Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 17. Oktober
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_17-10.2000
19 år siden
Wikipedia
2000: Joachim «Jokke» Nielsen dør av en overdose heroin hjemme hos en venn, 36 år gammel
Joachim «Jokke» Nielsen var en norsk musiker som var mest kjent som komponist, pianist, vokalist, gitarist og frontfigur i det norske rockebandene Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Han var bror av tegneserieskaperen Christopher Nielsen og sønn av kunstneren John David Nielsen, som tegnet omslaget til Trygge Oslo.

Nielsen dannet Jokke & Valentinerne i 1982, og bandet ble raskt et av de mest populære bandene i Oslos rockemiljø. I 1985 ble låtene «Spenn» og «Alt kan repareres» gitt ut på en samlekassett med nye norske band, og året etter gav Jokke & Valentinerne ut sitt første album, Alt kan repareres.

Tekstene til Nielsen handler ofte om mennesker på livets skyggeside, enten det gjelder sosiale forhold, økonomi eller rusproblematikk. Nielsen fikk Spellemannprisen i 1991 for albumet Frelst!. Joachim Nielsens tekster er blitt betegnet som personlige uten å bli private, og fulle av ironi både over seg selv, musikkbransjen og det «vellykkede samfunnet», og da de «hippe» og «kule» især.

Musikalsk hadde han ofte et bredt, fyldig, energisk og gitarbasert lydbilde, kombinert med visesang. I Valentinerne var Jokke eneste gitarist, men i Tourettes spilte i tillegg Petter Baarli fra Backstreet Girls, og bidro til et fyldigere og en mer klassisk rockesound.

I løpet av 1990-årene økte bruken av rusmidler. Han var flere ganger innlagt på avrusingsklinikker for sin heroinavhengighet. Det beskrives i «Bestevenner» fra 1997 at han hadde sluttet med heroin – han «vendte hjem til Kong Alkohol». På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17. oktober 2000, 36 år gammel.

I november 2005 ble Nielsens låt «To Fulle Menn» kåret til tidenes norske låt i en avstemning gjort av NRK P3 og magasinet Spirit.

Samme måned kom det opp et forslag i bydel Gamle Oslo om at han skulle få en gate i den nye bydelen Bjørvika i Oslo oppkalt etter seg. Dette ble i desember 2005 nedstemt. Navnekomiteen ble i stedet enig om et annet sted, en 50 meter lang gatestump på Grønland i Oslo, ved Det åpne teater. Gaten heter Joachim Nielsens gang, ble skiltet i september 2006 og hadde en Statoil-bensinstasjon og et boligkvartal som nærmeste nabo. Det ble også foreslått at det skulle bli satt opp en statue av ham, men dette møtte motstand fra familien.

I 2011 ble Jokke & Valentinerne innvalgt i Rockheim Hall of Fame sammen med a-ha, Åge Aleksandersen, Wenche Myhre og Alf Prøysen. Wikipedia
Wikipedia_17-10.1973
46 år siden
Wikipedia
1973: Frontfigur Ivar Grønsveen i bandet «Ole Ivars», dør av et kraftig hjerteflimmer, bare 27 år gammel
Ivar Grønsveen var grunnlegger, frontfigur, gitarist og vokalist i Ole Ivars fra 1964 til sin bråe død i 1973.

Grønsveen var født og oppvokst på et lite gardsbruk rett utenfor Hamar i Løten kommune. Han vokste opp i primitive forhold, uten bilvei, strøm og innlagt vann. Som ung lærte han å spille gitar av sin mor som kunne mange religiøse sanger. Noen år senere mistet han en finger på den ene hånda i en ulykke, men han fortsatte likevel å spille gitar frem til sin død.

Grønsveen startet sin karriere i 1962 med bandet The Hurricanes, for så å bli medlem av The Tainix to år senere, hvor han traff Ole Ødegård. Det nye bandet hadde sine store forbilder i Sven-Ingvars fra Sverige – og de valgte å følge sine forbilder også i navnvalg, og endret navn til Ole Ivars etter de to fremtredende medlemmene.

Grønsveen var den store frontfiguren i Ole Ivars i det første tiåret, i tillegg til å ta seg av vokal og gitar. De vant Østlandsmesterskapet for pop-band både i 1965 og 1966, og etter seieren i 1966 kom en representant for plateselskapet Troll bort til Ivar og ville ha gruppen til å spille inn plate. Dette ble gjort høsten 1966, og suksessen kom med singlene «Regnets rytme», «Line» og «Har jeg sagt deg alt jeg ville si deg». Ole Ivars lå i toppen med albumet Ole Ivars på VG og Arbeiderbladets LP–liste høsten 1968.

Suksessen fortsatte med nye utgivelser gjennom 1969, og Grønsveen ga ut en single på egen hånd, «En liten blåveis», sammen med Tor Hauges Orkester.

Ved inngangen til 70-tallet begynte imidlertid besetningen i Ole Ivars å bli ustabil og danseband ble erstattet av diskotek, noe som hadde innvirkning på både popularitet og plateproduksjon for Hedmarks-gruppen. Grønsveen holdt likevel motet oppe og fikk som foregangsmann fart på bandet igjen. Like etter ble han kjent med NRKs Knut Bjørnsen, som hyret gruppen som husband til et av hans nye TV-programmer.

I 1972 utga gruppen albumet Flydur og andre tonearter, som ble deres siste albumet med Grønsveen.

Ivar Grønsveen døde etter et kraftig anfall av hjerteflimmer som følge av en medfødt defekt i hjertet. Grønsveen var 27 år gammel.

Lasse Johansen overtok som vokalist etter Grønsveen, og ble værende i gruppen til 1988. I dag er Ole Ødegård den eneste av originalbesetningen som gjenstår i gruppen. Wikipedia
Wikipedia_17-10.1961
58 år siden
Wikipedia
1961: Massakren av en fredelig demonstrasjon i Paris, der opp mot 200 algeriere ble drept av fransk politi
Massakren i Paris i 1961 var en fransk politis voldelige undertrykkelse av en demonstrasjon den 17. oktober 1961.

Etter ordre fra hovedstadens politisjef, Maurice Papon, angrep fransk politi og sikkerhetsstyrker en fredelig men ulovlig demonstrasjon til støtte for den nasjonale frigjøringsfronten FLNs side i landets uavhengighetskrig.

Detaljer om hendelsene og det eksakte dødstallet er omstridt. Anslag på antall drepte går fra 30 til 200. Episoden ble ikke skikkelig etterforsket og erkjent før på 1990-tallet. Offentlig omtale av saken ble den første tiden sensurert. Wikipedia
<<
17. Oktober
>>