Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 20. April
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_20-4.2018
1 år siden
Wikipedia
2018: Tim «Avicii» Bergling dør av selvpåførte skader fra en knust vinflaske, 28 år gammel
Tim Bergling, bedre kjent som Avicii og Tim Berg, var en svensk disc jockey, remixer og plateprodusent. Hans debutalbum Seek Bromance nådde topp 20-listene i mange land, inkludert Frankrike, Belgia, Storbritannia og Sverige.

Navnet "Avicii" kommer fra "Avīci" som betyr det laveste nivået av Naraka eller "helvete" i Buddhismen. Wikipedia
Wikipedia_20-4.1999
20 år siden
Wikipedia
1999: To studenter begår massedrap på Columbine High School, tolv personer blir drept
Columbine-massakren var en skolemassakre som skjedde tirsdag 20. april 1999 på Columbine High School i Jefferson County i Colorado. To elever ved skolen, Eric Harris og Dylan Klebold, skjøt og drepte tolv andre elever og en lærer, mens ytterligere 21 ble skadet, 3 av dem mens de rømte fra skolen. Skytingen startet ved lunsjtid, og da var de fleste elevene i skolens kantine. Likevel ble ingen drept i kantina, da de fleste klarte å komme seg ut av kantina da skytingen startet utenfor skolen. Harris og Klebold hadde 10 minutter før skytingen begynte plassert ut 2 propanbomber i kantina som skulle gå av 11.17, da kantina var full. Harris og Klebold skulle stå ved inngangene og skyte alle som overlevde bombene. Bombene gikk ikke av, og Harris og Klebold valgte derfor å gå inn i skolen og skyte. De fleste av ofrene ble drept i skolens bibliotek. Etter skytingen tok de to elevene sine egne liv ved å skyte seg selv i biblioteket på skolen, bare noen få meter fra noen av sine ofre.

Dagen skytingen ble utført på har ført til mange forskjellige teorier, blant annet er det fødselsdagen til Adolf Hitler og det er dagen etter både årsdagen for Beleiringen i Waco og Oklahoma City-bombingen. Wikipedia
Wikipedia_20-4.1912
107 år siden
Wikipedia
1912: Bram Stoker, best kjent for å ha skrevet «Dracula», dør av slag, 64 år gammel
Abraham «Bram» Stoker var en irsk forfatter. Han er mest kjent for å ha skrevet grøsseren Dracula.

Han ble født 8. november 1847 i Clontarf i Irland, en kystlandsby ikke så langt fra Dublin. Før han ble 8 år gammel var han syk og kunne hverken reise seg opp eller gå på egen hånd. Denne sykdommen og hjelpeløsheten var en traumatisk opplevelse som man finner igjen i mange av hans bøker. Evigvarende søvn og oppstandelsen fra de døde er sentrale emner i Dracula, og var veldig viktig for ham siden han var sengeliggende mesteparten av livet sitt.

Ikke bare var hans sykdom, men enda mer hans bedring, et mysterium for legene. Etter sykdommen vokste han og ble en ganske normal ung mann, som tilogmed ble friidretts- og fotballstjerne ved University of Dublin. Han studerte historie, litteratur og fysikk ved Trinity College. Etter ferdig utdannelse ble han en vanlig byråkrat, en jobb som aldri tilfredsstilte ham. Derfor begynte han å jobbe som journalist og teateranmelder i avisen The Evening Mail. Hans interesse for teateret førte til hans livslange vennskap med skuespilleren Henry Irving.

Stoker giftet seg med Oscar Wildes tidligere kjæreste Florence Balcombe i 1878 og flyttet sammen med henne til London, der han ble sjef for Irvings Lyceum Theatre. Samarbeidet med Irving var veldig viktig for Stoker. Igjennom Irving ble Stoker involvert i sosieteten i London. Der han møtte blant annet James McNeill Whistler og Arthur Conan Doyle

Han økte inntekten ved å skrive en god del sensasjonelle romaner, hans mest berømte var vampyrgrøsseren Dracula (utgitt i 1897). Deler av denne fortellingen er lagt til kystbyen Whitby, hvor Stoker bodde en stund.

I 1890 møtte Stoker den ungarske professoren Ármin Vámbéry, som fortalte ham legenden om den rumenske fyrsten Vlad Tepes, bedre kjent som Dracula. Denne personen ble senere til vampyren grev Dracula, som er tittelpersonen i Stokers bok Dracula. Like etter begynte Stoker å skrive boken, som han fullførte syv år senere. Han gjorde grundige dykk i bakgrunnsmaterialet og studerte lenge kulturene og religionene på Balkan og livet til den historiske personen Vlad Tepes.

Bram Stoker døde 20. april 1912 etter en rekke slag. Han er begravet ved Golders Green Crematorium i London. Wikipedia
<<
20. April
>>