Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 22. Februar
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_22-2.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: Seilbåten «Berserk» forsvinner i Antarktis
Jarle Andhøy sammen med fire andre menn dro i februar 2011 på en ekspedisjon mot Sydpolen. Planen var at Andhøy og den atten år gamle Samuel Massie skulle ta seg til polpunktet alene mens resten av mannskapet skulle holde seg til skuta.

Den 22. februar 2011 sendte skipet ut nødsignal med nødpeilesender og det ble satt i gang en leteaksjon. Kaptein Andhøy og Samuel Massie var allerede på isen da dette skjedde og ante ingen ting før et par dager senere.

Skuta «Berserk» sammen med deler av mannskapet er fortsatt savnet. De savnede personene er Robert Skaanes, Tom Gisle Bellika og sørafrikaneren Leonard Banks. Wikipedia
Wikipedia_22-2.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: 185 mennesker omkommer i jordskjel i Canterbury
Jordskjelvet i Christchurch 2011 var et jordskjelv med momentmagnitude på 6,3 som inntraff i Canterbury-regionen på Sørøya på New Zealand kl. 12.51 lokal tid 22. februar 2011 (23.51 21. februar 2011 UTC). Jordskjelvets hyposenter var 5 km under byen Lyttelton, og medførte store ødeleggelser og 181 omkomne i nærliggende Christchurch, New Zealands nest største by.

Dette var det største etterskjelvet etter jordskjelvet i Canterbury 2010, men anses også som et separat jordskjelv. Dette jordskjelvet hadde lavere magnitude, men forårsaka mer skade siden episenteret var så nær Christchurch, samt at hyposenteret til jordskjelvet i 2010 lå 10 km under bakken, mens dette kun var 5 km under bakken. Dette jordskjelvet kom også ved lunsjtider på en tirsdag, mens det forrige var på morgenkvisten på en lørdag, og mange bygninger var allerede skada av tidligere skjelv.

Statsminister John Key har sagt at 22. februar «kan være New Zealands mørkeste dag». Det forelå etter skjelvet ubekrefta rapporter på at dødstallet kunne være så høyt som 200–400. Christchurchs borgermester Bob Parker uttalte at minst 200 mennesker var antatt å være fanga under sammenraste bygninger. Wikipedia
Wikipedia_22-2.1975
44 år siden
Wikipedia
1975: Et tog fra Oslo kolliderer med et tog fra Trondheim. 27 mennesker omkommer
Tretten-ulykken var en togulykke som inntraff den 22. februar 1975 da nordgående persontog (nr. 351) fra Oslo og sørgående ekspresstog (nr. 404) fra Trondheim kolliderte en kilometer nord for Tretten stasjon på Tretten i Øyer kommune sør i Gudbrandsdalen i Oppland. Med 27 omkomne og 25 sårede er dette norgeshistoriens største togulykke i fredstid. En av de omkomne kom fra USA, resten var norske, deriblant politikeren og forleggeren Tønnes Andenæs. Det var til sammen rundt 800 passasjerer med i de to togene. Årsaken til sammenstøtet var at nordgående tog feilaktig forlot Tretten stasjon, angivelig mot et stopp-signal.

Ulykken har noen fellestrekk med Åsta-ulykken. Strekningen hadde fjernstyring, men ikke automatisk togkontroll, og den direkte årsaken var at tog i begge tilfeller angivelig passerte et stopp-signal.

I juli 1969 inntraff det en ulykke etter samme type mønster ved Straumsnes på Ofotbanen. To malmtog støtte sammen, og en lokførerassistent omkom. Wikipedia
Wikipedia_22-2.1756
263 år siden
Wikipedia
1756: Tjelle-skredet i Nesset kommune, 32 omkommer
«Tjelle-skredet» var et fjellskred som fant sted den 22. februar 1756. 15 million kubikkmeter stein raste ut fra Tjellafjellet ved Tjelle i Nesset kommune i Møre og Romsdal fylke. Dette er antakeligvis det største steinraset i Norge, og det sies å være et av Nord-Europas største steinskred i målt i volum rasmasse. Under rasulykken i Loen i 1936 raste det, til sammenligning, en million kubikkmeter rasmasse.

Raset ved Tjelle laget tre bølger som nådde opptil «50 skritt» over normalt flomål og som gikk «200 skritt» innover land, der de slo inn på andre siden av Langfjorden og videre inn i Eresfjorden. Ifølge Norges Geotekniske Institutt merket man 25 km unna (på Veøy i Molde) seg at bølgen slo «20 skritt» høyere enn normalt flomål.

32 mennesker omkom i raset og de tre påfølgende flodbølgene.

Det finnes en oppslagstavle i området hvor skredet gikk som forbireisende kan lese. Her er det også satt ut benk for å nyte naturen rundt om i rasets østlige del. Det har nå blitt satt opp en bauta med informasjon om raset. Den 22. februar 2006 var det 250 år siden raset gikk, noe som ble markert med en samling på Tjellefonna der flere hundre mennesker møtte opp. Wikipedia
Wikipedia_22-2.1956
63 år siden
Wikipedia
1956: Elvis kommer inn på hitlistene for første gang med låta «Heartbreak Hotel»
Med lanseringen av kjempehiten «Heartbreak Hotel» ble Elvis en verdenssensasjon nærmest over natten. Men suksessen var delt. I en del konservative kretser ble han ansett som en trussel mot god moral og musikksmak. Hans utfordrende tv-opptredener var kontroversielle i samtiden. Han ble betegnet som en opprører; idolisert av ungdommen, uglesett av foreldregenerasjonen. Wikipedia
<<
22. Februar
>>