Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
4. April
Om dagen
4. April er dag 94 i 2019, og er i uke 14. Det er 271 dager igjen av året.
Merkedager
Historie
Wikipedia_4-4.1979
40 år siden
Wikipedia
1979: Den pakistanske presidenten Zulfikar Ali Bhutto blir henrettet
Zulfiqar Ali Bhutto var Pakistans president fra 1971 til 1973, og statsminister fra 1973 til 1977.

I september 1977 ble Bhutto arrestert for å ha beordret et drap på en politisk motstander i 1974. Bhutto hevdet at påstandene var usanne, men ved domstolen i Lahore ble Bhutto funnet skyldig og dømt til døden. Høyesterett opprettholdt dommen med flertallet 4-3, og til tross for internasjonale protester ble Bhutto henrettet ved hengning i april 1979. Ali var far til senere statsminister Benazir Bhutto. Wikipedia
Wikipedia_4-4.1973
46 år siden
Wikipedia
1973: World Trade Center åpner i New York
Verdens handelssenter i New York (engelsk: World Trade Center in New York, ofte forkortet «WTC») var et anlegg bestående av 7 bygninger i Financial District i New York. Den dominerende bygningsstrukturen besto av to identiske skyskrapere, populært kalt «tvillingtårnene» (Twin Towers), som ble rammet av et terrorangrep 11. september 2001. Tårnene raste sammen etter at to kaprede passasjerfly krasjet inn i bygningene.

WTC nordre tårn (WTC I) var verdens høyeste skyskraper med 417 m da det åpnet i 1972. På toppen sto en antenne som økte totalhøyden til 521 meter. Søndre tårn (WTC II) var 415 m, og sto ferdig i 1973. Tvillingtårnene raget 110 etasjer over asfalten på nedre Manhattan og hvert av dem inneholdt 350 000 kvadratmeter kontorplass for en rekke handels- og finansinstitusjoner. Omtrent 50 000 personer arbeidet til daglig i tårnene. Bygningskomplekset var så stort at det hadde sitt eget postnummer (10048).

WTC ble tegnet av den amerikanske arkitekten Minoru Yamasaki sammen med Antonio Brittiochi.

På stedet der tårnene stod bygges det et nytt skyskraperkompleks, delvis utformet av den jødisk/polsk amerikanske arkitekten Daniel Libeskind. Det norske arkitektkontoret Snøhetta har vunnet konkurransen om å bygge et kultursenter, Freedom Cultural Center, som blir en del av det nye World Trade Center. Wikipedia
Wikipedia_4-4.1968
51 år siden
Wikipedia
1968: Martin Luther King jr. blir skutt og drept på balkongen til Lorraine Motel
Martin Luther King jr. var en amerikansk baptistprest, framtredende leder innen borgerrettighetsbevegelsen og vinner av Nobels fredspris. Han er best kjent for sitt arbeid for at svarte skulle oppnå samme borgerrettigheter som hvite i USA ved bruk av fredelige metoder som ikkevold og sivil ulydighet. King har blitt et nasjonalt amerikansk ikon i historien til moderne amerikansk liberalisme.

Klokken 6:01 om ettermiddagen den 4. april 1968 lød et skudd mens King sto på balkongen til Lorraine Motel i andre etasje. Kulen gikk gjennom hans høyre kinn, knuste hans kjeve, gikk deretter ned hans ryggmarg før den havnet i hans skulder. Abernathy hørte skuddet inne fra hotellrommet og løp ut på balkongen og fant King på gulvet. Hendelsene som fulgte skytingen har blitt omdiskutert. En del har anklagd Jackson for å ha overdrevet sin reaksjon.

Etter en kriseoperasjon i brystet ble King offisielt erklært død ved St. Joseph's Hospital klokken 7:05 om ettermiddagen. I henhold til biograf Taylor Branch avslørte Kings obduksjon at selv om han var kun 39 år gammel, hadde han et hjerte tilsvarende en 60 år gammel mann, kanskje et resultat av alt stresset og spenningen fra tiden i borgerrettsbevegelsen. Wikipedia
Fødsler
60 år
Anthony Perkins (Skuespiller)
1932 - 1992

Anthony Perkins (USA)

Skuespiller, musiker

Født:
4. april 1932

Døde:
12. september 1992 (60 år) (Spiserørskreft)

Anthony Perkins var en amerikansk skuespiller. Han skulle bli best kjent for sin rolle som seriemorderen Norman Bates i Alfred Hitchcocks Psycho (1960) og senere oppfølgere. Han har fått to stjerner på Hollywood Walk of Fame.

Perkins døde i 1992 av komplikasjoner i forbindelse med aids-sykdom. Wikipedia

<<
4. April
>>