Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 14. September
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_14-9.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Patrick Swayze dør av kreft i bukspyttkjertelen med spredning til leveren, han ble 57 år gammel
Patrick Wayne Swayze var en amerikansk danser, Golden Globe-nominert skuespiller, sanger og låtskriver. Hans gjennombruddsrolle var som danseinstruktør i filmen «Dirty Dancing» fra 1987, og han hadde også en stor filmsuksess med filmen «Ghost» fra 1990. Mange vil også huske ham som sørstatsgeneralen Orry Main i TV-serien «Nord og sør».

Swayze fikk diagnostisert kreft i bukspyttkjertelen sent i januar 2008. Enkelte nettsteder og tabloidaviser meldte 6. mars 2008 at han kun hadde fem uker igjen å leve, men dette ble avkreftet. «Patrick har en svært begrenset sykdom og ser ut til å respondere bra på behandlingen så langt. Alle meldingene om tidsrammen for prognosen hans og de fysiske sideeffektene er definitivt usannheter» uttalte Swayzes lege George Fisher. Etterhvert kom det allikevel meldinger om at Swayze var operert i all hast, og hadde fjernet deler av magesekken.

Det var magasinet National Enquirer som først fortalte om Swayzes sykdom. «Patrick fikk nylig beskjed om at kreften har spredt seg til leveren,» sa en kilde i Swayzes familie til magasinet.

Patrick Swayze sovnet stille inn med familien rundt seg den 14. september 2009. Wikipedia
Wikipedia_14-9.2005
14 år siden
Wikipedia
2005: Tre omkommer i et jord- og steinras på Hatlestad terrasse i bydelen Fana i Bergen
Hatlestad-raset var et skred av gjørme og sten som fant sted natt til den 14. september 2005 i Fana bydel i Bergen, som et resultat av store nedbørsmengder.

Raset drepte tre personer, såret syv, og fordrev mange flere, da det traff fem rekkehus klokken halv ett om natten.

Hendelsen hadde innvirkning på norsk holdning og politikk angående miljøvern og husbygging, og spørsmålet om hvorvidt den dødelig sårede Kristina Hjartåkers behandling skulle avsluttes skapte debatt over hele landet, ikke bare angående Hjartåkers behandling, men også om avslutning av livsforlengende behandling generelt. Wikipedia
Wikipedia_14-9.1843
176 år siden
Wikipedia
1843: To tredjedeler av Egersund sentrum brenner ned, uten at noen omkommer
Brannen startet på ettermiddagen torsdag 14. september 1843. Ilden spredte seg meget raskt fra hus til hus på grunn av den svært tette trehusbebyggelsen. Brannen viste seg å være nesten umulig å stoppe, men endelig fikk man stoppet den klokken 7, rett før den tok kirken med seg. 700 mennesker stod igjen uten hus etter brannen, men ingen hadde omkommet.

Etter brannen forsto man at husbyggingen til nå hadde vært alt for tett. Det ble utnevnt en reguleringskommisjon som skulle ta for seg planlegging av gater og eiendommer. Mens det før brannen hadde vært trange og kronglete gater som mange plasser var for trange til å kjøre kjerre gjennom , fremsto sentrum nå som en helt ny by. Man tok utgangspunkt i planidealet på den tiden, nemlig å bygge byen i et rutenettmønster, da man tegnet opp nye tomtegrenser og gater. Hustomtene ble nå samlet i kvartaler, med brede gater rundt for å få tilstrekkelig avstand og luft mellom husene. Strandgaten ble hovedgaten utover langs sjøen, og det ble anlagt en brannallmenning, nemlig Skriverallmenningen. Wikipedia
<<
14. September
>>