Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
3. Juli

Om dagen

3. Juli er dag 184 i 2019, og er i uke 27. Det er 181 dager igjen av året.
Valutakurser Oppdatert 3. Juli kl.14:00
Henter valutakurser, vent litt...
Historie
Wikipedia_3-7.2008
11 år siden
Wikipedia
2008: Harald Heide-Steen jr. dør av lungekreft, 68 år gammel
Harald Heide-Steen jr. var en norsk skuespiller, komiker og jazzsanger.

Han var kjent som «Dynamitt-Harry» i de norske Olsenbanden-filmene. Han var også kjent som improviserende komiker, gjerne i tospann med Rolv Wesenlund under navnet Wesensteen på slutten av 1960-tallet. Heide-Steen jr. var erfaren innen revy- og teatermiljøet, og hadde flere soloopptredener hvor han ble kjent for sine mange figurer, blant annet «Rikstyristsjef Otmar X. Johansen», «Sylfest Strutle», «Russisk ubåtkaptein» og «Flykaptein» for flyselskapet Spantax.

I slutten av oktober 2007 fikk Heide-Steen jr. beskjed om at han hadde uhelbredelig lungekreft. Legene ga ham en prognose på to måneder dersom han ikke fikk noen form for behandling. Steen jr. døde 3. juli 2008. Wikipedia
Wikipedia_3-7.1971
48 år siden
Wikipedia
1971: Jim Morrison dør av hjerteinfarkt i badekaret til modellen Elizabeth Lariviere i Paris, 27 år gammel
James Douglas Morrison var vokalist og låtskriver i det amerikanske rockebandet «The Doors». I tillegg produserte han flere diktsamlinger.

Morrison ble funnet død natten til 3. juli 1971 i en leilighet i Paris han hadde lånt av den franske modellen Elizabeth («ZoZo») Lariviere. Han ble funnet død i badekaret av kjæresten Pamela Curson. Det var i ettertid vært en del spekulasjoner omkring omstendighetene rundt hans død, men den offisielle dødsårsaken ble fastslått til hjerteinfarkt.

Han ligger begravet på kirkegården Père Lachaise i Paris og graven blir jevnlig besøkt av store mengder fans og turister. Wikipedia
Wikipedia_3-7.1969
50 år siden
Wikipedia
1969: Brian Jones, gitarist i The Rolling Stones, drukner i svømmebasenget sitt, 27 år gammel
Lewis Brian Hopkin Jones var en engelsk musiker best kjent som gitarist i The Rolling Stones.

Brians hovedintrumenter var gitar og munnspill, men han var også en begavet multiinstrumentalist, men på grunn av problemer med rusmisbruk fra 1967 ble han gradvis utstøtt fra bandet han var med på å starte.

Brian Jones ble funnet død i svømmebassenget sitt 3. juli 1969. Rettsmedisinernes offisielle rapport konkluderte med at han hadde druknet ved et uhell, muligens som følge av et astmaanfall.

Etter Jones' død, skrev Pete Townshend et dikt kalt «A Normal Day for Brian, A Man Who Died Every Day» (trykket i The Times), Jimi Hendrix dediserte en sang til Brian på amerikansk TV, og Jim Morrison publiserte et dikt kalt «Ode to L.A. While Thinking of Brian Jones, Deceased». Hendrix og Morrison døde begge ved samme alder som Jones.

The Rolling Stones gjorde en gratis konsert i Hyde Park to dager etter Jones' død. Bandet dediserte konserten til Jones. Før Stones begynte å spille fremførte Jagger utdrag fra «Adonais», et dikt av Percy Shelley om dødsfallet til sin venn John Keats, og det ble sluppet fri hundrevis av sommerfugler som en del av hyllesten.

Brian Jones ble selve symbolet på «Swinging London» på 1960-tallet med sin outrerte livsstil og rockeimage, som han i likhet med mange andre begavede musikere til slutt ikke taklet.

Jones ble begravet i hjembyen Cheltenham, og tilstede under begravelsen fra Rolling Stones var kun Bill Wyman og Charlie Watts. Wikipedia
Fødsler
52 år
Laura Branigan (Sanger)
1952 - 2004

Laura Branigan (USA)

Sanger, skuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, pianist, filmskuespiller, sangtekstforfatter

Fullt navn / Fødenavn:
Laura Ann Branigan

Født:
3. juli 1952 (67 år siden)

Døde:
26. august 2004 (52 år) (15 år siden)

Laura Ann Branigan var en amerikansk sanger og låtskriver. Hun var også skuespiller.
I USA er hun kjent for sin hit «Gloria» fra 1982 og i Europa for singelen «Self Control» som oppnådde en førsteplass på flere hitlister. Andre kjente sanger med henne er «Solitaire», og ytterligere en sang som tok en førsteplass på hitlistene, «How Am I Supposed to Live Without You». Andre hits var «The Lucky One» (1984), «Ti Amo» (1984), «Spanish Eddie» (1985) og «Shattered Glass» (1987).
Branigan skrev også sanger for flere spillefilmer og fjernsynsfilmer, inkludert den prisvinnende filmen Flashdance (1994), og har også hatt flere sanger i videospillet Grand Theft Auto. Hennes kjenningsang «Gloria» holdt seg på den amerikanske spillelisten Billboard Hot 100 i hele 36 uker, på den tiden en rekord for en kvinnelig sanger.
Branigan døde hjemme på Long Island i New York i 2004 grunnet en tidligere ikke oppdaget hjernesvulst. Wikipedia

88 år
Guillaume Cornelis van Beverloo (Kunstmaler)
1922 - 2010

Guillaume Cornelis van Beverloo (Kongeriket Nederlandene)

Kunstmaler, grafiker, billedhugger, keramiker, lyriker

Født:
3. juli 1922 (97 år siden)

Døde:
5. september 2010 (88 år) (9 år siden)

Guillaume Cornelis van Beverloo var bedre kjent under sitt pseudonym Corneille, var en nederlandsk kunstner.
Corneille ble født i Belgia selv om hans foreldre var nederlandske og flyttet tilbake til Nederland da han var 12 år gammel. Han studerte kunst ved Kunstakademiet i Amsterdam, Nederland. Han var en av grunnleggerne av REFLEX-bevegelsen i 1948 og i 1949 var han også en av grunnleggerne av COBRA-bevegelsen, som har hatt stor innflytelse på skandinavisk kunst. Han var aktiv innenfor denne gruppen fra begynnelsen, ikke bare når det gjaldt maleri, men også publisering av poesi i Cobra-magasinet.
Han var medstifter av Experimentele Groep i Nederland. Frem til sin død både bodde og arbeidet Corneille i Paris, og han gjorde flere besøk til Israel der han jobbet med Jaffa Atalier. Han døde i Auvers-sur-Oise, Frankrike, i oktober 2010, i en alder av 88 år. Wikipedia

Dødsfall
68 år
Harald Heide-Steen jr. (Komiker)
1939 - 2008

Harald Heide-Steen jr. (Norge)

Komiker, sanger, skuespiller

Født:
18. august 1939 (80 år siden)

Døde:
3. juli 2008 (68 år) (Falt i slaget ved stamford bridge) (11 år siden)

Harald Heide-Steen jr. var en norsk skuespiller, komiker og jazzsanger.
Han var kjent som «Dynamitt-Harry» i de norske Olsenbanden-filmene. Han var også kjent som improviserende komiker, gjerne i tospann med Rolv Wesenlund under navnet Wesensteen på slutten av 1960-tallet. På slutten av 1990 tallet og utover 2000 tallet var han mest kjent som vaktmester Smedstad i tv serien Karl & Co. Heide-Steen jr. var erfaren innen revy- og teatermiljøet, og hadde flere soloopptredener hvor han ble kjent for sine mange figurer, blant annet «Rikstyristsjef Otmar X. Johansen», «Sylfest Strutle», «Russisk ubåtkaptein», «Nynorsk indisk kirurg» og «Flykaptein» for flyselskapet Spantax. Wikipedia

63 år
Clive Hornby (Skuespiller)
1944 - 2008

Clive Hornby (Storbritannia)

Skuespiller, trommeslager, fjernsynsskuespiller

Født:
20. oktober 1944 (75 år siden)

Døde:
3. juli 2008 (63 år) (11 år siden)

Clive Hornby var en engelsk skuespiller, best kjent for sin rolle som Jack Sugden i Emmerdale som han spilte mellom 1980–2008. Wikipedia

<<
3. Juli
>>