Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 6. September
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_6-9.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: Luciano Pavarotti dør i sitt hjem i Modena i Italia etter en lengre kamp mot kreft, 71 år gammel
Luciano Pavarotti var en italiensk tenorsanger. Han var en av sin tids mest populære sangere i operaens verden og hans repertoar spente over mange musikalske genre, skjønt han fremst var kjent som en bel canto-sanger. Han ble særlig kjent for sine fjernsynsoverførte konserter, og som en av De tre tenorer. Pavarotti høstet også heder for sin innsats for flyktninger og Røde Kors og ble i 1998 ble tildelt MusiCares Person of the Year. Wikipedia
Wikipedia_6-9.1972
47 år siden
Wikipedia
1972: München-massakren: Ni israelske idrettsutøvere blir drept av den palestinske terrorgruppa Sort september
München-massakren var en fatal gisselsituasjon og massakre som fant sted under De olympiske sommerlekene i München i 1972. Aksjonen ble utført av medlemmer fra den paramilitære gruppen Sort September og var rettet mot israelske idrettsutøvere som skulle delta i lekene. Målet til gisseltakerne var å presse Israel til å frigi palestinske geriljasoldater som satt i israelsk fangenskap. Alle gislene og fem av gisseltakere ble drept da tysk politi iverksatte en frigivelsesaksjon.

Svart September kalte aksjonen for «operasjon Iqrit og Biram», etter to kristne landsbyer i det nordlige Palestina hvis befolkning ble drevet på flukt av den israelske gruppen Haganah i 1948. Landsbyene ble ødelagt i 1951. Wikipedia
Wikipedia_6-9.1970
49 år siden
Wikipedia
1970: Fire fly blir kapret av Folkefronten for Palestinas frigjøring, og lander i Jordan med 310 gisler.
Flykapringene på Dawson's Field skjedde den 6. september og 9. september 1970. Fem jetfly som skulle til New York ble kapret av medlemmer av Folkefronten for Palestinas frigjøring, hvor tre av disse landet ved den avsidesliggende flystripen Dawson's Field i nærheten av byen Zarqa i Jordan.

Flyselskapet El Als flight 219, en Boeing 707, tok av fra Ben Gurion internasjonale lufthavn i Israel med 148 passasjerer og en besetning på ti personer. Etter mellomlanding i Amsterdam ble flyet kapret over Nordsjøen av amerikaneren Patrick Arguello og palestineren Leila Khaled. Flyselskapets ombordværende vakter drepte Arguello og tok Khaled til fange. Da flyet landet på Heathrow, ble den 24-årige Khaled overlevert til britisk politi. Det skulle egentlig ha vært fire kaprere, hvorav de øvrige to skulle komme på i Amsterdam, men dette skjedde aldri.

Flyselskapet Pan Americans flight 93, en Boeing 747, tok av fra flyplassen utenfor Brussel med 152 passasjerer og 17 personer i besetningen. Dette ble kapret av de to personene som ikke lyktes i å komme med på El Als fly. De tvang mannskapet til å lande utenfor Beirut, hvor de fylte bensin før flyet fortsatte til Kairo. Ved ankomst ble alle bedt om å forlate flyet, før kaprerne sprengte det i luften.

Flyselskapet TWAs flight 74, nok en Boeing 707, tok av fra Frankfurt internasjonale lufthavn med 141 passasjerer og ti personer i besetningen. Flyet ble kapret like etter avgang, og kapteinen ble tvunget til å fly til Jordan, der det landet på flystripen Dawson's Field.

Flyselskapet Swissairs flight 100, en DC-8, med 143 passasjerer og en besetning på 12 personer ble kapret etter at det hadde tatt av i Zürich. Også dette flyet ble tvunget til å lande på Dawson's Field.

En femte flykapring hendte den 9. september gjennom kapringen av BOACs flight 775, en Vickers VC10, med 105 passasjerer og en besetning på ni. Flyet tok av fra Bombay og skulle fly til London med mellomlandinger i Bahrain og Beirut, men ble kapret i Bahrain og tvunget til å lande ved Dawson's Field. Wikipedia
<<
6. September
>>