Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 22. Januar
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_22-1.2008
11 år siden
Wikipedia
2008: Heath Ledger blir funnet død i sin leilighet i New York
22. januar 2008 ble Ledger funnet død i sin leilighet i 421 Broome Street i SoHo-området i New York City. Han ble funnet kl. 15.26 EST av en hushjelp og massøse, som gikk inn i soverommet og fant han med ansiktet ned, naken, bevisstløs ved foten av sengen med sovepiller på et nattbord like ved. Politiet sa at de fant reseptpliktige medisiner på badet, og at det ikke var klare tegn på selvmord eller mistanke om noe kriminelt.

En innledende obduksjon 23. januar viste ingen klare bevis på hva som var dødsårsaken. Rettsmedisinerne hadde behov for å gjøre flere undersøkelser av Ledger før de kunne si noe om årsaken til dødsfallet. Ifølge en talskvinne ville det ta ca. 10 dager å få gjort alle de nødvendige undersøkelsene.

Heaths far, Kim Ledger, leste opp pressemeldingen på vegne av familien til den avdøde stjernen: «Vi i familien bekrefter den svært tragiske og brå bortgangen til vår høyt elskede sønn, bror og hengivne pappa til Matilda. Han ble funnet fredfullt i søvn i sin leilighet i New York av hushjelpen i halv fire-tiden».

Dødsfallet frembrakte sterke reaksjoner hos mange. Heaths nære venn, Jake Gyllenhaal, nektet å snakke med pressen, mens Mel Gibson, som spilte Heaths far i Patrioten, sa: «Jeg hadde så store forventninger til ham. Han var akkurat i ferd med å gjøre det stort, og å miste livet i så ung alder er tragisk». «Brokeback»-regissør Ang Lee omtalte Heaths død som «hjerteknusende» og «Å jobbe med Heath var en av mine største gleder i livet». Nicole Kidman sa: «For en tragedie. Jeg føler med familien hans» Den danske supermodellen, Helena Christensen, uttalte: «Jeg var på vei til å besøke ham da jeg fikk høre det. Jeg hadde akkurat lagt igjen beskjed og hørt stemmen hans på svareren. Han var så spesiell og en ekte person, et talent utenom det vanlige fordi han var så rå og ærlig med følelsene sine» og «Han var så full av liv. Dette er ufattelig trist.» Peter Stormare, som spilte sammen med Ledger i Brødrene Grimm, kommenterte dødsfallet med å si:«Jeg kjenner en forferdelig sorg akkurat nå, og tenker på hans kjæreste og datter. Heath var jævlig begavet, og dette føles veldig vanskelig. Jeg har mistet to venner og kolleger i løpet av én uke» Daniel Day-Lewis dediserte Screen Actors Guild-prisen sin til Heath Ledger, og senere ved en pressekonferanse ved filmfestivalen i Berlin, refset han media for sin rolle etter Ledgers død: «Akkurat nå kan jeg ikke si at jeg er spesielt entusiastisk ved tanken på at jeg skal sette mer fyr på det som allerede er en skrekkelig, usømmelig og overdimensjonert dekning av hans død» og «Det vil til slutt komme en tid der folk bare vil huske at han var en flott mann som gjorde en god del glimrende arbeid og at vi fikk se ham gjøre store ting». Wikipedia
Wikipedia_22-1.1993
26 år siden
Wikipedia
1993: «Mot i brøstet» har premiere på TV 2
Mot i brøstet er en norsk situasjonskomedie som gikk på TV 2 fra 1993 til 1997. TV-serien var den første av sitt slag i Norge og ble skapt av Tore Ryen, å ble første gang vist på TV 21. Januar 1993.

Handlingen er satt til et bolighus på den fiktive adressen Bjerkeveien på Tåsen i Oslo. Wikipedia
Wikipedia_22-1.1888
131 år siden
Wikipedia
1888: Frelsesarmeen kommer til Norge
Frelsesarmeen er et kristent kirkesamfunn som tilbyr omsorg for hele mennesket gjennom «suppe, såpe og frelse». Frelsesarmeen ble grunnlagt av ekteparet Catherine og William Booth i London 2. juli 1865 under navnet Christian Mission. Navnet Salvation Army, på norsk Frelsesarmeen, ble tatt i bruk i 1878.

Søndag 22. januar 1888 sto lokalet på Grønland ferdig til den offisielle åpningen av Frelsesarmeen i Norge. Troppene som skulle beseire det norske folk, var tallmessig langt fra imponerende: åtte personer utgjorde hele styrken. Det er imidlertid karakteristisk at halvparten av disse åtte var kvinner, med Hanna Ouchterlony som leder. Da hun året før besøkte England ble hun forfremmet til kommandør, og var den første kvinnen utenom Booth-familien som fikk denne rangen. Wikipedia
<<
22. Januar
>>