Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Alt til mor, barn, hus og hjem
Annonse
Alt til mor, barn, hus og hjem
Celis.no er en norsk nettbutikk med et stort og spennende utvalg til mor, barn og hjemmet
Gå til Celis.no
Annonse
Vi har et stort utvalg av klær i store størrelser
Annonse
Vi har et stort utvalg av klær i store størrelser
Her finner du behagelig dameklær spesielt tilpasset modne kvinners kropp og figur.

Vi elsker kurver! Derfor tilbyr vi også dameklær samt undertøy i store størrelser. Vi har også et stor sortiment av hjelpemidler.
Gå til Åshild
Annonse
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Tilbud
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Gå til Berrylook
Tilbud
10% rabatt på alle navnelapper
6 Mnd.
10% rabatt på alle navnelapper
Beskrivelse:
Med denne rabattkoden får du 10% på alle navnelapper.

Navnelappene gode for merking av klær og utstyrtil både store og små.

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Rabattkode:
Åpne koden
Koden er kopiert :)
Gå til Smartlapper
6 Mnd.
Gratis frakt på ordre over 799,-
6 Mnd.
Gratis frakt på ordre over 799,-
Beskrivelse:
Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Gå til Barbershop.no
6 Mnd.
Spesialtilbud på en mangde varer!
Tilbud
Spesialtilbud på en mangde varer!
Gå til Parfyme Klikk
Tilbud
Vis alle →
Forsiden
Dagen i dag

18. August

Om dagen

18. August er dag 231 i 2024, og er i uke 33. Det er 135 dager igjen av året.
Samisk flaggdag til minne om stiftelsen av Samerådet

Historie

10 år siden

2013: Skuespiller og komiker Rolv Wesenlund dør etter lengre tids sykdom, 76 år gammel

Rolv Helge Wesenlund var en norsk komiker, plateprodusent, sanger og skuespiller. Han var kanskje mest kjent for å ha spilt tittelrollen i musikalen og filmene om Bør Børson og figuren Marve Fleksnes i TV-serien Fleksnes.

I sin ungdom var han jazzmusiker (klarinett) og vant NM i jazz to ganger. Han ble engasjert som jazzjournalist for NRK med eget jazzmagasin, og var jazzspaltist i Dagbladet. Wesenlund ble kjent på TV allerede i 1960-årene med serien Og takk for det fra 1969. Der spilte han sketsjer sammen med Harald Heide-Steen jr. (duoen Wesensteen), Gunnar Haugan, Kirsti Sparboe og Kari Simonsen. I serien presenterte de sketsjene Supperådet, Hos tannlegen og Doble Fustasjeopphengsforkoplinger, som har blitt klassikere i norsk fjernsynshistorie. Serien ble utgitt som en bestselgende plate, og det ble også laget en svensk versjon som ble like populær som den norske. Wesenlund opptrådte også i den svenske underholdningsserien Publikfriarna (1968–1970) og i det svenske lystspillet Skärgårdsflirt i 1972.

Fra 1964 var han revyforfatter og skuespiller med lengre engasjementer ved blant annet Chat Noir, ABC-Teatret, Oslo Nye Teater og Det Norske Teater. Med bakgrunn som skribent i flere aviser og som frilans-jazzmedarbeider i NRK, ble han i slutten av 1950-årene innspillingssjef hos Philips og hos Arne Bendiksen AS 1964–1965. Som innspillingssjef hos Philips var Wesenlund blant annet ansvarlig for den korte, tidlige satsingen i Bergen i 1960-årene, Bergen Beat. Dette var et forsøk på å lansere norske grupper innen sjangeren man den gang kalte «piggtrådmusikk». Han skrev også sangtekster, blant annet Twist it (1962).

Fra 1966 var Wesenlund i en tid programsekretær i NRK. Sammen med andre unge, fremadstormende menn med stor entusiasme for det nye fjernsynsmediet (som Harald Heide-Steen jr, Harald Tusberg, Bengt Calmeyer og den svenske regissøren Bo Hermansson) etablerte han en opprørsk og, med datidens øyne, ganske bøllete type underholdning. I TV laget de Kunden har alltid rett, en parodi på samtidige TV-programmer, og i radioen de legendariske Telefonrøret og Hørerøret, som gjorde suksess på plate. På restaurant Cecil i Oslo hadde de i 1965 den nyskapende revyen Lysthuset, nå med Elsa Lystad og Karin Krog med på laget. Wesenlund var speaker i den snodige radioserien Radio Skagerak, som ble en populær LP på Triola. Hans mest markante tidlige kreasjon var Feriebiskop Fjertnes, med platen Feriebiskop Fjertnes slår til igjen som ble en bestselger i 1968.

Wesenlund hadde en rekke hovedroller i ulike teateroppsetninger, som i Charlies Tante på Det norske teatret i 1994. Den var så populær at den ble flyttet til Chateau Neuf, oversatt til riksmål og filmatisert for TV. Han var Leopold i Sommer i Tyrol i Oslo, Århus og København, og i 1987 var han homofil dragartist i Jerry Hermans La Cage Aux Folles på Chateau Neuf.

Innen film hadde han hovedroller i kjente klassikere som Norske byggeklosser, Den siste Fleksnes, Bør Børson jr. og Mannen som ikke kunne le.

Rolv Wesenlund hadde også sitt eget talkshow (Wesenstund), som først gikk på Norsk TV1 og senere på TVNorge. I seinere år var Rolv Wesenlund en av frontfigurene for Seniorsaken.

I forbindelse med hans 60-årsdag i 1996 sendte NRK1 portrettprogrammet Rolv, som ble sett av over en million mennesker.

Rolv Wesenlunds siste opptreden var i adventskalenderen Den unge Fleksnes, som ble sendt på TVNorge julen 2010. Her spilte han Marve Fleksnes i drømmesekvenser mot den unge Fleksnes (spilt av Reidar Fredrik Frydenlund).

Rolv Wesenlund ble bisatt på statens bekostning den 29. august 2013.

En posthum biografi skrevet av Per Haddal avslørte at Wesenlund slet med sceneskrekk og sosial angst gjennom karrieren. Wikipedia
61 år siden

1962: Den første raketten, Ferdinand I, ble skutt opp fra Andøya Rakettskytefelt

Andøya Space Center, tidligere Andøya Rakettskytefelt, er et senter for oppskyting av forskningsraketter og slipp av vitenskapelige ballonger. Andøya Space Center er lokalisert i Oksebåsen på Andøya, som ligger 5 km sørvest for Andenes i Andøy kommune i Nordland fylke. Anlegget er også utstyrt med en rekke bakkeinstrumenter som benyttes i utforskningen av det nære verdensrom. Det fokuseres særlig på den polare atmosfæren i høydeområdet mellom 70 og 2.000 kilometer.

Andøya Space Center (ASC) er en av Nord-Norges mest høyteknologiske bedrifter og har 70 ansatte. ALOMAR (Arctic Lidar Observatory for Middle Atmosphere Research) er en del av ASC (2008)

Den første raketten, «Ferdinand I», ble skutt opp 18. august 1962 for å studere den polare ionosfæren. Ved årsskiftet til 2012 var det sendt opp mer enn 1.000 raketter fra Andøya Rakettskytefelt.

Andøya Space Center har et utstrakt samarbeid med en rekke internasjonale forskningsmiljøer, og siden 1962 har mer enn 100 universiteter og forskningsinstitutter fra hele verden benyttet seg av anleggets tjenester.

Andøya Space Center er et aksjeselskap hvor 10 % av aksjene eies av Kongsberg Defence Systems, og 90 % eies av Nærings- og handelsdepartementet, som igjen forvaltes av Norsk romsenter.

Andøya Space Center driver også SvalRak på Svalbard.

Andøya Space Center har ukentlig elever fra Andøy videregående skole, der det finnes en egen linje for romteknologi kombinert med studiespesialisering for 3. årselever. Wikipedia
67 år siden

1956: Samerådet blir stiftet på den andre Samekonferansen i Karasjok

Samerådet er en uavhengig samisk kulturpolitisk og politisk organisasjon, en såkalt ikke-statlig organisasjon. Samerådet er en samisk kulturpolitisk og politisk samarbeidsorgan for de samiske organisasjonene i Finland, Norge, Sverige og Russland.

Rådets hovedmål er å ivareta samenes interesser som ett folk, styrke samenes samhørighet over grensene og arbeide for at samene også i framtiden erkjennes som ett folk, hvis kulturelle, politiske, økonomiske, og sosiale rettigheter skal sikres dels ved hvert enkelt lands lovstiftning og dels ved avtaler mellom de berørte stater og samenes representative organ.

Rådet ble tidligere omtalt som Nordisk sameråd. Nordisk sameråd ble grunnlagt i 1956, men den første internasjonale samiske konferansen ble arrangert allerede 31.8.-3.9.1953 i Jokkmokk i Sverige. På denne konferansen ble det satt ned en komité som skulle etablere et felles sameråd. Dette samerådet skulle fremme samenes økonomiske og kulturelle interesser.

De første første vedtektene for et sameråd ble vedtatt på samekonferansen i Karasjok i 1956. Wikipedia

Fødsler

40 år
Mika (Musiker)
1983

Mika (Libanon)

Musiker, sanger, pianist, skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Michael Holbrook Penniman Jr.

Født:
18. august 1983 (40 år)

Michael Holbrook Penniman, kjent som Mika, er en sanger og pianist, som er bosatt i London. Han hadde sin første suksess med låten «Grace Kelly» våren 2007 og har blitt et internasjonalt fenomen i musikkverdenen. Wikipedia

46 år
Calle Hellevang-Larsen (Komiker)
1977

Calle Hellevang-Larsen (Norge)

Komiker, skuespiller, journalist

Født:
18. august 1977 (46 år)

Carl Fredrik «Calle» Hellevang Larsen er en norsk komiker og skuespiller som har vært med i TV-programmet I kveld med Ylvis og humortrioen Raske Menn. Per dags dato er han side-kick i programmet Praktisk info (TV Norge), der tidligere programleder i Nytt på nytt, Jon Almaas, er programleder.

Hellevang Larsen er utdannet marintelegrafist fra Sjøforsvaret, og har journalistikktutdannelse fra Universitetet i Bergen. I 2003 startet han Raske Menn sammen med Øyvind Rafto og Anders Hoff. Wikipedia

51 år
Bjørn Andreas Bull-Hansen (Forfatter)
1972

Bjørn Andreas Bull-Hansen (Norge)

Forfatter, blogger, youtuber

Født:
18. august 1972 (51 år)

Bjørn Andreas Bull-Hansen er en norsk forfatter, blogger, youtuber og tidligere toppidrettsutøver innen styrkeløft.

Bull-Hansen har studert økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har over 20 år bak seg som aktiv styrkeløfter og kan blant annet vise til NM-gull, bronse i EM og flere norske rekorder både som junior- og seniorløfter. Etter eget utsagn var det skader etter en bilulykke i 1995 som gjorde at han måtte oppgi idrettskarrieren og studiene og fikk tid til å begynne å skrive. Han har imidlertid tatt opp igjen styrkeløftkarrieren og tok nylig bronse i Nordisk mesterskap klasse 110 kg, samt norsk rekord i markløft i klasse 105 kg. Han var på det norske landslaget for Classic World Cup i 2012 i en alder av 40 år. Han er også langbueskytter, seiler og kajakkpadler. Han debuterte som forfatter i 1996 med Syv historier fra Vestskogen, og har under forfatternavnene Andreas Bull-Hansen og B. Andreas Bull-Hansen også utgitt romanserien Horngudens tale, Lushon-trilogien og Tyr-trilogien.

I 2017 fikk han sitt gjennombrudd med romanen Jomsviking, den første boken i serien om jomsvikingen Torstein Knarresmed. Andre bok i serien, Vinland, kom i 2018.

Bull-Hansen har til tider vært en aktiv debattant, og er blant annet kjent for å kritisere TV 2 for å vise strongman-stevner assosiert med doping, noe Bull-Hansen er sterk motstander av. Bull-Hansen er også dyreforkjemper og har blant annet demonstrert for å få nedlagt Løken Gård.

Bull-Hansen er også en aktiv tur- og havseiler, og har blant annet seilt alene fra Afrika til Norge. Han har i flere år hatt fast kåserispalte i bladet Seilas. Der skriver han om båtlivets gleder og snodigheter. Båtgleden til Bull-Hansen kan også sees i bøkene hans. Han skriver svært detaljert om seiling og også hvordan man bygger en båt i Anubis, Evercity, og i Jomsviking-serien. Wikipedia

55 år
Jørgen Langhelle (Skuespiller)
1965 - 2021

Jørgen Langhelle (Norge)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Jørgen Sandvik Langhelle

Født:
18. august 1965 (58 år siden)

Døde:
3. august 2021 (55 år) (2 år siden)

Jørgen Sandvik Langhelle var en norsk skuespiller. Han hadde roller både på teater, i filmer og fjernsynsserier, blant annet som hovedpersonen Terje i thrilleren Torpedo på TV 2 og Drømmen om Norge hvor han spilte Arnulf Øverland.

I 2002 mottok han Aamot-statuetten.

Internasjonalt gjorde han seg bemerket i birolle i science-fiction-skrekkfilmen The Thing, en forløperfilm ("prequel") til John Carpenters klassiske The Thing fra 1982. Handlingen er lagt til en norsk base i Antarktis, og en rekke norske skuespillere ble hyret inn.

Han spilte flere roller i TV-serien Min venn Marlon.

Jørgen Langhelle døde av hjertestans i 2021. Wikipedia

59 år
Reg E. Cathey (Skuespiller)
1958 - 2018

Reg E. Cathey (USA)

Skuespiller

Født:
18. august 1958 (65 år siden)

Døde:
9. februar 2018 (59 år) (6 år siden)

Reginald Eurias Cathey var en amerikansk skuespiller. Han var mest kjent for sine roller som Norman Wilson i The Wire, Martin Querns in Oz, spillsysjeren i Square One Television, Dr. Wikipedia

66 år
Denis Leary (Komiker)
1957

Denis Leary (USA)

Komiker, skuespiller, komponist, manusforfatter, universitetslærer, filmprodusent

Fullt navn / Fødenavn:
Denis Colin Leary

Født:
18. august 1957 (66 år)

Denis Colin Leary er en Emmy-nominert amerikansk skuespiller, komiker og filmregissør. Han er mest kjent for sin ofte aggressive komediestil og kjederøyking. Wikipedia

57 år
Patrick Swayze (Skuespiller)
1952 - 2009

Patrick Swayze (USA)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Patrick Wayne Swayze

Født:
18. august 1952 (71 år siden)

Døde:
14. september 2009 (57 år) (Bukspyttkjertelkreft) (14 år siden)

Patrick Wayne Swayze var en amerikansk danser, Golden Globe-nominert skuespiller, sanger og sang-skribent. Hans gjennombruddsrolle var som danseinstruktør i filmen Dirty Dancing fra 1987, og han hadde også en stor filmsuksess med filmen Ghost fra 1990. Mange vil også huske ham som sørstatsgeneralen Orry Main i TV-serien Nord og sør. Wikipedia

69 år
Kerstin Behrendtz (Plateprodusent)
1950 - 2020

Kerstin Behrendtz (Sverige)

Plateprodusent, programleder

Fullt navn / Fødenavn:
Clary Kerstin Margareta Behrendtz

Født:
18. august 1950 (73 år siden)

Døde:
28. mars 2020 (69 år) (4 år siden)

Clary Kerstin Margareta Behrendtz, en tid het hun Behrendtz Samuelsson, var en svensk musikkprodusent og programleder. Hun var virksom som musikkredaktør ved Sveriges Radio. der hun gjorde utvalget av sanger som spilles i en rad ulike programmer, blant dem Radiosporten. Den 31. august 2017 gikk hun av med pensjon.

Hun satt i utvalgsjuryen til Melodifestivalen 2014.

Behrendtz var 1972–1977 gift med regissør Thomas Samuelsson og de fikk sammen sønnen Joacim og datteren Emma. Behrendtz døde 69 år gammel av covid-19. Wikipedia

68 år
Harald Heide-Steen jr. (Komiker)
1939 - 2008

Harald Heide-Steen jr. (Norge)

Komiker, sanger, skuespiller

Født:
18. august 1939 (84 år siden)

Døde:
3. juli 2008 (68 år) (15 år siden)

Harald Heide-Steen jr. var en norsk skuespiller, komiker og jazzsanger.

Han var kjent som «Dynamitt-Harry» i de norske Olsenbanden-filmene. Han var også kjent som improviserende komiker, gjerne i tospann med Rolv Wesenlund under navnet Wesensteen på slutten av 1960-tallet. På slutten av 1990 tallet og utover 2000 tallet var han mest kjent som vaktmester Smedstad i tv serien Karl & Co. Heide-Steen jr. var erfaren innen revy- og teatermiljøet, og hadde flere soloopptredener hvor han ble kjent for sine mange figurer, blant annet «Rikstyristsjef Otmar X. Johansen», «Sylfest Strutle», «Russisk ubåtkaptein», «Nynorsk indisk kirurg» og «Flykaptein» for flyselskapet Spantax. Wikipedia

81 år
Arvid Torgeir Lie (Lingvist)
1938 - 2020

Arvid Torgeir Lie (Norge)

Lingvist, skribent, oversetter, lyriker

Født:
18. august 1938 (85 år siden)

Døde:
19. mai 2020 (81 år) (4 år siden)

Arvid Torgeir Lie var en norsk lyriker.

Lie vokste opp i Skafså i Tokke, hvor faren arbeidet som gruvearbeider på Åmdalsverk. Han studerte ved Universitetet i Oslo uten å ta eksamen, og arbeidet senere som skogsarbeider. Wikipedia

87 år
Robert Redford (Skuespiller)
1936

Robert Redford (USA)

Skuespiller, regissør, filmprodusent, forretningsdrivende, ansvarlig produsent

Fullt navn / Fødenavn:
Charles Robert Redford

Født:
18. august 1936 (87 år)

Charles Robert Redford jr. er en amerikansk skuespiller, regissør og produsent, forretningsmann, modell, miljøforkjemper og filantrop. Han regnes blant Hollywoods aller største stjerner i 1970- og 1980-årene. Wikipedia

80 år
Henry Øberg (Fotballdommer)
1931 - 2011

Henry Øberg (Norge)

Fotballdommer, fotballspiller

Fullt navn / Fødenavn:
Henry Verner Øberg

Født:
18. august 1931 (92 år siden)

Døde:
23. november 2011 (80 år) (12 år siden)

Henry Verner Øberg var en norsk fotballdommer og medlem av Hamar IL.

Han ledet kamper i 1. divisjon (1964-1981, 145 kamper), cupfinalen 1968, samt internasjonale klubb- og landskamper, inkludert Sommer-OL 1972 og kvalifiseringen til VM i fotball 1974. Av VG utpekt til Årets dommer 1970, 1971 og 1973. Wikipedia

85 år
Shelley Winters (Skuespiller)
1920 - 2006

Shelley Winters (USA)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Shirley Schrift

Født:
18. august 1920 (103 år siden)

Døde:
14. januar 2006 (85 år) (18 år siden)

Shelley Winters var en amerikansk skuespillerinne.

Winters vokste opp i Brooklyn i New York City. Hun hadde roller i skuespill teaterskolen satte opp, mens hun arbeidet i butikk og som fotomodell for å kunne betale teaterstudiene. Hun debuterte på Broadway i 1941, og spilte i sin første film, What a Woman!, i 1943. Det store gjennombruddet kom med rollen som en gravid fabrikkarbeider i filmen En plass i solen i 1951.

På 1970-tallet hadde Winters mange suksesser på Broadway.

På slutten av 1980-tallet kom Winters' memoarer ut. I denne boken skriver hun at hun har hatt kjærlighetsaffærer med alle store Hollywoodstjerner, fra Burt Lancaster og Errol Flynn til Marlon Brando.

Winters var åpen, livlig, temperamentsfull og politisk aktiv. Hun har vunnet Oscar to ganger, ved siden av at hun ble nominert for beste kvinnelige birolle for rollen i Poseidon-katastrofen. Vant i 1973 en Golden Globe for sin rolle i katastrofefilmen S.O.S. Poseidon. Wikipedia

Dødsfall

64 år
Jack Sherman (Gitarist)
1956 - 2020

Jack Sherman (USA)

Gitarist

Født:
18. januar 1956 (68 år siden)

Døde:
18. august 2020 (64 år) (3 år siden)

Jack Sherman var en studiogitarist i Los Angeles. Han var tidligere medlem av Red Hot Chili Peppers som erstatter for Hillel Slovak, da han sluttet for å spille i bandet What Is This?. Han har arbeidet med artister som Bob Dylan, Barry Goldberg, George Clinton, Charlie Sexton, Peter Case, John Hiatt, Gerry Goffin, and Tonio K. Han er nå i et band som kalles In From the Cold. Wikipedia

72 år
Ben Cross (Skuespiller)
1947 - 2020

Ben Cross (Storbritannia)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Harry Bernard Cross

Født:
16. desember 1947 (76 år siden)

Døde:
18. august 2020 (72 år) (Kreft) (3 år siden)

Harry Bernard Cross, kjent profesjonelt som Ben Cross, var en engelsk scene- og filmskuespiller, mest kjent for sin skildring av den britiske olympiske atleten Harold Abrahams i 1981-filmen «Chariots of Fire» og som Sarek i omstartfilmen «Star Trek» fra 2009. Mange husker han også kanskje som Prince Malagant i filmen «First Knight» fra 1995, med Sean Connery og Richard Gere i hovedrollene. Wikipedia

32 år
Tjostolv Moland (Gründer)
1981 - 2013

Tjostolv Moland (Norge)

Gründer, forretningsmann, reserveoffiser, militær

Født:
28. februar 1981 (43 år siden)

Døde:
18. august 2013 (32 år) (10 år siden)

Tjostolv Moland var en norsk reserveoffiser og forretningsmann som grunnla sikkerhetsselskapet SIG-Uganda. Han var fenrik i Hans Majestet Kongens Garde og Telemark bataljon og arbeidet deretter i Afrika sammen med sin venn Joshua French. Moland og French ble først omtalt av pressen i 2009 da de ble anklaget for drap og spionasje i Den demokratiske republikken Kongo.

I 2009 og 2010 ble Moland i to rettsinstanser dømt til døden for fem straffbare forhold. Moland ble dømt for å opprette et kriminelt forbund, spionasje til fordel for Norge, drapet på Abedi Kasongo, drapsforsøk og væpnet ran. Han ble også dømt til 20 års fengsel for ulovlig innehav av krigsvåpen og -ammunisjon. Det ble ikke foretatt obduksjon av avdøde Abedi Kasongo, og det ble ikke fremlagt tekniske bevis under rettssakene.

Ettersom dødsdommer på denne tiden ikke lenger ble fullbyrdet i Den demokratiske republikken Kongo, var dommen i realiteten en livsvarig fengselsstraff. Han sonet siden straffen i et militærfengsel i Kisangani og fra desember 2011 i Ndolofengselet i Kinshasa.

Utenriksminister Espen Barth Eide kunngjorde under en pressekonferanse holdt i Utenriksdepartementet i Oslo den 18. august 2013 at Moland var blitt funnet død i sin celle i Kinshasa på morgenen samme dag. Obduksjonen som ble offentliggjort 28. august, konkluderte med at det ikke var noe kriminelt bak Molands dødsfall, og at han hadde tatt sitt eget liv.

Den 9. desember tiltalte kongolesiske myndigheter Joshua French for drap på Moland. I februar 2014 dømte en militær domstol French til livstid i fengsel for drap på Moland.

Filmen Mordene i Kongo fra 2018 er basert på historien om French og Moland. Wikipedia

76 år
Rolv Wesenlund (Komiker)
1936 - 2013

Rolv Wesenlund (Norge)

Komiker, skuespiller, plateprodusent, manusforfatter, klarinettist, faglitterær forfatter, sanger

Fullt navn / Fødenavn:
Rolv Helge Wesenlund

Født:
17. september 1936 (87 år siden)

Døde:
18. august 2013 (76 år) (10 år siden)

Rolv Helge Wesenlund var en norsk komiker, plateprodusent, sanger og skuespiller. Han var kanskje mest kjent for å ha spilt tittelrollen i musikalen og filmene om Bør Børson og figuren Marve Fleksnes i TV-serien Fleksnes. Wikipedia

78 år
Robert Novak (Journalist)
1931 - 2009

Robert Novak (USA)

Journalist, kronikør, forretningsdrivende, politiker

Fullt navn / Fødenavn:
Robert David Sanders Novak

Født:
26. februar 1931 (93 år siden)

Døde:
18. august 2009 (78 år) (14 år siden)

Robert David Sanders Novak var en konservativ amerikansk journalist og en av landets mest kjente politiske kommentatorer. Han ble kjent i 1960-årene og fikk senere en mer og mer fremtredende profil som spaltist og fjernsynspersonlighet. Wikipedia

85 år
Kim Dae-jung (President)
1924 - 2009

Kim Dae-jung (Sør-Korea)

President, politiker, journalist

Født:
6. januar 1924 (100 år siden)

Døde:
18. august 2009 (85 år) (14 år siden)

Kim Dae-jung var en sørkoreansk politiker og tidligere president. Wikipedia

80 år
Sivert Andreas Nielsen (Politiker)
1823 - 1904

Sivert Andreas Nielsen (Norge)

Politiker

Født:
8. oktober 1823 (200 år siden)

Døde:
18. august 1904 (80 år) (119 år siden)

Sivert Andreas Nielsen var stortingsrepresentant fra Nordlands amt i perioden 1859–1897. Han representerte partiet Venstre, hvor han også var parlamentarisk leder fra 1896 til 1898. Han var President i Odelstinget 1881-1884, og var Stortingspresident to ganger, i periodene 1885–1887 og 1890–1897. Han ble i 1893 og to ganger i 1895 oppfordrett av Kong Oscar II om å danne regjering. Han satt i Brønnøy formannskap i 30 år, hvorav 28 år som ordfører i Brønnøy kommune.

Han ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden i 1887, og ble forfremmet til kommandør av 1. klasse i 1896.

Av yrke var Nielsen gårdbruker, postmester, lærer og kirkesanger. Han var gift to ganger: 1) 1850 med Olea Margrete Henriksdatter (1828-1850) 2) 1853 med Jonette Kornelie Falch Heide. Et barn i første ekteskap, 12 barn i andre ekteskap. Wikipedia

<<
18. August
>>