Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
27. Juni
Om dagen
27. Juni er dag 178 i 2019, og er i uke 26. Det er 187 dager igjen av året.
Navnedag
Historie
Wikipedia_27-6.2002
17 år siden
Wikipedia
2002: Bassist i «The Who», John Entwistle, dør av hjertesvikt forårsaket av en overdose kokain, 57 år gammel
John Alec Entwistle var bassist i The Who, og tidlig på 1960-tallet spilte han i flere trad.jazz og dixieland-band sammen med skolekameraten Pete Townshend. Han har fortalt at han begynte å spille bassgitar fordi alle han kjente spilte gitar og derfor hadde behov for en som kunne spille bass. Allerede da han var 14 år bygde han sin egen bassgitar ut fra en rekke bilder av Fender-bassgitarer som han studerte nøye. Slik ble han ettertraktet og ble etter hvert med i bandet som først fikk navnet The Scorpions, senere The Detours med kameratene Pete Townshend og Roger Daltrey, et band som to år senere ble til The Who.

Han ble kalt «The Ox» («oksen») på grunn av sin sterke kroppsbygning, hans evne til å «spise, drikke eller å gjøre mer enn noen av de andre», og ikke på grunn av sin størrelse eller evnen til å holde seg i ro under konserter. Bill Wyman har kalt ham den «stilleste mann privat, men den mest lydhøre på scenen». Av samme grunn ble han ofte kalt «Thunderfingers» av de andre i bandet og av The Who-fans.

John Entwistle døde på et hotellrom på Hard Rock Hotel and Casino i Las Vegas 27. juni 2002, dagen før åpningen av The Whos 2002 USA-turné. ødsårsaken ble slått fast å være hjerteinfarkt, fremkalt av en ukjent mengde kokain. Han hadde kjempet med kokainbruk store deler av sitt voksne liv. Hans begravelse ble holdt i Saint Edward's Church i Stow-on-the-Wold, Gloucestershire, England, 10. juli 2002. En minnestund ble avholdt 24. oktober 2002 i St. Martin-in-the-Fields, Trafalgar Square, London. Wikipedia
Wikipedia_27-6.1979
40 år siden
Wikipedia
1979: Muhammad Ali annonserer at han trekker seg tilbake og pensjonerer seg fra boksingen
Muhammad Ali var en amerikansk profesjonell bokser som flere ganger var verdensmester i vektklassen tungvekt. Ali regnes for å være en av tidenes beste boksere. Han forsvarte tungvektstittelen i alt 19 ganger.

Clay ble født og vokste opp i Louisville, Kentucky og begynte å trene som en amatørbokser i en alder av 12 år. Da han var 18 år vant han en gullmedalje i lett tungvekt-divisjonen under Sommer-Ol 1960 i Roma og ble profesjonell senere samme år. I 1964 vant han WBA, WBC og ubestridte tungvektstitler fra Sonny Liston i et stor oppgjør i en alder av 22. Han konverterte deretter til islam og skiftet navn fra Cassius Clay, som han kalte sitt «slavenavn», til Muhammad Ali. Han ble et symbol på rasestolthet for afro-amerikanere og motstand mot hvit dominans.

Han er fortsatt den eneste som er blitt ubestridt tungvektsmester tre ganger etter å ha vunnet tittelen i 1964, 1974 og 1978. Fra 25. februar til 19. september 1964 regjerte Ali som ubestridt tungvektsmester i boksing. Han er den eneste bokseren som er blitt kåret til The Ring Magazine Fighter of the Year seks ganger. Han ble rangert som den største idrettsutøveren i det 20. århundre av blant annet Sports Illustrated og BBC. Wikipedia
Wikipedia_27-6.1967
52 år siden
Wikipedia
1967: Verdens første minibank blir satt opp i Enfield Town i London
En minibank er en maskin som lar brukere som identifiserer seg med et personlig bankkort og tilhørende PIN-kode ta ut kontanter og sjekke saldo på sine konti til enhver tid. Mange minibanker tar også mot kontanter eller sjekker, og lar folk kjøpe frimerker og ladekort for mobilabonnement basert på forhåndsbetaling.

På den ene side må kunden gi seg selv service i stedet for at bankansatte utfører tjenestene. På den annen side er minibanken alltid tilgjengelig.

Verdens første minibank ble installert i Enfield Town i London 27. juni 1967 av Barclays Bank.

I moderne minibanker identifiserer kundene seg med et plastkort med en magnetisk stripe som inneholder kundens kontonummer og andre data, og ved å taste inn et numerisk passord kalt PIN (personlig identifikasjonsnummer). Vanligvis, hvis denne koden blir slått inn feil for mange ganger, vil minibanken beholde kortet som en sikkerhetsprosedyre for å forhindre at kortet blir brukt av feil bruker.

Minibank er et begrep som bare finnes i norsk språk. På svensk kalles slike maskiner bankomat, på dansk pengeautomat og på engelsk ATM (Automated teller machine). Wikipedia
Fødsler
91 år
Willy Breinholst (Forfatter)
1918 - 2009

Willy Breinholst (Danmark)

Forfatter, skribent, manusforfatter

Født:
27. juni 1918

Døde:
19. september 2009 (91 år)

Willy Breinholst var en dansk forfatter, virksom blant annet i filmbransjen som manusforfatter og oversetter. Wikipedia

Dødsfall
69 år
Gordon Wilson (Fredsaktivist)
1925 - 1995

Gordon Wilson (Irland)

Fredsaktivist, politiker

Født:
25. september 1925

Døde:
27. juni 1995 (69 år)

Gordon Wilson var en nordirsk fredsaktivist. Hans offentlige engasjement i konflikten i Nord-Irland begynte etter at hans datter Anne-Marie Wilson ble drept av en terrorbombe som ble sprengt av Det provisoriske IRA i Enniskillen på Remembrance Sunday i 1987.

Han var selv til stede da bomben gikk av, og lå begravd under restene av huset som ble sprengt sammen med datteren. Under et intervju som ble vist på BBC fortalte han om sin siste samtale med sin døende datter mens de lå fastklemt. Han ba samtidig lojalistene innstendig om ikke å ta hevn.

I 1993 ble han utnevnt til senator i Irland etter å ha blitt nominert av den daværende taoiseach, Albert Reynolds. Han møtte flere ganger medlemmer av Sinn Féin, PIRA og lojalistiske paramilitære grupper for å diskutere mulighetene for fredelige løsninger. Wikipedia

57 år
John Entwistle (Sanger-låtskriver)
1944 - 2002

John Entwistle (Storbritannia)

Sanger-låtskriver, bassist, gitarist, valthornist, vokalist, komponist, produsent, plateprodusent

Født:
9. oktober 1944

Døde:
27. juni 2002 (57 år)

John Alec Entwistle spilte bassgitar i The Who.

Tidlig på 1960-tallet spilte han i flere trad.jazz og dixieland-band sammen med skolekameraten Pete Townshend. Han har fortalt at han begynte å spille bassgitar fordi alle han kjente spilte gitar og derfor hadde behov for en som kunne spille bass. Allerede da han var 14 år bygde han sin egen bassgitar ut fra en rekke bilder av Fender-bassgitarer som han studerte nøye. Slik ble han ettertraktet og ble etter hvert med i bandet som først fikk navnet The Scorpions, senere The Detours med kameratene Pete Townshend og Roger Daltrey, et band som to år senere ble til The Who.

Han ble kalt «The Ox» («oksen») på grunn av sin sterke kroppsbygning og evne til å «spise, drikke eller å gjøre mer enn noen av de andre» - ikke på grunn av sin størrelse eller evnen til å holde seg i ro under konserter. Bill Wyman har kalt ham den «stilleste mann privat, men den mest lydhøre på scenen». Av samme grunn ble han ofte kalt «Thunderfingers» av de andre i bandet og av The Who-fans. Wikipedia

<<
27. Juni
>>