Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
16. November

Om dagen

16. November er dag 320 i 2019, og er i uke 46. Det er 45 dager igjen av året.
Internasjonal toleransedag (Innført av FN i 1995)
Historie
Wikipedia_16-11.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: Trond Kirkvaag dør etter en lengre kamp mot kreften, 61 år gammel
Trond Georg Kirkvaag var en norsk komiker, skuespiller og imitator som lagde en rekke humorprogrammer i Norsk rikskringkasting (NRK) gjennom over 30 år. Trond Kirkvaag var best kjent for sitt mangeårige samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i komikertrioen KLM. Sammen fikk de tre hedersprisen under Komiprisen 2007 og Leonardstatuetten i 2001. I tillegg mottok han årets hederspris under Gullruten 2004. Foruten samarbeidet i KLM, samarbeidet han også i perioder med komikere som Jon Skolmen og Otto Jespersen. Wikipedia
Wikipedia_16-11.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: Skuespiller, komiker, sanger og revyartist Grethe Kausland, dør av kreft, 60 år gammel
Grethe Kausland var en norsk sangerinne, skuespiller og revyartist.

Kausland ble landskjent allerede som barn under artistnavnet «lille Grethe». Som åtteåring gjorde hun sin første plateinnspilling på bakgrunn av en radiooverført amatørkonkurranse. Sangen var «Teddyen min» (Melodi og tekst av Åsta Hjelm), som solgte i over 100 000 eksemplarer. Sangen «Cowboyhelten» («Einar, du er min aller beste venn!») (også melodi og tekst av Åsta Hjelm) er også blant hennes mest kjente. Innen hun fylte tolv hadde barnestjernen sunget inn tolv grammofonplater.

Hun hadde hovedrollen i Ivo Caprinos første spillefilm Ugler i mosen fra 1959, og spilte også i enkelte av de danske familiefilmene om Far til fire.

I 1964 reiste Kausland Norge rundt sammen med Jens Book-Jenssen, Kurt Foss, Reidar Bø, Torhild Lindahl, Ivar Medaas, Herman Berthelsen og trekkspilleren Olav Wernersen på revyturnén Pop alt i hop.

Kausland hadde i mange år et nært samarbeid med revygruppen Dizzie Tunes og spilte inn flere spillefilmer og TV-serier. Sammen med Dizzie Tunes representerte hun også Norge flere ganger i Montreux, og vant blant annet både gullrosen og bronserosen.

Sommeren 2007 skulle Kausland sette opp kabareten «KAUSPAUS» sammen med Ole Paus, men forestillingen måtte avlyses på grunn av kreftsykdommen.

16. november 2007 døde hun av kreft, 60 år gammel. Hun etterlot seg to voksne barn og tre barnebarn. En rekke kulturpersonligheter deltok i begravelsen. Ole Paus sang salmen «O bli hos meg», Laila Dalseth sang «God bless the child», og Sven Nordin leste opp fra skriften «Størst av alt er kjærligheten». Hun er gravlagt på Vestre gravlund.

I november 2008, ett år etter hennes død, ble Kauslands eneste jazzplate Jazz my way utgitt. Denne platen ble utgitt som en hyllest til Kauslands store jazztalent. Wikipedia
Wikipedia_16-11.1945
74 år siden
Wikipedia
1945: FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) blir stiftet
UNESCO eller FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (engelsk: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) er en organisasjon under De forente nasjoner (FN) med formål å bidra til fred og sikkerhet ved å fremme internasjonalt samarbeid gjennom utdanning, vitenskap og kultur for å fremme universell respekt for rettferdighet, rettssikkerhet og menneskerettigheter sammen med frihet proklamert i FN-charteret. Det er etterfølgeren til Folkeforbundets International Commission on Intellectual Cooperation.

UNESCO har 195 medlemsstater Hovedkontoret ligger i Paris, men organisasjonen har også en rekke underkontorer rundt om i verden. De fleste av disse er samlingskontorer som dekker tre eller flere land, men det finnes også nasjonale og regionale kontorer. UNESCO søker å oppnå sine mål gjennom fem store programmer: utdanning, naturvitenskap og samfunnsvitenskap, kultur og kommunikasjon og informasjon. Prosjekter støttet av UNESCO inkluderer leseferdighets', tekniske og læreropplæringsprogrammer, internasjonale vitenskapelige programmer, fremme av uavhengig media og pressefrihet; regionale kultur- og historieprosjekter, fremming av kulturelt mangfold, oversettelser av verdenslitteratur, internasjonale samarbeidsavtaler for å sikre verdens kultur- og naturarv (verdensarvsteder) og til bevare menneskerettigheter, og forsøker å bygge bro over det globale digitale skillet.

UNESCO har som mål «å bidra til å bygge fred, fattigdomsbekjempelse, bærekraftig utvikling og interkulturell dialog gjennom utdanning, vitenskap, kultur, kommunikasjon og informasjon».

Andre satsinger i organisasjonen omfatter å oppnå en god utdanning for alle og livslang læring, sette fokus på sosiale og etiske utfordringer, fremme kulturelt mangfold, fremme en kultur for fred og bygge inkluderende kunnskapssamfunn gjennom informasjon og kommunikasjon.

De brede konkrete målene og strategiene for det internasjonale samfunnet, som fastsatt i de internasjonalt vedtatte utviklingsmålene (inkludert FNs tusenårsmål), underbygger alle UNESCOs strategier og aktiviteter. Wikipedia
Fødsler
60 år
Tazio Nuvolari (Racerfører)
1892 - 1953

Tazio Nuvolari (Italia)

Racerfører

Født:
16. november 1892 (127 år siden)

Døde:
11. august 1953 (60 år) (66 år siden)

Tazio Giorgio Nuvolari var en italiensk racerfører, av både motorsykkel og biler, med kallenavnet «Den flyvende Mantuaner». Wikipedia

<<
16. November
>>