Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 30. August
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_30-8.2012
7 år siden
Wikipedia
2012: Vidar Theisen sovner sille inn etter lengre tids sykeleie på Stovnerskogen sykehjem, 79 år gammel
Vidar Leif Theisen var en norsk meteorolog som oppnådde kultstatus gjennom sine presentasjoner av værmeldingene som værmelder. Theisen framsto med værvarsler i NRK fjernsynet fra 1980 til han gikk av med pensjon i 2001. I 1989 var han sjef for flyværtjenesten.

Theisen bestemte seg tidlig for å følge en karriere innen meteorologi, og begynte ved Meteorologisk institutt i 1956, mens han fremdeles var student ved Universitetet i Oslo. Han fullførte studiene sine i 1958, og han ble så statsmeteorolog ved instituttet.

På grunn av sin nasale talemåte og lite variasjon i tonefall oppnådde Theisen kultstatus, han hadde sågar en egen fanklubb – selv tok han imidlertid denne bieffekten av sitt arbeid med stor ro. Han lot seg riktignok velvillig engasjere i ulike, ofte humoristiske, sammenhenger i ulike underholdningsprogrammer, der man ønsket å lage litt moro ut av hans person. Theisen var svært romslig når det gjaldt dette og ga aldri uttrykk for at han følte all parodieringen som plagsom eller ondsinnet, særlig er det Trond Kirkvaags Theisen-parodier som huskes av mange seere. Tvert imot så han det positive i den anledning dette ga ham mulighet til å tale for andre ting han brant for. Blant annet uttalte han seg gjerne om sitt kristne ståsted og kommenterte samfunnsforhold fra et liberalt kristen-etisk perspektiv, og han var også særlig opptatt av forholdet mellom vitenskap og religion. Han var i mange år aktiv menighetsarbeider i Stovner menighet, hvor han var med i menighetsrådet fra 1978 til 2001. Man kan si at Theisen representerte en gruppe mennesker man vanligvis ikke assosierer med kjendisstatusen, han var med både i Bodø og Groruddalen kirkeakademi.

I 1988 ga Espen Beranek Holm og Arne Berggren ut singelen «Heavy Metal» under navnet Vidar Theisen & the Retrievers med utgangspunkt i ulike opptak med Theisen. Singelen lå ti uker på VG-lista, hvorav fire uker på toppen.

Theisen var gift to ganger. Hans første kone døde av sykdom i 1962 og barnet de fikk sammen døde av skader i forbindelse med fødselen. Senere giftet han seg på ny og etterlot seg både voksne barn og barnebarn.

Det ble i 2011 utgitt en biografi om Vidar Theisen, kalt Statsmeteorologen som tok Norge med storm, skrevet av forfatteren Øyvind Kleiveland. Wikipedia
Wikipedia_30-8.1993
26 år siden
Wikipedia
1993: CBS har premiere på talkshowet «The Late Show with David Letterman»
The Late Show with David Letterman (ofte kalt David Letterman-show) er et amerikansk talkshow og humorprogram med David Letterman som gikk på CBS fra 1993 til 2015. Programmet ble sendt fra mandag til fredag, men ble tatt opp fra mandag til torsdag.

Programmet var på ca. 45 minutter og ble produsert og ledet av David Letterman fra Ed Sullivan Theater på Broadway i New York. Programmet debuterte 30. august 1993. Programmets musikkdirektør og leder av husbandet The CBS Orchestra var Paul Shaffer. Showet var en videreføring av Late Night with David Letterman som ble sendt på NBC fra 1. februar 1982 til 25. juni 1993.

I Norge ble programmet sist sendt på VOX. Det ble tidligere sendt på kanaler som på Metropol, NRK 2, ZTV og TvNorge.

Ifølge august 2004-utgaven av programmets interne nyhetsbrev har The Late Show, i løpet av de elleve årene, hatt 2264 sendinger, 4082 gjester og 1668 musikalske opptredener. Da siste episode var sendt 20. mai 2015 hadde programmene til Letterman totalt hatt 19932 gjester, 4605 Top Ten-lister i løpet av 6028 episoder. Hans talkshow-programmer ble nominert til 112 Emmy-priser og mottok til sammen 16 av disse i løpet av hans 33 årige fjernsynskarriere.

Letterman involverer i programmet ofte programmets crew i sketsjer, blant andre Shaffer, programannonsør Alan Kalter, inspisient Biff Henderson, scenearbeiderne Pat Farmer og Kenny Sheehan, tekstforfatter Gerard Mulligan(egentlig pensjonert), kameramann Dave Dorsett, Harold Larkin, George Clark, plakatgutt Tony Mendez og assistent Stephanie Birkitt. Hello Delis eier Rupert Jee er også ofte med i forskjellige segmenter.

Hans mor Dorothy Letterman (nå Mengering) var også ofte involvert i diverse segmenter. I mange år var hun bare med via telefon, men i 1994 gjorde hun sin debut på tv-skjermen under OL på Lillehammer, som utegående reporter/korrespondent. Der hadde hun et intervju med bla Hillary Clinton. Hun var også Letterman utsending til OL i 1998, Nagano, Japan og 2002 Salt Lake City, Utah, da sammen med Biff Henderson. Andre segmenter: Guess Mom's Pies og Top Ten List. Hun pleide også å komme til programmet rundt morsdagen og sin bursdag.

Et tidligere «crew-medlem», Calvert DeForest, også kjent som Larry «Bud» Melman, var ofte brukt i sketsjer. Han var med fra starten på NBC i 1982 (der han brukte navnet Larry «Bud» Melman) og ble også med David Letterman over til CBS i 1993 (der måtte han ta i bruk sitt virkelige navn: Calvert DeForest). Han var med helt fram til 2002. DeForest døde 19. mars 2007. Wikipedia
Wikipedia_30-8.1984
35 år siden
Wikipedia
1984: Romfergen Discovery blir fløyet for første gang
Discovery er en amerikansk romferge tilhørende romfartsorganisasjonen NASA. Romfergen er oppkalt etter HMS «Discovery», et skip som James Cook benyttet på sin tredje oppdagelsesreise. Discovery var romfergen som transporterte romteleskopet Hubble ut i bane rundt jorden. Discovery er den eldste operative romfergen i NASAs flåte. Den ble fløyet for første gang 30. august 1984. Wikipedia
<<
30. August
>>