Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 23. Juli
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_23-7.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: Amy Winehouse dør av alkoholforgiftning i sitt hjem i London, 27 år gammel
Amy Jade Winehouse var en engelsk jazzsangerinne. Hun var mest kjent for sangen «Rehab» fra 2006.

Winehouse debuterte i 2003 med albumet Frank hvorpå låta «Stronger Than Me» ble den største hiten. Høsten 2006 kom hennes andre album, Back To Black, hvorpå singelen «Rehab» ble en hit vinteren 2007.

Winehouse hadde jazz-bakgrunn, noe hennes album bærer preg av. Hun ble ofte beskrevet i pressen som en artist som har utviklet seg fra å være en kul jazzvokalist med hiphop-ambisjoner til å bli en fullblods souldiva. Referansene til gammel soul, Motown og 1960-tallet beskrives som bærebjelken i hennes musikk. Hun hadde en karakteristisk dyp, kraftfull stemme.

Amy Winehouse ble nominert til Brit Awards både i 2004 og 2007.

23. juli 2011 på ettermiddagen ble Amy Winehouse funnet død i sitt hjem i Camden i London. Dødsårsaken ble ikke fastslått, men ble av pressen antatt å være følgen av en overdose.

Den 23. august forelå imidlertid resultat av de toksikologiske undersøkelsene fra obduksjonen. Rapporten sa at det ikke var påvist ulovlige (les:narkotiske) stoffer i prøvene, og bare moderate mengder alkohol, videre at man ikke hadde kunnet avgjøre dødsårsaken I slutten av oktober ble dødsårsaken endelig fastslått; Amy Winehouse hadde slett ikke bare moderate mengder alkohol i kroppen. Med en promille på 4,16 var dødsårsaken alkoholforgiftning. Wikipedia
Wikipedia_23-7.2005
14 år siden
Wikipedia
2005: Turistbyen Sharm el-Sheikh i Egypt utsettes flere terror-bomber. Minst 88 mennesker blir drept og 150 såret
Sharm el-Sheikh, ofte omtalt som «Sharm», er en badeby på sørspissen av Sinaihalvøya i Egypt, på kyststripen mellom Rødehavet og fjellet Sinai. Den ligger om lag fire timers kjøring fra Ismaïlia, og tre timers kjøring fra den egyptiske byen Taba. 7,5 km øst for Sharm ligger Naama bay, som er «turist»-byen der mange av hotellene er lokalisert.

Byen ble anlagt i 1967 av Israel etter at de hadde okkupert området under Seksdagerskrigen. Hensikten var å kontrollere kysten mellom Akaba og Suez. Turismen har alltid vært viktig for økonomien i området, først for Israel, og senere for Egypt, etter at området ble levert tilbake av Israel. Israel trakk seg tilbake fra mesteparten av Sinai i 1982. Noen kilometer fra «gamlebyen» ligger Naama Bay, der de fleste hotellene ligger.

23. juli 2005 fant det sted en serie bombeeksplosjoner i den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheikh på sydspissen av Sinaihalvøya. Minst 88 mennesker ble drept i angrepet, og over 150 ble såret. Det antas at eksplosjonene ble utløst av bilbomber.

Sharm el-Sheikh by har de siste årene blitt strengt bevoktet, og for å besøke byen, må du enten jobbe der, bo på hotell eller ha fast bopel. Wikipedia
Wikipedia_23-7.1965
54 år siden
Wikipedia
1965: Trollveggen blir første gang besteget av et norsk klatrelag
Trollveggen er en bratt fjellvegg i Romsdalen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Den er Europas høyeste loddrette stup. Det er cirka 1 700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen av veggen, hvorav 1 000 meter er loddrett stup, der fjellmassivet delvis henger 50 meter utover veggen.

Trollveggen er et yndet mål for klatrere, men ble først overvunnet i 1965 da et norsk og et engelsk klatrelag via hver sin rute nådde toppen med én dags mellomrom. Den norske gruppen som bestod av Leif-Norman Patterson, Ole Daniel Enersen, Jon Teigland og Odd Eliassen nådde toppen 23. juli 1965. Tidligere hadde man besteget Trolltindan fra Romsdalen via klatreruter som ikke involverte selve Trollveggen. Toppen av Trollveggen er lett tilgjengelig (uten klatring) fra baksiden. Stien starter fra toppen av Trollstigen (Stigrøra). Wikipedia
<<
23. Juli
>>