Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 10. Oktober
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_10-10.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: En av hovedsangerne i «Boyzone» Stephen Gately, dør av Lungeødem, forårsaket av en hjertefeil, 33 år gammel
Stephen Patrick David Gately var en irsk skuespiller og sanger.

Sammen med Ronan Keating var Gately hovedsanger i popgruppen Boyzone, hvor han deltok på fem studioalbum. Han utga sitt eneste soloalbum New Beginning i 2000, etter bandet ble oppløst. Albumet kom på topp 10 på den britiske albumlisten, og ga tre hit-singler. I 2008 ble Boyzone gjenforent, og Gately var med på flere innspillinger og konserter.

Gately spilte i den irske filmen The Bargain Shop fra 1992, samt hadde stemmen til figuren Blackavar i tre episoder av TV-serien Watership Down i 1999. I 2002 fikk han hovedrollen Joseph i musikalen Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, og fra 2004 til 2005 spilte han i musikalen Chitty Chitty Bang Bang. Han hadde også en rolle i en pantomimeoppføring av Askepott, og har spilt kråkeskremselet i Trollmannen fra Oz. I 2008 spilte han i den britiske skrekkfilmen Credo.

Gately kom ut som homofil i 1999, noe som sjokkerte store deler av den kvinnelige fansen. Han giftet seg med Andrew Cowles i Las Vegas i 2003 og senere formelt i en seremoni i London i 2006.

10. oktober 2009 ble Gately funnet død i parets leilighet på øya Mallorca i Spania. Obduksjonen viste at han døde av væske i lungene. Han ble bisatt i Dublin 17. oktober 2009. Wikipedia
Wikipedia_10-10.2008
11 år siden
Wikipedia
2008: Tidligere Langrennsløper Aleksej Prokurorov, omkommer etter å ha blitt påkjørt av en bil, 44 år gammel
Aleksej Prokurorov vant blant annet OL-gull på 30 km klassisk i 1988 i Calgary, gull på 30 km fri under VM i 1997 i Trondheim, og femmila i Holmenkollen både i 1993 og i 1998. Medregnet sitt OL-gull i 1988, og sitt VM -gull i 1997 vant han ni verdenscuprenn i langrenn, og med ytterligere 13 pallplasser. 1998 ble han tildelt Holmenkollmedaljen sammen med Fred Børre Lundberg, Harri Kirvesniemi og Larisa Lazutina.

Han la opp etter 2001/02-sesongen. Etter sin aktive karriere var Prokurorov en tid landslagstrener for det russiske langrennslandslaget.

Prokurorov omkom om morgenen den 10. oktober 2008 etter å ha blitt påkjørt av en bil idet han gikk over en gate ved jernbanestasjonen i Vladimir. Wikipedia
Wikipedia_10-10.2004
15 år siden
Wikipedia
2004: Christopher Reeve, best kjent fra «Supermann» filmene, dør av hjertestans forårsaket av antibiotika, 52 år gammel
Christopher Reeve var en amerikansk skuespiller, regissør, filmprodusent og dramatiker. Han er mest kjent for rollen som Supermann i fire filmer fra 1978 til 1987.

Reeve fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i 1975, da han spilte mot Katharine Hepburn i Broadway-teaterstykket A Matter Of Gravity. Stykket gikk i ett år, Reeve fikk gode kritikker, og han ble en nær venn av Hepburn.

Reeve fortsatte å spille teater, og var med i en såpeserie på TV. I 1977 spilte han sin første rolle i en Hollywood-film, og året etter ble han valgt til å fremstille Supermann på filmlerretet. Den første Superman-filmen ble en kjempesuksess, og gav inspirasjonen til tre oppfølgere; «Superman II», «Superman III» og «Superman IV: The Quest for Peace».

Reeve har også hatt flere opptredener i TV-serien «Smallville» som millardæren dr. Virgil Swann.

I årene som kom, spilte Reeve i flere storfilmer. Han hadde også et politisk engasjement, og dro i 1987 til Chile, som ble styrt av diktatoren Augusto Pinochet, for å vise sin solidaritet med flere skuespillere og forfattere som var blitt truet med dødsstraff på grunn av sitt venstreorienterte, politiske syn. Han fikk dem om bord på flyet sitt og brakte dem i sikkerhet.

Reeve har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

27. mai 1995 ble Reeve lam fra nakken og ned etter å ha falt av hesten under en ridekonkurranse i Virginia. Sammen med sin kone Dana Reeve åpnet han et treningssenter for lammede pasienter, og drev lobbyvirksomhet mot regjeringens begrensninger på stamcelleforskning. Wikipedia
<<
10. Oktober
>>