Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 20. Juli
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_20-7.2017
2 år siden
Wikipedia
2017: Vokalist og låtskriver i bandet Linkin Park Chester Bennington, tar selvmord ved henging, 41 år gammel
Chester Charles Bennington var vokalist i bandene Linkin Park og Dead By Sunrise.

Bennington var kjent for sin sterke vokal i høyt toneleie. På de fleste Linkin Park-låtene hører man ham skrikende. Da han var yngre øvde han sang hver dag inntil lungene og halsen ble såre. Han var inspirert av grupper som Depeche Mode og Stone Temple Pilots.

Bennington hadde en vanskelig oppvekst. Da han var elleve år ble foreldrene skilt. Han hadde to halvsøstre og en halvbror. Han ble seksuelt misbrukt som barn og slet psykisk med dette i mange år.

Da han var tenåring ble han avhengig av amfetamin, marihuana og kokain, men klarte å slutte med dop i 1997. Deretter jobbet han i Burger King til han fikk jobb i bandet Grey Daze.

Bennington sluttet i Grey Daze på grunn av for mye uenigheter og ble erstattet av en kvinnelig vokalist. Dette bandet kaller seg nå Waterface.

Bennington var fra 1998 med i Linkin Park, og da de ga ut debutalbumet Hybrid Theory bidro han med sangen «One Step Closer» som vant en Grammy-pris.

Han giftet seg da han var 20 år gammel med Samantha Bennington. Han hadde ikke penger til å kjøpe ringer, så de tatoverte gifteringene på ringfingrene. Med Samantha fikk han sønnen Draven Sebastian Bennington i 2002. I 2005 ble ekteparet skilt og Samantha fikk hele foreldreansvaret for sønnen mens Bennington kjempet for besøksrett. Han ble gift med Talinda Bentley og de fikk tre barn sammen.

Bennington ble funnet død i en bolig i Los Angeles 20. juli 2017. Bennington begikk selvmord ved henging. Wikipedia
Wikipedia_20-7.1973
46 år siden
Wikipedia
1973: Bruce Lee dør av hjerneødem, forårsaket av en alergisk reaksjon fra sovemiddelet meprobamat
Bruce Jun Fan Lee var en kinesisk-amerikansk kampsportutøver og skuespiller som er regnet som den mest innflytelsesrike kampsportutøveren i det 20. århundret.

Lees filmer, spesielt hans opptreden i den Hollywood-produserte «Enter the Dragon» (1973), førte til økt kvalitet og popularitet blant tradisjonelle Hongkong-produserte kampsportfilmer. Lee brukte filmer for å bevise og demonstrere sine teorier innen kampsporten Jeet Kune Do, et arbeid som senere banet vei for skuespillere som bl.a. Jackie Chan, Chuck Norris og Jet Li. Lee ble et ikon for mange, spesielt blant kinesere, da han portretterte Kinas nasjonale stolthet og kinesisk nasjonalisme på en positiv måte i sine filmer.

Mange ser på Lee som en foregangsperson når det gjelder å skaffe seg en sterk og effektiv kropp, i tillegg til å utvikle en fullstendig forståelse for kampsporter og hånd-til-hånd kampferdigheter. Lees doktriner blir i dag sett på som det første steget over til en moderne stil av blandede kampsporter. Hans tidlige og myteomspunne død, har også bidratt til økt fokus på Lee og hans arbeide. Wikipedia
Wikipedia_20-7.1944
75 år siden
Wikipedia
1944: 20. juli-attentatet mot Adolf Hitler
20. juli-attentatet var et bombeattentat og et mislykket forsøk på statskupp fra en rekke høyere offiserer innen Wehrmacht, det regulære forsvaret i det nasjonalsosialistiske Tyskland, 20. juli 1944.

Planene omfattet likvidering av landets leder og nazistpartiets fører Adolf Hitler, avsettelse av nazistpartiet og arrestasjon av sentrale representanter for naziregimet, dannelse av en ny ikke-nazistisk regjering og umiddelbar innledelse av forhandlinger med de vestallierte for å avslutte krigen i vest. De fleste aktive konspiratørene var yrkesoffiserer med et konservativt politisk ståsted, men støttespillerne omfattet også sosialdemokrater, liberale og kristendemokrater. Generalfeltmarskalk Erwin von Witzleben var tiltenkt rollen som ny leder for Wehrmacht.

Attentatet mot Hitler skjedde på Wolfsschanze i Rastenburg i Øst-Preussen, et av hovedkvarterene for den tyske ledelsen under andre verdenskrig, og ble utført av oberst grev Claus von Stauffenberg.

Synet på 20. juli-attentatet har vært preget av den kalde krigen; i Vest-Tyskland og det gjenforente Tyskland blir konspiratørene bak attentatet æret som helter i etterkrigstiden og overlevende konspiratører var sentrale i grunnleggelsen av Bundeswehr; i DDR og østblokken ble konspiratørene sett på som «reaksjonære agenter for den amerikanske imperialismen». Wikipedia
<<
20. Juli
>>