
1963

Lars Monsen (Norge)

Villmarksfarer, lærer, forfatter, foredragsholder, programleder

Fullt navn / Fødenavn:
Lars Thorbjørn Monsen

Født:
21. april 1963 (56 år)

Lars Thorbjørn Monsen er en norsk villmarks- og ekspedisjonsfarer, foredragsholder og programleder. Han har siden 1991 skrevet fjorten bøker om sine villmarkseventyr og langturer og driver eget bokforlag. Wikipedia

Dødsfall
89 år
Juan Antonio Samaranch (Politiker)
1920 - 2010

Juan Antonio Samaranch (Spania)

Politiker, idrettsleder

Fullt navn / Fødenavn:
Juan Antonio Samaranch Torelló

Født:
17. juli 1920

Døde:
21. april 2010 (89 år)

Juan Antonio Samaranch Torelló var en spansk diplomat, politiker og idrettsleder. Wikipedia

<<
21. April
>>