Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
20. Juli

Om dagen

20. Juli er dag 201 i 2019, og er i uke 29. Det er 164 dager igjen av året.
Valutakurser Oppdatert 20. Juli kl.14:00
Henter valutakurser, vent litt...
Historie
Wikipedia_20-7.2017
2 år siden
Wikipedia
2017: Vokalist og låtskriver i bandet Linkin Park Chester Bennington, tar selvmord ved henging, 41 år gammel
Chester Charles Bennington var vokalist i bandene Linkin Park og Dead By Sunrise.

Bennington var kjent for sin sterke vokal i høyt toneleie. På de fleste Linkin Park-låtene hører man ham skrikende. Da han var yngre øvde han sang hver dag inntil lungene og halsen ble såre. Han var inspirert av grupper som Depeche Mode og Stone Temple Pilots.

Bennington hadde en vanskelig oppvekst. Da han var elleve år ble foreldrene skilt. Han hadde to halvsøstre og en halvbror. Han ble seksuelt misbrukt som barn og slet psykisk med dette i mange år.

Da han var tenåring ble han avhengig av amfetamin, marihuana og kokain, men klarte å slutte med dop i 1997. Deretter jobbet han i Burger King til han fikk jobb i bandet Grey Daze.

Bennington sluttet i Grey Daze på grunn av for mye uenigheter og ble erstattet av en kvinnelig vokalist. Dette bandet kaller seg nå Waterface.

Bennington var fra 1998 med i Linkin Park, og da de ga ut debutalbumet Hybrid Theory bidro han med sangen «One Step Closer» som vant en Grammy-pris.

Han giftet seg da han var 20 år gammel med Samantha Bennington. Han hadde ikke penger til å kjøpe ringer, så de tatoverte gifteringene på ringfingrene. Med Samantha fikk han sønnen Draven Sebastian Bennington i 2002. I 2005 ble ekteparet skilt og Samantha fikk hele foreldreansvaret for sønnen mens Bennington kjempet for besøksrett. Han ble gift med Talinda Bentley og de fikk tre barn sammen.

Bennington ble funnet død i en bolig i Los Angeles 20. juli 2017. Bennington begikk selvmord ved henging. Wikipedia
Wikipedia_20-7.1973
46 år siden
Wikipedia
1973: Bruce Lee dør av hjerneødem, forårsaket av en alergisk reaksjon fra sovemiddelet meprobamat
Bruce Jun Fan Lee var en kinesisk-amerikansk kampsportutøver og skuespiller som er regnet som den mest innflytelsesrike kampsportutøveren i det 20. århundret.

Lees filmer, spesielt hans opptreden i den Hollywood-produserte «Enter the Dragon» (1973), førte til økt kvalitet og popularitet blant tradisjonelle Hongkong-produserte kampsportfilmer. Lee brukte filmer for å bevise og demonstrere sine teorier innen kampsporten Jeet Kune Do, et arbeid som senere banet vei for skuespillere som bl.a. Jackie Chan, Chuck Norris og Jet Li. Lee ble et ikon for mange, spesielt blant kinesere, da han portretterte Kinas nasjonale stolthet og kinesisk nasjonalisme på en positiv måte i sine filmer.

Mange ser på Lee som en foregangsperson når det gjelder å skaffe seg en sterk og effektiv kropp, i tillegg til å utvikle en fullstendig forståelse for kampsporter og hånd-til-hånd kampferdigheter. Lees doktriner blir i dag sett på som det første steget over til en moderne stil av blandede kampsporter. Hans tidlige og myteomspunne død, har også bidratt til økt fokus på Lee og hans arbeide. Wikipedia
Wikipedia_20-7.1944
75 år siden
Wikipedia
1944: 20. juli-attentatet mot Adolf Hitler
20. juli-attentatet var et bombeattentat og et mislykket forsøk på statskupp fra en rekke høyere offiserer innen Wehrmacht, det regulære forsvaret i det nasjonalsosialistiske Tyskland, 20. juli 1944.

Planene omfattet likvidering av landets leder og nazistpartiets fører Adolf Hitler, avsettelse av nazistpartiet og arrestasjon av sentrale representanter for naziregimet, dannelse av en ny ikke-nazistisk regjering og umiddelbar innledelse av forhandlinger med de vestallierte for å avslutte krigen i vest. De fleste aktive konspiratørene var yrkesoffiserer med et konservativt politisk ståsted, men støttespillerne omfattet også sosialdemokrater, liberale og kristendemokrater. Generalfeltmarskalk Erwin von Witzleben var tiltenkt rollen som ny leder for Wehrmacht.

Attentatet mot Hitler skjedde på Wolfsschanze i Rastenburg i Øst-Preussen, et av hovedkvarterene for den tyske ledelsen under andre verdenskrig, og ble utført av oberst grev Claus von Stauffenberg.

Synet på 20. juli-attentatet har vært preget av den kalde krigen; i Vest-Tyskland og det gjenforente Tyskland blir konspiratørene bak attentatet æret som helter i etterkrigstiden og overlevende konspiratører var sentrale i grunnleggelsen av Bundeswehr; i DDR og østblokken ble konspiratørene sett på som «reaksjonære agenter for den amerikanske imperialismen». Wikipedia
Fødsler
28 år
Heidi Weng (Langrennsløper)
1991

Heidi Weng (Norge)

Langrennsløper

Født:
20. juli 1991 (28 år)

Heidi Weng er en norsk langrennsløper som representerer IL i BUL. Hun har fire VM-gull, hun vant Tour de Ski 2016/17 og 2017/18 og hun vant verdenscupen sammenlagt sesongene 2016/17 og 2017/18. Wikipedia

46 år
Haakon Magnus av Norge (Kronprins)
1973

Haakon Magnus av Norge (Norge)

Kronprins

Født:
20. juli 1973 (46 år)

Haakon Magnus er Norges kronprins. Han er sønn og nest eldste barn av kong Harald V og dronning Sonja, og har en storesøster, Märtha Louise. Han er sønnesønn til kong Olav V og sønnesønns sønn til kong Haakon VII. Haakon er gift med Hennes Kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit. Han representerer 4. generasjon i Det norske kongehuset. Til daglig benyttes bare det første av hans fornavn. Wikipedia

50 år
Josh Holloway (Skuespiller)
1969

Josh Holloway (USA)

Skuespiller

Født:
20. juli 1969 (50 år)

Joshua Lee Holloway er en amerikansk skuespiller som ble kjent etter sin rolle som «James ‘Sawyer’ Ford» i den amerikanske TV-serien Lost. Holloway har tidligere hatt gjesteroller i seriene Walker Texas Ranger og CSI. Wikipedia

72 år
Carlos Santana (Musiker)
1947

Carlos Santana (Mexico)

Musiker

Fullt navn / Fødenavn:
Carlos Augusto Alves Santana

Født:
20. juli 1947 (72 år)

Carlos Augusto Alves Santana, best kjent som bare Santana, er en meksikansk-amerikansk musiker og latinrock-gitarist. Wikipedia

74 år
Herman Wildenvey (Dikter)
1885 - 1959

Herman Wildenvey (Norge)

Dikter, oversetter, skribent, lyriker

Født:
20. juli 1885 (134 år siden)

Døde:
27. september 1959 (74 år) (60 år siden)

Herman Wildenvey, opprinnelig Herman Theodor Portaas var en norsk dikter og oversetter.
Herman Wildenvey bodde de tre første årene hos moren, Hanna Thoresdatter Grosvold på Smedjordet i Mjøndalen i Nedre Eiker. Tre år gammel flyttet han til faren, Lauritz Portaas, på gården Portåsen i skogkanten høyt oppe over bygda.
Wildenvey viste poetisk talent allerede i unge år. Han reiste til USA i 1904 med DS Norge og overlevde skipets forlis, noe han senere skrev om. Han var gift med forfatteren Gisken Wildenvey. Han bodde i Stavern fra 1923 frem til sin død, fra 1927 i villaen Hergisheim.
Wildenvey utga 44 egne verker og gjendiktet Shakespeare, Hemingway, Heinrich Heine, Æsops fabler, Paul Geraldy, Liam O'Flagety samt Goethe. Wildenvey blir regnet som sentrallyriker; han skrev ofte om kjærlighet og kalles gjerne vårens og forelskelsens dikter. Han skrev diktene sine i tradisjonell form, med rim og rytme.
Herman Wildenveys Poesipris deles hvert år ut på dikterens fødselsdag ved et arrangement på Hergisheim. Prisen består av kr 15 000 samt en plakett med bronserelieff utført av billedhuggeren Ørnulf Bast. Formålet med prisen er å styrke interessen for Herman Wildenveys dikterkunst og stimulere arbeidet for at poetiske verdier får større plass i vår hverdag. Wikipedia

Dødsfall
41 år
Chester Bennington (Musiker)
1976 - 2017

Chester Bennington (USA)

Musiker

Fullt navn / Fødenavn:
Chester Charles Bennington

Født:
20. mars 1976 (43 år siden)

Døde:
20. juli 2017 (41 år) (2 år siden)

Chester Charles Bennington var vokalist i bandene Linkin Park og Dead By Sunrise.
Bennington var kjent for sin sterke vokal i høyt toneleie. På de fleste Linkin Park-låtene hører man ham skrikende. Da han var yngre øvde han sang hver dag inntil lungene og halsen ble såre. Han var inspirert av grupper som Depeche Mode og Stone Temple Pilots. Wikipedia

93 år
Helen Thomas (Journalist)
1920 - 2013

Helen Thomas (USA)

Journalist, skribent

Født:
4. august 1920 (99 år siden)

Døde:
20. juli 2013 (93 år) (6 år siden)

Helen Thomas var en amerikansk korrespondent og fast medlem av pressekorpset som er til stede under pressemøtene i Det hvite hus. Hun var korrespondent i 57 år, og dekket hver president siden John F. Kennedy.
Helens foreldre var libanesiske immigranter og kom opprinnelig fra Tripoli. Wikipedia

85 år
James Doohan (Skuespiller)
1920 - 2005

James Doohan (Canada)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
James Montgomery Doohan

Født:
3. mars 1920 (99 år siden)

Døde:
20. juli 2005 (85 år) (14 år siden)

James Montgomery Doohan var en canadisk skuespiller. Han er mest kjent for sin rolle som Scotty i fjernsynsserien Star Trek: The Original Series. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Wikipedia

32 år
Bruce Lee (Skuespiller)
1940 - 1973

Bruce Lee (USA)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Bruce Jun Fan Lee

Født:
27. november 1940 (79 år siden)

Døde:
20. juli 1973 (32 år) (46 år siden)

Bruce Jun Fan Lee var en kinesisk-amerikansk kampsportutøver og skuespiller som er regnet som den mest innflytelsesrike kampsportutøveren i det 20. århundret. Wikipedia

<<
20. Juli
>>