Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 6. Oktober
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_6-10.1987
32 år siden
Wikipedia
1987: Roald «Kniksen» Jensen dør av hjertestans under en veterankamp på Brann Stadion, bare 44 år gammel
Roald «Kniksen» Jensen var en norsk fotballspiller med sin karriere i hovedsak i Sportsklubben Brann. Han regnes som en av tidenes beste mannlige fotballspillerer i Norge og har fått den norske fotballprisen Kniksenprisen oppkalt etter seg.

Roald «Kniksen» Jensen ble tidenes fjerde yngste spiller på A-landslaget da han debuterte som 17-åring i 1960, og ble Norges yngste målscorer noensinne da han scoret i sin andre landskamp, mot Finland 28. august 1960, 17 år og 227 dager gammel. Han er også den yngste spilleren som har fått Gullklokken for 25 spilte A-landskamper. Totalt fikk «Kniksen» 31 landskamper for Norge.

6. oktober 1987 spilte «Kniksen» kamp for Branns veteranlag på Brann Stadion, da han plutselig segnet om som følge av hjertesvikt og døde. Meldingen om «Kniksens» tidlige død ble mottatt med sjokk og sorg i Bergen, hvor han regnes som en fotballegende.

I 1995 fikk Kniksen plass sin egen statue utenfor Brann Stadion. Bronsestatuen var laget av skulptøren Per Ung. I 2008 ble adressen til Brann Stadion forandret. Det nye navnet lyder Kniksens plass 1. Wikipedia
Wikipedia_6-10.1981
38 år siden
Wikipedia
1981: Den egyptiske presidenten Anwar Sadat blir skutt og drept under en militærparade i Kairo
Anwar Sadat, offiser og politiker, var Egypts president og overtok etter president Gamal Abdel Nassers død 1970.

Han tok beslutningen til Jom kippur-krigen i 1973, en krig som styrket ham både nasjonalt og internasjonalt. Deretter brøt han med Sovjetunionen og knyttet seg til USA. Fire år senere reiste han sensasjonelt til Jerusalem for å inngå fredsavtale med den tidligere fienden Israel. For dette fikk han Nobels fredspris sammen med den israelske statsministeren, Menachem Begin.

Sadat lovte Muhammed Reza Pahlavi, den avsatte sjahen av Iran, at han kunne bli i Egypt resten av sitt liv. Da Reza Pahlavi døde i juli 1980 fikk han en statlig begravelse i Egypt.

Han ble skutt og drept 6. oktober 1981 av en ytterliggående islamsk gruppe under en militærparade i Kairo. Wikipedia
Wikipedia_6-10.1929
90 år siden
Wikipedia
1929: Hurtigruteskipet DS «Haakon VII» grunnstøter ved Stavenes i Sogn og Fjordane. 18 mennesker omkommer
DS «Haakon VII» (kallesignal MDGT) var et passasjer- og hurtigruteskip som ble overlevert Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab (NFDS) i mai 1907. Skipet var byggnummer 125 ved Trondhjems Mekaniske Værksted (TMV) i Trondheim og kostet 750 000 kroner. Etter levering ble skipet satt inn i Englandsruten Trondheim – Bergen – Stavanger – Newcastle. I 1922 ble hun satt inn fast rotasjon i hurtigruten om sommeren, og fra 1924 hele året.

6. oktober 1929 var DS «Haakon VII» på sørgående mellom Florø og Bergen med 74 mennesker ombord. Det var natt, kraftig regnvær og sørøst storm. På broen sto kapteinen, los og los-assistent. I uværet kom skipet ut av kurs, og klokken 22.30 gikk hun for full fart på Melsholmen ved Stavenes i Askvoll, Sogn og Fjordane. Baugen var på tørt land, og skipet begynte å krenge voldsomt mot styrbord. Akterskipet var under vann, og skipet ble liggende med slagside på nesten 90°. Sjøen var grov, og skipet kunne når som helst gli av skjæret og forsvinne i dypet. Båtsmann Anders Andersen fra Brønnøysund greide å bringe 55 mennesker i sikkerhet fra forskipet og over på holmen. De overlevende måtte søke ly på den nakne holmen hele natten før de ble funnet morgenen etter og bragt til Florø. Båtsmann Anders Andersen ble senere tildelt Medaljen for edel dåd i sølv. 18 mennesker omkom den natten (ni besetningsmedlemmer og ni passasjerer).

DS «Haakon VII» ble liggende på skjæret hele vinteren. Først i april 1930 var værforholdene gode nok til å gjøre et bergingsforsøk. Skipet ble først rettet opp og så bragt flott. Hun ble slept til Bergen og satt i dokk 16. april 1930 ved Bergens Mek. Værksted på Laksevåg. Etter en grundig inspeksjon ble skipet kondemnert. I august 1930 ble vraket solgt til Stavanger Skibs-Ophugnings Co. AS som senere samme år hugde det opp. Wikipedia
<<
6. Oktober
>>