Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
25. Juni
Om dagen
25. Juni er dag 176 i 2019, og er i uke 26. Det er 189 dager igjen av året.
Navnedag
Merkedager
Historie
Wikipedia_25-6.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Michael Jackson dør av en overdose propofol, lorazepam og midazolam, 50 år gammel
Michael Joseph Jackson var en amerikansk artist, danser, låtskriver og filantrop. Jackson er anerkjent som den mest suksessrike artisten gjennom tidene av Guinness World Records og blir referert til som «kongen av pop». Hans bidrag til musikk, dans og mote, sammen med et mye omtalt personlig liv, gjorde ham til en global figur i populærkulturen i over fire tiår. Som det åttende barnet i Jackson-familien debuterte han på den profesjonelle musikkfronten sammen med sine brødre som medlem av The Jackson 5 på midten av 1960-tallet, og begynte sin solokarriere i 1971.

Den 25. juni 2009, stoppet Jackson å puste mens han forsøkte å sove under tilsyn av Conrad Murray, hans personlige lege. Murray hadde gitt Jackson en rekke medisiner (propofol, lorazepam og midazolam) i et forsøk på å hjelpe ham å sove i et herskapshus Jackson leide i Holmby Hills, Los Angeles. Forsøk på å gjenopplive Jackson var mislykket. Han ble erklært død litt over en time etter at ambulansepersonell ankom. Wikipedia
Wikipedia_25-6.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Farrah Fawcett dør av megekreft, 62 år gammel
Farrah Leni Fawcett var en amerikansk skuespiller. Hun ble en kjent skikkelse innenfor popkulturen og et sex-symbol på 1970-tallet, deretter en kjent skuespiller på 1980-tallet.

Fawcett var gift med Lee Majors som var stjerneskuespiller i The Six Million Dollar Man fra 1973 til 1982 – paret ble separert i 1979. I denne perioden var hun kjent som Farrah Fawcett-Majors. Fra 1980 til 1997 var Farrah i et forhold med skuespilleren Ryan O'Neal. Forholdet resulterte i 1985 i et barn – Redmond. I 1998 ble hun skadet av sin daværende kjæreste, James Orr, da han forsøkte å forhindre Farrah i å vandalisere huset sitt. Noen dager etter hendelsen ble Orr arrestert og siktet for vold.

I 1997 fikk Fawcett kritikk etter en opptreden på Dave Letterman, der det ble bemerket at hun virket fjern og «bablete», og det ble spekulert i om dette var på grunn av narkotikamisbruk. Flere måneder senere forklarte hun til Howard Stern at dette faktisk bare hadde vært hennes måte å fleipe med Letterman på. Hun insisterte også på at det som da hadde sett ut som vilkårlige blikk ut i salen bare var hennes reaksjon på publikum, og at hele oppstyret var en «storm i et vannglass».

I første halvdel av 2006 opplevde Farrah flere dødsfall blant de som sto henne nær da moren, Polly, agenten Jay Bernstein, vennen Rodney Dangerfield (et år tidligere) og mentoren Aaron Spelling døde.

I august 2006 deltok Fawcell i en «roast» av William Shatner på TV-kanalen Comedy Central, der hun igjen virket fraværende og fjern og til tider snakket rotete. Det er sannsynlig at denne oppførselen bare var en del av hennes opptredenen.

4. oktober 2006 ble det gjort kjent at Fawcett hadde fått tarmkreft, og var under behandling for dette, deriblant cellegift og kirurgisk behandling. En mulig ny serie med Charlie's Angels vil derfor sannsynligvis bli utsatt som følge av dette. Wikipedia
Wikipedia_25-6.1876
143 år siden
Wikipedia
1876: Slaget ved Little Bighorn starter, der indianerne nedkjemper den amerikanske 7. kavaleriregimentet
Little Bighorn er et fjellområde hvor et av de største slagene mellom indianere og de hvite foregikk, og er det største slaget under indianerkrigene der indianerne vant. Slaget var en del av Black Hills-krigen, som varte fra 1876 til 1877.

I selve slaget møttes hundrevis av sioux- og cheyenne-indianerne det amerikanske 7. kavaleriregiment under ledelse av oberstløytnant George Armstrong Custer. Det amerikanske kavaleriet var sendt ut av den amerikanske stat for å stoppe gruppen av sioux- og cheyenne-indianerne, som ble ledet av blant andre Sitting Bull og Crazy Horse.

USAs soldater hadde ikke ventet at indianerne hadde samlet så mange krigere som de hadde, og gjorde mange feil da de skulle disponere og plassere troppene sine. Custer beordret blant annet at troppen skulle deles i to, noe som skulle vise seg å bli fatalt for gruppen under hans ledelse. De ble drevet opp på en høyde der til slutt alle som en ble drept av indianerne, som angrep fra alle kanter.

Custer skal ha vært blant de siste fem til ti soldatene som døde. Selv om indianerne vant dette slaget, skulle nettopp dette få store konsekvenser for dem selv. Seieren førte til at «Den amerikanske staten» ble sterkt provosert og sendte inn større styrker for å stoppe det som ble oppfattet som et indiansk overtak.

Frykten som ble vakt, med store overskrifter i avisene, skapte en ny bølge indianerhat blant de hvite, med mord og massakrer i kjølvannet. Indianerne som hadde slåss ved Little Bighorn, inkludert deres leder Sitting Bull, var stadig på flukt.

Mens Sitting Bull og hans stamme flyktet til Canada, overgav de andre seg på grunn av sult og sykdom. Sitting Bull vendte noen år tilbake til USA og overgav seg til myndighetene. Indianerhøvdingen, som hadde vært en av de mest respekterte og største indianerlederne, ble senere med på Buffalo Bills omreisende sirkus i Amerika for å la seg vise fram.

Amerikanske historieskrivere har hatt en tendens til å kalle slaget for en «massakre», mens det som skjedde ved Wounded Knee kalles et «slag». Wounded Knee var imidlertid en massakre mot ubevæpnede menn, kvinner, barn og gamle, mens begge parter i Little Bighorn var bevæpnet. Wikipedia
Dødsfall
50 år
Michael Jackson (Musiker)
1958 - 2009

Michael Jackson (USA)

Musiker, danser, filantrop, filmregissør, manusforfatter, lyriker, selvbiograf, plateprodusent, koreograf, skuespiller, beatboxer, gründer

Fullt navn / Fødenavn:
Michael Joseph Jackson

Født:
29. august 1958

Døde:
25. juni 2009 (50 år)

Michael Joseph Jackson var en amerikansk artist, danser, låtskriver og filantrop. Jackson er anerkjent som den mest suksessrike artisten gjennom tidene av Guinness World Records og er blitt betegnet som «kongen av pop». Hans bidrag til musikk, dans og mote, sammen med et mye omtalt personlig liv, gjorde ham til en global figur i populærkulturen i over fire tiår. Som det åttende barnet i Jackson-familien, debuterte han på den profesjonelle musikkfronten sammen med sine brødre som medlem av The Jackson 5 på midten av 1960-tallet, og han begynte sin solokarriere i 1971. Wikipedia

<<
25. Juni
>>