Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 22. Juli
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_22-7.2018
1 år siden
Wikipedia
2018: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff sovner stille inn på Smestad sykehjem, 85 år gammel
Tor Erling Staff var en norsk jurist. Han var høyesterettsadvokat siden 1967 og gjorde seg også bemerket i samfunnsdebatten.

Staff har vært forsvarer for en rekke klienter tiltalt for de fleste typer forbrytelser, herunder seksuallovbrudd og seksualisert vold, voldtekt, narkotika. To ganger har han løst gisselsituasjoner ved selv å møte væpnede gisseltakere.

Høsten 2005 ble Staff omtalt i mediene i forbindelse med en sak om korrupsjon som impliserte Staffs klient John Sandstrøm direkte og Staff selv indirekte.

Den 11. januar 2008 erklærte Staff at han skulle forsvare «Lommemannen», som ble tatt på morgenen samme dag. Den 1. mai 2008 ble det kjent at Staff ikke lenger var Lommemannens forsvarer.

Staff har ofte påtatt seg rollen som motstander av det som er politisk korrekt. Dette har ført til at han har blitt kritisert for sin frittalenhet vedrørende brennbare temaer, men også til at mange har oppfattet ham som aktuell i samfunnsdebatten.

I 1996 uttalte Staff på TV-programmet M: «Om en mor i forhold til en urolig sønn hjelper ham med å onanere ham. Jeg tror ikke det er så veldig galt, men bevare meg vel! Jeg er høyesterettsadvokat, og dette er i strid med straffeloven. Det er ikke det, men dette er høyttenkning om hvordan dette kunne være.» Uttalelsen bidro til at aksjonsgruppa «Barna i våre hjerter» igangsatte underskriftskampanjen «Stopp Staff» i 1996, og 3 154 underskrifter ble samlet inn til støtte for et krav om at han burde trekke seg fra stillingen sin.

Staff kommenterte et vedtak i Arbeiderpartiet om å gå inn for å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester i april 2007 med å si «Jeg synes det er forferdelig. Det gjør prostitusjon til et foraktfullt yrke i stedet for et ærefullt».

I april 2007 uttalte Staff: «Slik jeg har lært å kjenne min klient, og jeg vet hvor inderlig gjerne han vil ut av dette livet, så beklager jeg at han mislykkes i sitt alvorlige forsøk på å ta sitt eget liv», noe som resulterte i at Staff ble innklagd for Advokatforeningens etiske utvalg.

I november 2007 vakte Staff igjen oppsikt da han i boken «Om lov, liv og død» av Håvard Rem sier at «Hvis den dømte etter loven skulle hatt 17 års fengsel, bør mannen som drepte kona på grunn av familiens ære, få to års strafferabatt». Da Staff ble intervjuet om uttalelsen fortsatte han med å si at «En vesentlig årsak til kriminalitet i dagens Norge er at far er blitt dyttet bort fra barna».

Etter å ha blitt «Lommemannens» forsvarer i januar 2008 uttalte Staff bl.a om ofrene i saken at «dette er ganske beskjedne handlinger. Det er ikke all verden. Disse vil ikke ha tatt skade av dette», noe som resulterte i massiv kritikk fra mange hold. Den 1. mai 2008 ble det kjent at Staff ikke lenger var Lommemannens forsvarer.

Da han ble spurt om sitt syn på Incestsaken i Amstetten, nevnte han at den siktede har sympatiske trekk og at barna ble holdt i en «helt grei, liten lavtaket leilighet, med atskillig omhu for hygge».

22. juni 2005 inngikk han registrert partnerskap med en mann. Han var tidligere gift med Hilde Haugen og fikk to sønner, herunder Trygve Staff, som ble ansatt ved samme advokatkontor. Wikipedia
Wikipedia_22-7.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: Et bombeangrep på regjeringskvartalet og massedrap på Utøya dreper 77 mennesker og skader over 200
Terrorangrepene i Norge 2011 var to sekvensielle terrorangrep som fredag den 22. juli 2011 ble gjennomført av Anders Behring Breivik mot statsforvaltningen, tilfeldige sivile i Oslo samt en sommerleir arrangert av Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) på Utøya i Buskerud. Til sammen mistet 77 mennesker livet i angrepene.

Det første terrorangrepet ble utført klokken 15.25, da en bilbombe detonerte i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum. Eksplosjonen drepte åtte mennesker, såret et tredvetall og påførte blant annet Statsministerens kontor og en rekke departementer omfattende skader.

Det andre angrepet kom knapt to timer senere, i form av en skytemassakre på Utøya i Tyrifjorden i Buskerud, hvor AUF – Arbeiderpartiets (Ap) ungdomsorganisasjon – arrangerte sin årlige sommerleir. Forkledd som politi tok Breivik livet av 69 leirdeltagere og såret 66, før han, etter om lag 70 minutt, ble anholdt av Politiets beredskapstropp.

Politiske ledere fra hele verden uttrykte snart sin fordømmelse av angrepene og støtte til Norge, og i ukene som fulgte deltok hundretusener av nordmenn i markeringer for å vise medfølelse med de rammede og uttrykke avsky for terroristens handlinger.

Den da 32-årige Breivik erkjente umiddelbart å ha planlagt og utført terrorhandlingene, og ble tiltalt i saken den 7. mars 2012. Den 24. august samme år ble han i Oslo tingrett dømt til 21 års forvaring.

I august 2012 konkluderte rapporten fra 22. juli-kommisjonen med at angrepet på regjeringskvartalet kunne ha vært forhindret, at myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet og at beredskapen burde ha vært bedre. Wikipedia
Wikipedia_22-7.1991
28 år siden
Wikipedia
1991: Seriemorderen Jeffrey Dahmer blir arrestert etter at elleve lik blir funnet i leiligheten hans
Jeffrey Lionel Dahmer var en amerikansk seriemorder og sexforbryter. Dahmer myrdet 17 menn og gutter mellom 1978 og 1991, de fleste av drapene skjedde mellom 1987 og 1991. Drapene hans involverte voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme.

Den 28. november 1994 drepte Christopher Scarver Jeffrey Dahmer og Jesse Anderson med et jernrør fra en vekt i fengselets treningsrom. Scarver hevdet at han var Guds sønn, og at han ved å drepe Dahmer og Anderson fulgte Hans vilje. Noen mener at rase spilte en rolle i drapene, ettersom de fleste av Dahmers ofre var svarte, mens Anderson drepte sin kone og skyldte på en svart mann. Dahmer har i et intervju sagt at han drepte mennesker han var fysisk tiltrukket av. Wikipedia
<<
22. Juli
>>