Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Mote for modne kvinner i alle størrelser
Annonse
Mote for modne kvinner i alle størrelser
Her finner du behagelig dameklær spesielt tilpasset modne kvinners kropp og figur.

Vi elsker kurver! Derfor tilbyr vi også dameklær samt undertøy i store størrelser. Vi har også et stor sortiment av hjelpemidler.
Gå til Åshild
Annonse
Spesialtilbud på en mangde varer!
Tilbud
Spesialtilbud på en mangde varer!
Gå til Parfyme Klikk
Tilbud
Alt til mor, barn, hus og hjem
Annonse
Alt til mor, barn, hus og hjem
Celis.no er en norsk nettbutikk med et stort og spennende utvalg til mor, barn og hjemmet
Gå til Celis.no
Annonse
Få 10% rabatt på din første ordre
6 Mnd.
Få 10% rabatt på din første ordre
Beskrivelse:
Du får nyhetsbrev maks én gang i uka og tilgang til rabatter og konkurranser eksklusivt for nyhetsbrevet. Vi trekker i tillegg en vinner hver måned som får et gavekort på 250,- Det skal lønne seg å være påmeldt nyhetsbrevet vårt!

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Gå til Barbershop.no
6 Mnd.
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Tilbud
Her finner du de hotteste tilbudene på kvinneklær!
Gå til Berrylook
Tilbud
Årets absolutt heteste gaver finner du her!
Annonse
Årets absolutt heteste gaver finner du her!
Leketøy til kvinner, menn og par. Diskré og rask levering.

365 dager åpent kjøp og gratis retur av intakte uåpnede produkter.
Gå til Amor
Annonse
Vis alle →
Forsiden
Dagen i dag

7. August

Om dagen

7. August er dag 220 i 2024, og er i uke 32. Det er 146 dager igjen av året.
Colombias uavhengighetsdag (Løsrevet fra Spania i 1819)

Historie

76 år siden

1947: Thor Heyerdahl og mannskapet på Kon-Tiki går i land på Raroia i Fransk Polynesia etter 101 dager på sjøen

«Kon-Tiki» er flåten som ble bygget og seilt under ledelse av Thor Heyerdahl (1914–2002) i 1947 for å bekrefte hans teorier om folkevandring i Stillehavet. Seilasen gjorde Heyerdahl verdensberømt som eventyrer.

Flåten ble bygget av balsatre. Det ble verken brukt spiker eller ståltråd for å sette den sammen, kun tau av hamp. Bambusrør, bananblader og noen få furuplanker utgjorde det øvrige byggematerialet.

Seilasen startet fra Peru, i Limas havneby Callao 28. april 1947, og endte på et korallrev ved Raroia i Polynesia 7. august etter en seilas på nesten 8.000 km i løpet av 101 dager. Heyerdahl hadde nå bevist sin teori om at Polynesia kunne ha blitt befolket fra Sør-Amerikas vestkyst av folk som hadde tatt seg over Stillehavet på balsaflåter.

Heyerdahls bok om seilasen, Expedition Kon-Tiki ble utgitt i 1948, og oversatt til en rekke språk. Den kom ut på norsk samme år under navnet Kon-Tiki og ble en bestselger.

I 1951 kom filmen Kon-Tiki, som vant en Oscar for beste dokumentar. Heyerdahl både regisserte og spilte i filmen. Wikipedia
138 år siden

1885: Carl Christian Hall og Matias Soggemoen blir de første til å bestige Store Styggedalstind

Styggedalstindane er et fjell i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Det har form som en cirka 800 meter lang, smal fjellrygg med bratt nord- og sørside, og går i øst-vest-retning mellom Sentraltind i vest og Gjertvasstind i øst. Fjellet er en del av den større Styggedals- og Skagastølsryggen, som ligger i fjellområdet Hurrungane, i den sørvestre delen av Jotunheimen. Styggedalstindane har to toppunkter, Østtoppen på 2.387 meter over havet og Vesttoppen på 2.383 moh. De to toppene ligger ca. 300 meter fra hverandre.

Styggedalstinden (Østtoppen) er Norges fjerde høyeste fjell. Selv om Vesttoppen også er et toppunkt, og høydemessig kvalifiserer til å bli kalt Norges femte høyeste fjell, er den normalt ikke med i lister over Norges høyeste fjell ettersom den har en primærfaktor på bare 25 meter. Styggedalstindene er også kalt Styggedalstindi i området Luster.

I 1883 kom Carl Christian Hall til Årdalstangen og traff som avtalt sin faste følgesvenn, Mathias Soggemoen. Den 3. august kunne de notere seg for førstebestigningen av Store Austanbottstind, Hurrunganes utpost mot sørvest. Neste triumf kom tre dager senere. Gjennom Helgedalen kom Hall og Soggemoen seg opp på Store Styggedalstind via Gjertvassbreen.

I 1956 gjennomførte Arne Randers Heen, Alf Bækkelund og Bjarne Ugelvik en vinterbestigning av toppen. Wikipedia
154 år siden

1869: Den norske premieren på Griegs pianokonsert i a-moll, fremføres i Christiania

Klaverkonsert i a-moll, op. 16, ofte kalt a-moll-konserten, er Griegs første og eneste klaverkonsert, skrevet da han var 25 år gammel. Det er uten tvil hans mest kjente verk av stort format, og blant verdens mest populære pianokonserter.

Verket viser tydelig hans interesse for norsk folkemusikk; åpningen er basert på et motiv man ofte finner i vår folkemusikk – en nedadgående liten sekund etterfulgt av en nedadgående stor ters. I siste sats av konserten finner man likheter med springaren, og etterlikninger av hardingfela kan spores.

Originalmanuskriptet eies i dag av Nasjonalbiblioteket og er innlemmet i Norges dokumentarv, et register over de viktigste dokumentene i Norges historie og kultur. Registeret er en nasjonal utgave av UNESCOs verdensminne-program.

Grieg var selv en glimrende pianist, men på premieren 3. april 1869 i Casino Store Sal i København, ble konserten spilt av Edmund Neupert. Grieg hadde ikke anledning til å være til stede på premieren, grunnet forpliktelser med et orkester i Christiania. Storheter fantes imidlertid blant publikum; først og fremst den musikkinteresserte dronning Louise, men også fremtredende skikkelser som Niels W. Gade og den russiske pianisten Anton Rubinstein. Rubinstein var selv på turné på den tiden, og stilte med sitt eget flygel til Neuperts disposisjon under premieren. En norsk framføring fulgte i Kristiania 7. august samme år, og konserten ble senere også framført i Tyskland i 1872 og England i 1874. Ved Griegs besøk hos Franz Liszt i Roma 1870 spilte sistnevnte hele konserten rett fra bladet, noe som Grieg så på som svært imponerende.

Verket ble først publisert ved forlaget E.W. Fritzsch i Leipzig i 1872. Like før han døde gjorde Grieg betraktelige endringer i konsertens orkestrering – bl. a. ble blåserrekken supplert med to nye hornstemmer, og det andre temaet i første sats ble tatt fra solotrompeten og lagt i celloene. Wikipedia

Fødsler

46 år
Deeyah Khan (Musiker)
1977

Deeyah Khan (Norge)

Musiker, filmregissør, menneskerettsaktivist, feminist

Fullt navn / Fødenavn:
Deeyah Khan

Født:
7. august 1977 (46 år)

Deeyah Khan er norsk filmregissør, menneskerettighetsaktivist, plateprodusent og sanger. Hun er grunnlegger av produksjonsfirmaet Fuuse, som spesialiserer seg på dokumentarfilmer, digitale medieplattformer og innhold for fjernsyn og live-arrangementer. Hun er også grunnlegger og redaktør for Sister-Hood Magazine. Magasinet fremmer og gir stemme til ulike kvinner med muslimsk bakgrunn.

I 2016 ble Khan UNESCO Goodwill-ambassadør for kunstnerisk frihet og kreativitet. Wikipedia

48 år
Charlize Theron (Skuespiller)
1975

Charlize Theron (USA)

Skuespiller

Født:
7. august 1975 (48 år)

Charlize Theron er en sørafrikansk og amerikansk skuespillerinne, filmprodusent og modell.

Faren var av fransk-hugenottisk opprinnelse (han ble skutt av moren i selvforsvar og døde) og moren er av tysk opprinnelse. Hennes morsmål er afrikaans. Theron ble amerikansk statsborger i mai 2007, men har også beholdt sitt sørafrikanske statsborgerskap.

I 2004 vant Theron Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Aileen Wuornos i Monster, og hun ble igjen nominert til den 78. Oscar-utdelingen som beste skuespillerinne for filmen North Country. Hun har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Wikipedia

60 år
Harold Perrineau jr. (Skuespiller)
1963

Harold Perrineau jr. (USA)

Skuespiller

Født:
7. august 1963 (60 år)

Harold Perrineau jr. er en amerikansk skuespiller. Han er kanskje mest kjent for rollen som «Michael Dawson» i TV-serien Lost. Før Lost var han mest kjent for rollen som figuren «Link» i Matrix-filmene og -spillene. Han spilte også Mercutio i Baz Luhrmanns film Romeo og Julie fra 1996. Han blir ofte kreditert for sine roller uten suffikset jr. Wikipedia

62 år
Maggie Wheeler (Skuespiller)
1961

Maggie Wheeler (USA)

Skuespiller

Født:
7. august 1961 (62 år)

Maggie Wheeler er en amerikansk skuespillerinne. Hun var på audition til rollen som «Monica Geller» i den amerikanske TV-serien Venner for livet (Noe som både hun selv og andre har avfeid), men hun endte opp med rollen som «Janice Litman Goralnik» isteden.

Maggie Wheeler var også på audition til rollen som «Debra Barone» i den amerikanske TV-serien Alle elsker Raymond. Selv om hun var den produsentene ønsket til rollen, bestemte CBS at de ville ha en skuespiller med et mindre utpreget etnisk utseende. Wheeler fikk imidlertid rollen som den stadig tilbakevendende venninnen til «Debra», «Linda».

Wheeler har også opptrådt i TV-seriene Seinfeld og Ellen, i tillegg til en rekke andre små roller. Wikipedia

63 år
David Duchovny (Skuespiller)
1960

David Duchovny (USA)

Skuespiller, filmregissør, skribent, manusforfatter, filmprodusent

Fullt navn / Fødenavn:
David William Duchovny

Født:
7. august 1960 (63 år)

David William Duchovny er en to ganger Golden Globe Award-vinnende amerikansk skuespiller på fjernsyn og film, kanskje mest kjent for sin rolle som FBI-agenten Fox Mulder i serien The X-Files og Hank Moody i Californication. Wikipedia

65 år
Bruce Dickinson (Musiker)
1958

Bruce Dickinson (Storbritannia)

Musiker, manusforfatter, fekter, flyger, gründer, komponist, brewmaster, programleder

Fullt navn / Fødenavn:
Paul Bruce Dickinson

Født:
7. august 1958 (65 år)

Paul Bruce Dickinson er en britisk vokalist, flyger, forfatter og programleder, mest kjent som vokalist i heavy metal-bandet Iron Maiden.

Dickinson er kjent for å ha en av de kraftigste tenorstemmene innen heavy metal-sjangeren. Eksempler på de mest kjente vokalprestasjonene hans er blant andre «Hallowed be thy Name», «Run to the Hills», «The Number of the Beast», «The Trooper», «Aces High» og «Rime of the Ancient Mariner». Dickinson har et stemmespenn som brer seg over 4,25 oktaver. Wikipedia

68 år
Wayne Knight (Skuespiller)
1955

Wayne Knight (USA)

Skuespiller

Født:
7. august 1955 (68 år)

Wayne Eliot Knight er en amerikansk skuespiller. Han er kanskje best kjent fra rollen som Newman i TV-serien Seinfeld, men har også vært med i en rekke filmer – deriblant JFK, Basic Instinct og Jurassic Park.

Knight var tidligere svært overvektig. På det meste veide han over 150 kg, men slanket seg kraftig for et par år siden, slik at han nå bare veier omkring 90 kg. Wikipedia

75 år
Caroline Cellier (Skuespiller)
1945 - 2020

Caroline Cellier (Frankrike)

Skuespiller

Født:
7. august 1945 (78 år siden)

Døde:
15. desember 2020 (75 år) (3 år siden)

Caroline Cellier var en fransk skuespiller som har opptrådt både på film, TV og teaterscenen.

Cellier TV-debuterte i 1964 i den franske TV-filmen Une fille dans la montagne, og filmdebuterte året etter i den franske filmkomedien La Tête du client. I 1969 hadde hun en sentral rolle i den franske dramathrilleren Udyret skal dø. I 1994 hadde hun en større birolle i den Golden Globe-vinnende og Oscar-nominerte filmen Farinelli Kastratsangeren. Hun medvirket fra sin debut og frem til 2008 medvirket i rundt 30 spillefilmer og over 20 TV-produksjoner.

Cellier vant i 1985 en César Award for sin innsats i filmen Brennede sommer (L'Année des méduses). I 1993 ble hun nominert til samme pris for sin innsats i Hemmelig beundrer (Le Zèbre) fra 1992.

Hun var gift med skuespilleren og regissøren Jean Poiret fra 1973 og frem til hans død i 1992. De hadde ett barn sammen. Wikipedia

79 år
Robert Mueller (Advokat)
1944

Robert Mueller (USA)

Advokat, politiker, offiser, embetsmann

Fullt navn / Fødenavn:
Robert Swan Mueller III

Født:
7. august 1944 (79 år)

Robert Swan Mueller III er en amerikansk advokat og tidligere statstjenestemann.

Han var direktør i FBI fra 2001 til 2013, og var fra mai 2017 til mars 2019 utnevnt som Justisdepartementets spesialetterforsker med oppgave å undersøke eventuelle forbindelser mellom Russlands regjering og Donald Trumps stab under det amerikanske presidentvalget i 2016. Wikipedia

81 år
Tobin Bell (Skuespiller)
1942

Tobin Bell (USA)

Skuespiller, manusforfatter, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, skribent

Født:
7. august 1942 (81 år)

Tobin Bell er en amerikansk skuespiller på TV og film. Han er ofte vært å se i skurkeroller på film, blant annet som den syke drapsmannen Jigsaw i skrekkfilmen Saw. Wikipedia

56 år
Einar Nyheim (Politiker)
1929 - 1986

Einar Nyheim (Norge)

Politiker

Født:
7. august 1929 (94 år siden)

Døde:
20. februar 1986 (56 år) (38 år siden)

Einar Nyheim var en norsk politiker (SV). Han ble innvalgt på Stortinget fra Hordaland i 1973. Han var vararepresentant i perioden 1981–1985. Wikipedia

95 år
James Randi (Tryllekunstner)
1928

James Randi (USA)

Tryllekunstner, filosof, forfatter

Født:
7. august 1928 (95 år)

James Randi er en kanadiskfødt amerikansk illusjonist, forfatter og skeptiker.

Randi ble først kjent som tryllekunstner og illusjonist under scenenavnet «The Amazing Randi» (engelsk for «Utrolige Randi»). Senere har han markert seg mest som skeptiker, blant annet for den berømte One Million Dollar Paranormal Challenge: i 1964 utlovte han 1000 dollar til den som kunne bevise å besitte paranormale evner, for eksempel ved å finne gull ved hjelp av en ønskekvist. Siden den gang har potten økt til en million dollar, men ingen av de drøyt tusen personene som har meldt seg, har kunnet innkassere premien.

James Randi har avslørt en rekke «overnaturlige» underholdningsnumre framført av personer som selv har sagt de har paranormale evner, som høyst forklarlige trylletriks, blant annet angivelig synske mediers tankelesning og Uri Gellers skjebøyingstriks.

I mars 2010 kom Randi ut av skapet som homofil.

James Randi besøkte Norge i mars 2011. Han ble invitert av Human-Etisk Forbund i anledning forbundet sin kampanje «Ingen liker å bli lurt» Wikipedia

41 år
Mata Hari (Spion)
1876 - 1917

Mata Hari (Kongeriket Nederlandene)

Spion, kurtisane, exotic dancer, danser

Fullt navn / Fødenavn:
Margaretha Geertruida Zelle

Født:
7. august 1876 (147 år siden)

Døde:
15. oktober 1917 (41 år) (106 år siden)

Mata Hari var kunstnernavnet til en nederlandsk danser og påstått spion. Hun hevdet hun var en javanesisk prinsesse. I 1914 bodde hun i Frankrike der hun var venn med politikere og offiserer fra begge sider i krigen, før hun i 13. februar 1917 ble arrestert og 15. oktober ble henrettet ved skyting i Vincennes. Det har senere blitt diskutert om hun virkelig var spion eller ikke, og det er også blitt påstått at hun var kontraspion. Wikipedia

79 år
Gustav Krupp von Bohlen und Halbach (Bankansatt)
1870 - 1950

Gustav Krupp von Bohlen und Halbach (Tyskland)

Bankansatt, diplomat, gründer, jurist, politiker

Født:
7. august 1870 (153 år siden)

Døde:
16. januar 1950 (79 år) (74 år siden)

Gustav Krupp von Bohlen und Halbach var en tysk friherre og industrimann. Han ble i 1906 gift med Bertha Krupp, og ble senere far til Alfried Krupp von Bohlen und Halbach. Wikipedia

Dødsfall

74 år
Rolf Erling Andersen (Politiker)
1947 - 2021

Rolf Erling Andersen (Norge)

Politiker

Født:
3. juli 1947 (77 år siden)

Døde:
7. august 2021 (74 år) (2 år siden)

Rolf Erling Andersen var en norsk politiker fra Arbeiderpartiet, og tidligere ordfører i Skien kommune. Han var utdannet elektriker ved Norsk Hydro Porsgrunn i 1968. Andersen var leder av fagforeningen i Skiensfjordens kommunale kraftselskap (SKK) fra 1976 til 1990, og seksjonsjef ved SKK fra 1991 til 1994.

I 1983 ble han med i bystyret i Skien. Andersen var ordfører i Skien første gang i 1993, deretter i perioden 1995 til 1999 og fra 2003 til 2011. Han var medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre fra 1995 til 2003, leder av Arbeiderpartiets kommunalpolitiske utvalg fra 1997 til 2002 og vararepresentant til Stortinget 2001–2005. Wikipedia

74 år
Kjell Arne Totland (Journalist)
1944 - 2019

Kjell Arne Totland (Norge)

Journalist

Født:
29. oktober 1944 (79 år siden)

Døde:
7. august 2019 (74 år) (4 år siden)

Kjell Arne Totland var en norsk hoffreporter og kongehusekspert. Han var ofte benyttet som kommentator og ekspert på kongesaker både i norske og utenlandske medier. Totland hadde eksklusiv kontrakt med TV 2 som kanalens egen kongehusekspert og kommenterte jevnlig aktuelle kongesaker på alle kanalens plattformer og programflater. Totland hadde også blogg på tv2.no. Wikipedia

80 år
Hans Hammond Rossbach (Politiker)
1931 - 2012

Hans Hammond Rossbach (Norge)

Politiker, samfunnsøkonom

Født:
16. oktober 1931 (92 år siden)

Døde:
7. august 2012 (80 år) (11 år siden)

Hans Ditlev Hammond Rossbach var en norsk sosialøkonom og politiker (V).

Han var utdannet cand.oecon. i 1957 og arbeidet blant annet ved Laders handelsskole i Kristiansund 1957–1958, Statistisk sentralbyrå 1958–1959 og Kristiansund gymnas som lektor fra 1960 til 1965. Etter stortingsperioden var han lektor ved Atlanten videregående skole i hjembyen fra 1985 til 1991.

Rossbach representerte Møre og Romsdal på Stortinget fra 1965 til 1985, og var blant annet parlamentarisk leder fra 1973 til 1985, og Stortingets varapresident fra 1969 til 1972. Rossbach var politisk nestleder i Venstre fra 1973 til 1975, og partileder fra 1976 til 1982. Han var æresmedlem i Unge Venstre. Rossbach var medlem av Venstres landsstyre fra 1970 og politisk nestformann fra 1973. Han var delegert til FNs generalforsamling 1966 og 1968.

Rossbach satt i Kristiansund bystyre fra 1963 og var medlem av Møre og Romsdal fylkesting 1963-1967. Han var medlem av utvalget av 1968 som gikk gjennom lovgivningen om pengevesenet og Norges Bank.

Han var sønn av skolemannen Hans Hammond Rossbach (1882–1954) og Margot Laura Bøe (1889–1970), og gift med Berte Målfrid Moe. Wikipedia

82 år
Reidar Warme (Danser)
1925 - 2007

Reidar Warme (Norge)

Danser, koreograf, forfatter, pedagog, typograf

Fullt navn / Fødenavn:
Reidar Olaf Warme

Født:
22. januar 1925 (99 år siden)

Døde:
7. august 2007 (82 år) (16 år siden)

Reidar Olaf Warme var en norsk danser, koreograf, forfatter og pedagog.

Etter han selv sluttet å opptre som danser på scenen, arbeidet Warme mest med folkedans og historisk dans. Han var, som den første i Norden, lektor i dans - ansatt ved Foss videregående skole i Oslo. Han hadde reist og arbeidet i ulike land i Øst- og Sør-Europa og samlet etnisk folkedans og dansens kulturhistorie. Han brukte notasjonssystemet Laban. På grunnlag av dette har han utgitt flere bøker innen dansevitenskap, folkedans, kulturhistorie og skoleverk.

Warme hadde koreografi og undervisning for Nasjonalballetten, Den norske opera og Nationaltheatret, og fra 1988 var han kulturhistorisk kilde og i mange år dansemester for Operaballet i Oslo. Wikipedia

87 år
Carlo Felice Bianchi Anderloni (Bildesigner)
1916 - 2003

Carlo Felice Bianchi Anderloni (Italia)

Bildesigner, Ingeniør

Født:
7. april 1916 (108 år siden)

Døde:
7. august 2003 (87 år) (20 år siden)

Carlo Felice Bianchi «Cici» Anderloni var en italiensk bildesigner, og sønn av Felice Bianchi Anderloni, som stiftet Carrozzeria Touring.

Etter studier på Milanos polytekniske høyskole begynte han å arbeide for faren i Carrozzeria Touring. Da faren døde i 1949 tok Carlo over styringen av selskapet, og modellene Alfa Romeo 6C 2500 og Ferrari 166 S var blant de første utviklingsarbeidene han ledet. I 1966 gikk selskapet konkurs, og Anderloni fikk jobb hos Alfa Romeo, hvor han var rådgiver for designavdelingen og senere designsjef. Wikipedia

69 år
John Anderson (Skuespiller)
1922 - 1992

John Anderson (USA)

Skuespiller, filmregissør

Født:
20. oktober 1922 (101 år siden)

Døde:
7. august 1992 (69 år) (31 år siden)

John Anderson er en amerikansk skuespiller, som er mest kjent for sin rolle som Harry Jackson i TV–serien MacGyver. Wikipedia

44 år
Joi Lansing (Skuespiller)
1928 - 1972

Joi Lansing (USA)

Skuespiller, sangerinne, modell

Fullt navn / Fødenavn:
Joy Rae Brown

Født:
6. april 1928 (96 år siden)

Døde:
7. august 1972 (44 år) (51 år siden)

Joi Lansing var en amerikansk skuespillerinne, sangerinne og modell. Hun spilte for det meste små roller i filmene hun var med i, inkludert Singin' in the Rain (1952), Med alle midler (1958) og Skilsmisse på amerikansk (1965). Større suksess fikk hun på TV, der hun blant spilte i The Bob Cummings Show, Klondike og The Beverly Hillbillies. Lansing døde 44 år gammel av brystkreft. Wikipedia

65 år
Oliver Hardy (Komiker)
1892 - 1957

Oliver Hardy (USA)

Komiker, skuespiller, filmregissør

Fullt navn / Fødenavn:
Norvell Hardy

Født:
18. januar 1892 (132 år siden)

Døde:
7. august 1957 (65 år) (66 år siden)

Oliver Hardy var en amerikansk komiker mest kjent for sin rolle som Helan i Helan og Halvan (Laurel and Hardy), den populære komikerduoen fra begynnelsen av stumfilmens tid, og som varte i over 31 år, fra 1926 til 1957. Hardys stjerne på Hollywood Walk of Fame ligger ved 1500 Vine Street, Hollywood, California. Wikipedia

41 år
Holger Højriis (Flyger)
1901 - 1942

Holger Højriis (Danmark)

Flyger

Født:
13. juni 1901 (123 år siden)

Døde:
7. august 1942 (41 år) (81 år siden)

Holger Højriis var en dansk-amerikansk luftfartspioner og den første til å fly transatlantisk fra USA til Danmark. Hans flyvning var den tiende transatlantiske flyvningen . Wikipedia

67 år
Robert Nobel (Gründer)
1829 - 1896

Robert Nobel (Sverige)

Gründer, kjemiker, ingeniør

Født:
4. august 1829 (195 år siden)

Døde:
7. august 1896 (67 år) (127 år siden)

Robert Hjalmar Nobel var en svensk tekniker og entreprenør.

Han var sønn av Immanuel Nobel og Caroline Andrietta Ahlsell, og bror til Ludvig og Alfred Nobel. Han arbeidet for broren Ludvig, og kjøpte aksjer i et oljeraffineri i Baku i Aserbajdsjan i 1876. Brødrene og han startet Branobel, som var et viktig selskap som kontrollerte store deler av Russlands oljeeksport. Wikipedia

43 år
Elisa Bonaparte (Politiker)
1777 - 1820

Elisa Bonaparte (Frankrike)

Politiker, mesén

Fullt navn / Fødenavn:
Maria Anna Elisa Buonaparte

Født:
3. januar 1777 (247 år siden)

Døde:
7. august 1820 (43 år) (204 år siden)

Élisa Bonaparte, egentlig Maria Anna Elisa Buonaparte, var den eldste av de av Napoléon Bonapartes søstre som vokste opp. Wikipedia

<<
7. August
>>