Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Få 10% rabatt på din første ordre
5 Mnd.
Få 10% rabatt på din første ordre
Beskrivelse:
Du får nyhetsbrev maks én gang i uka og tilgang til rabatter og konkurranser eksklusivt for nyhetsbrevet. Vi trekker i tillegg en vinner hver måned som får et gavekort på 250,- Det skal lønne seg å være påmeldt nyhetsbrevet vårt!

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Gå til Barbershop.no
5 Mnd.
Spesialtilbud på en mangde varer!
Tilbud
Spesialtilbud på en mangde varer!
Gå til Parfyme Klikk
Tilbud
Alt til mor, barn, hus og hjem
Annonse
Alt til mor, barn, hus og hjem
Celis.no er en norsk nettbutikk med et stort og spennende utvalg til mor, barn og hjemmet
Gå til Celis.no
Annonse
10% rabatt på alle navnelapper
5 Mnd.
10% rabatt på alle navnelapper
Beskrivelse:
Med denne rabattkoden får du 10% på alle navnelapper.

Navnelappene gode for merking av klær og utstyrtil både store og små.

Tilbudet varer til og med 31. desember 2024.
Rabattkode:
Åpne koden
Koden er kopiert :)
Gå til Smartlapper
5 Mnd.
Vi har et stort utvalg av klær i store størrelser
Annonse
Vi har et stort utvalg av klær i store størrelser
Her finner du behagelig dameklær spesielt tilpasset modne kvinners kropp og figur.

Vi elsker kurver! Derfor tilbyr vi også dameklær samt undertøy i store størrelser. Vi har også et stor sortiment av hjelpemidler.
Gå til Åshild
Annonse
Her får du treningsutstyr og sunnere snacks hver måned
Annonse
Her får du treningsutstyr og sunnere snacks hver måned
I BoostBox får du nøye utvalgte produkter. Hver måned gir vi deg spennende produkter innenfor sunn snacks, treningsutstyr, treningsklær oppskrifter, treningstips og råd.
Gå til Boostbox
Annonse
Vis alle →
Forsiden
Dagen i dag

12. April

Om dagen

12. April er dag 103 i 2024, og er i uke 15. Det er 263 dager igjen av året.

Valutakurser Oppdatert 12. April kl.14:00

Henter valutakurser, vent litt...

Historie

16 år siden

2008: Operahuset i Oslo åpner

Operahuset i Oslo er Den Norske Opera & Balletts operahus i Bjørvika innerst i Oslofjorden. Det har adresse Kirsten Flagstads plass 1 etter operaens første sjef Kirsten Flagstad. Huset er tegnet av arkitekt- og designkontoret Snøhetta, som vant en arkitektkonkurranse i 2000. Det ble høytidelig åpnet 12. april 2008. Bygningen har fått mange priser, og er fredet av Riksantikvaren. Wikipedia
34 år siden

1990: En Twin Otter fra Widerøe styrter i havet utenfor Værøy. Alle fem om bord omkommer

Værøy-ulykken var en flyulykke ved Værøy lufthavn den 12. april 1990. Ulykkesflyet, en de Havilland DHC-6/300 Twin Otter fra Widerøe, styrtet i havet umiddelbart etter avgang og alle fem ombord mistet livet.

Værøy-ulykken førte til en kraftig debatt om sikkerheten på kortbaneflyplassen på Værøy. Flyplassen hadde åpnet bare fire år tidligere, og hadde lav regularitet på grunn av sterke vindbegrensninger. Etter ulykken ble flyplassen stengt for offentlig trafikk og øya er etter det betjent luftveien fra og til Bodø med Norges eneste passasjer-rute med helikopter.

Rapport fra Havarikommisjonen forelå 25. februar 1991 og konkluderte med at årsaken til havariet var at flyet kom inn i vindforhold som oversteg det flyet var konstruert for. Dermed oppstod brudd i haleroret som medførte at flyet ikke lenger kunne kontrolleres.

Det fremkom også at vindstyrken på flyplassen var over selskapets begrensninger for avgang og at både selskapet og flygerne hadde fra flere hold vært utsatt for betydelig press relatert til regulariteten ved flyplassen.

Inn- og utflygingen samt selve landingsfasen og området der flyet havarerte, var kjent for spesielle turbulensproblemer. En spesiell gruppe flygere med omfattende erfaring, ansatt i Widerøe, hadde også frarådet den valgte plassering av flyplassen.

Etter ulykken og frem til lufthavnen ble lukket, var det bare to flygere ansatt i Widerøe, som gjennomførte flygninger til og fra Værøy lufthavn. Wikipedia
63 år siden

1961: Jurij Gagarin blir det første menneske i verdensrommet i romkapselen Vostok 1

Jurij Aleksejevitsj Gagarin var en sovjetisk kosmonaut som ble det første menneske i verdensrommet og til å fly i bane rundt jorden i 12. april 1961.

Etter romferden ble Gagarin en verdenskjendis, og han ble hyllet rundt om i hele verden. Han ble tildelt den offisielle tittelen ”Helt av Sovjetunionen”. Mens han var i bane rundt jorden ble han faktisk forfremmet fra løytnant til major. Han dro på turne rundt om i verden, men Gagarin taklet ikke den nye livsstilen så godt. Han begynte etter hvert å få problemer med depresjoner og drikking. Han begynte å arbeide ved treningssenteret for kosmonauter hvor han selv engang ble utdannet. Myndighetene ville holde han unna å delta på fremtidige romferder, i fare for å miste en så stor helt i en eventuell ulykke. I 1967 var han likevel reservepilot på Sojuz 1. På treningssenteret hjalp han blant annet til med å utdanne den første kvinnen som dro til rommet, Valentina Teresjkova.

Jurij Gagarin døde den 27. mars 1968 i en flyulykke utenfor Moskva. Gagarin og Vladimir Seregin fløy en rutinemessig trening med et MiG-15-fly, da flyet kom ut av kontroll og styrtet. Det har vært mange teorier om hvorfor flyet kom ut av kontroll, men et endelig svar har ikke kommet. Begge to ble begravd i Kremls vegger på Den Røde Plass som mange andre sovjetiske helter. Wikipedia

Fødsler

59 år
Jeremy Beadle (Programleder)
1948 - 2008

Jeremy Beadle (Storbritannia)

Programleder, produsent, skribent

Født:
12. april 1948 (76 år siden)

Døde:
30. januar 2008 (59 år) (16 år siden)

Jeremy James Anthony Gibson Beadle var en engelsk programleder, skribent og produsent. Han var Member of the Order of the British Empire.

Han er antagelig mest kjent for programmet Beadle's About og You've Been Framed, hvor publikum ble utsatt for narrestreker. Wikipedia

66 år
Tom Clancy (Forfatter)
1947 - 2013

Tom Clancy (USA)

Forfatter, skribent, romanforfatter, faglitterær forfatter

Fullt navn / Fødenavn:
Thomas Leo Clancy, Jr.

Født:
12. april 1947 (77 år siden)

Døde:
1. oktober 2013 (66 år) (10 år siden)

Thomas Leo Clancy jr. var en amerikansk forfatter av politiske thrillere som i stor grad baserer seg på etterretnings- og militærteknologiske konsepter; andre forfattere som skriver samme type bøker blir ofte sammenlignet med Clancy – nesten som om han representerer en mal for hvordan slike historier skal fortelles. Clancys tidligste bøker har en definitiv fokus på den kalde krigen.

Selv om mange profesjonelle forfattere og anmeldere kritiserer Clancys prosa for å være dårlig, har de aller fleste av bøkene hans vært bestselgere; Clancys tilhengere liker hans utspekulerte plott og den gjennomgående sansen for tekniske detaljer, spesielt når det gjelder militærteknologi, men også når det gjelder de «dype verdenspolitiske aspektene».

Clancy har i det siste kritisert den USA-ledede invasjonen av Irak, og mener invasjonen er et godt bevis på at «gode mennesker gjør feil». Hans siste bok, Battle Ready, er skrevet i samarbeid med en annen kritiker av invasjonen, tidligere general Anthony Zinni, noe som har ført til heftige diskusjoner med blant annet Richard Perle. Wikipedia

51 år
Bobby Moore (Fotballspiller)
1941 - 1993

Bobby Moore (Storbritannia)

Fotballspiller, fotballtrener, sportskommentator

Fullt navn / Fødenavn:
Robert Frederick Chelsea Moore

Født:
12. april 1941 (83 år siden)

Døde:
24. februar 1993 (51 år) (31 år siden)

Robert Frederick Chelsea «Bobby» Moore var en engelsk fotballspiller. Han ble i 1964 kåret til Football Writers' Association Footballer of the Year.

Bobby Moore tilbrakte størstedelen av karrieren i West Ham United. Med West Ham vant han FA-cupen i 1964 ved å slå Preston i finalen, og vant cupvinnercupen i 1965.

Karrierens absolutte høydepunkt kom under VM i 1966, som kaptein på Englands lag som ble verdensmestre på hjemmebane.

I 1975 spilte Moore cupfinale for Fulham, men tapte 0–2 for nettopp West Ham. I 1977 avsluttet Moore spillerkarrieren i Fulham. Wikipedia

85 år
Øystein Lønn (Forfatter)
1936 - 2022

Øystein Lønn (Norge)

Forfatter, journalist, dramatiker

Født:
12. april 1936 (88 år siden)

Døde:
10. januar 2022 (85 år) (2 år siden)

Øystein Lønn var en norsk forfatter bosatt i Kristiansand. Han fikk en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Nordisk råds litteraturpris.

Lønn debuterte i 1966 med novellesamlingen Prosesjonen og fulgte opp med romanen Kontinentene i 1967. Han var på den tiden påvirket av den franske nyromanen. Den franske påvirkningen er tydeligst i romanen Hirtshals, Hirtshals (1975), men kan også sees i Arkeologene (1971)

Fortellingen Lu fra 1977 markerer et skille i Lønns forfatterskap. Den handler om en mann som ikke har begått en forbrytelse, men tror han har sett en. Derfor må han flykte. Etter dette blir flukttemaet framtredende i mange av Lønns romaner. Kriminalsjangeren begynte han å leke med allerede når han skrev Hirtshals, Hirtshals og fortsatte gjennom 1980-tallet.

Lønn tilbragte store deler av de første årene som forfatter i Spania der også romanen Veien til Cordoba (1981) ble skrevet. Hovedpersonen Blakey reiser dit for å besøke en syk venninne. I løpet av denne reisen konfronteres han flere ganger med sin radikale fortid, og han begynner å lure på hvordan og hvorfor han har blitt så konform. Vanens makt og bedagelighetens tvang introduseres som tema, og Lønn skal bruke de neste 20 årene på å fundere på disse tingene.

Fra 1984 til 1991 ga Lønn ut tre romaner som i en slags trilogi: Bjanders Reise, Tom Rebers siste retrett og Thomas Ribes femte sak. Disse tre bøkene er alle lagt til Sørlandet.

I 1993 fikk han Brageprisen for novellesamlingen Thranes metode og i 1996 Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen Hva skal vi gjøre i dag. Unni Straume filmatiserte tittelnovellen i denne Thranes metode med Petronella Barker og Bjørn Sundquist i hovedrollene i 1998. I 1999 kom romanen Maren Gripes nødvendige ritualer.

Etter tusenårsskiftet utga Lønn en ny romantrilogi: Ifølge Sofia (2001), Simens Stormer (2003) og Etter Sofia (2010). I disse introduseres tre, fire nye skikkelser som følges gjennom flere romaner. Hver roman har en ny hovedperson, men bipersonene dukker opp i flere av romanene.

Lønn skrev 14 romaner, fem novellesaminger og to skuespill. Han er oversatt til femten språk, blant annet engelsk, tysk, fransk, nederlandsk, russisk og hindi. Wikipedia

75 år
Charles Napier (Skuespiller)
1936 - 2011

Charles Napier (USA)

Skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Charles Lewis Napier

Født:
12. april 1936 (88 år siden)

Døde:
5. oktober 2011 (75 år) (12 år siden)

Charles L. Napier var en amerikansk skuespiller.

Før Charles Napier flyttet til Hollywood for å prøve lykken som skuespiller var han en lovende squaredanser. En av hans første filmer var i sex-komedien Cherry, Harry & Raquel (1970), redigert av Russ Meyer, i hvilken han spilte mot blant andre Uschi Digard. Deretter medvirket han i ytterligere tre filmer av Meyer, Beyond the Valley of the Dolls (1970), The Seven Minutes (1971) og Supervixens (1975). Napier medvirket også i en rekke andre b-filmer og i enkelte episoder av ulike TV-serier, slik som Kojak, Star Trek: The Original Series og Star Trek: Deep Space Nine.

1980 spilte Charkes Napier Tucker McElroy i filmen Blues Brothers. En annen av hans mest kjente roller er som Marshall Murdock i Rambo: First Blood II (1985).

Napier medvirket videre i et stort antall b-filmer og TV-serier samt i en del storfilmer, som Philadelphia (1993) og Austin Powers. Napier kollapset den 5. oktober 2011 i sitt hjem og døde senere på sykehus. Wikipedia

93 år
Hardy Krüger (Skuespiller)
1928 - 2022

Hardy Krüger (Tyskland)

Skuespiller, selvbiograf, forfatter

Fullt navn / Fødenavn:
Eberhard August Franz Ewald Krüger

Født:
12. april 1928 (96 år siden)

Døde:
19. januar 2022 (93 år) (2 år siden)

Hardy Krüger var en tysk skuespiller, forfatter og aktivist. Han medvirket i over 70 filmer og har skrevet 16 bøker. Han gjorde internasjonal filmkarriere fra 1950-årene til 1970-årene og medvirket til å skape et sympatisk inntrykk av Tyskland i etterkrigstiden. Han medvirket i amerikanske, britiske, franske, italienske og spanske filmer. Wikipedia

83 år
Raymond Barre (Politiker)
1924 - 2007

Raymond Barre (Frankrike)

Politiker, samfunnsøkonom

Født:
12. april 1924 (100 år siden)

Døde:
25. august 2007 (83 år) (16 år siden)

Raymond Barre var en fransk sentrum-høyre politiker og økonom. Han var statsminister under president Valéry Giscard d'Estaing fra 27. august 1976 til 13. mai 1981.

Raymond Barre var professor i økonomi ved Institutt for politiske studier i Paris. Wikipedia

92 år
Erik Ninn-Hansen (Politiker)
1922 - 2014

Erik Ninn-Hansen (Danmark)

Politiker, høyesterettsadvokat

Født:
12. april 1922 (102 år siden)

Døde:
20. september 2014 (92 år) (9 år siden)

Erik Ninn-Hansen var en dansk høyesterettsadvokat og konservativ politiker. Wikipedia

79 år
Inger Hagerup (Forfatter)
1905 - 1985

Inger Hagerup (Norge)

Forfatter, lyriker, dramatiker

Fullt navn / Fødenavn:
Inger Johanne Halsør

Født:
12. april 1905 (119 år siden)

Døde:
6. februar 1985 (79 år) (39 år siden)

Inger Hagerup var en norsk lyriker og oversetter. Hun regnes som en av de største norske lyrikerne på 1900-tallet. Hun debuterte med diktsamlingen Jeg gikk meg vill i skogene i 1939. Wikipedia

74 år
Constantin Meunier (Kunstmaler)
1831 - 1905

Constantin Meunier (Belgia)

Kunstmaler, billedhugger

Født:
12. april 1831 (193 år siden)

Døde:
4. april 1905 (74 år) (119 år siden)

Constantin Emile Meunier, var en belgisk billedhogger og maler som regnes representant for naturalismen.

Han studerte ved akademiet i Brussel. Han tilbragte også tre år som medhjelper for billedhoggeren Charles Auguste Fraikin.

Hans selvtegnede bolig (1900) i Brussel inneholder fortsatt Musée Meunier (fra 1939 av), som forvalter hans verker. Fødebyen Etterbeek fikk i 1931 et minnesmerke laget av Edmond de Valériola. Mellom 1982 og 1998 var de belgiske 500 Franc-sedlene utstyrt med avbildning av Meuniers verker. Wikipedia

Dødsfall

67 år
Gilbert Gottfried (Komiker)
1955 - 2022

Gilbert Gottfried (USA)

Komiker, skuespiller, programleder

Født:
28. februar 1955 (69 år siden)

Døde:
12. april 2022 (67 år) (2 år siden)

Gilbert Gottfried (28. februar 1955, 12. april 2022) var en amerikansk stemmeskuespiller, komiker og podcast-vert. Han er blant annet kjent for å være stemmen til Jago i den amerikanske versjonen av Disneys Aladdin, som stand-up komiker, gjentakende gjest i Comedy Central Roast, podcast-vert for sin egen podcast Gilbert Gottfried's Amazing Colossal Podcast, og kjennetegnes ved sin drøye og kompromissløse humor. Wikipedia

70 år
Tor Kjærvik (Advokat)
1951 - 2021

Tor Kjærvik (Norge)

Advokat, jurist, politifullmektig

Født:
26. mars 1951 (73 år siden)

Døde:
12. april 2021 (70 år) (3 år siden)

Tor Kjærvik var en norsk advokat. Han arbeidet i det meste av sin yrkeskarriere som forsvarsadvokat. I forkant av sin død hadde han i flere år vært tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved Tinghuset, som holder til i Oslo sentrum. Wikipedia

90 år
Shirley Williams (Politiker)
1930 - 2021

Shirley Williams (Storbritannia)

Politiker, baronesse

Fullt navn / Fødenavn:
Shirley Vivian Teresa Brittain Catlin

Født:
27. juli 1930 (94 år siden)

Døde:
12. april 2021 (90 år) (3 år siden)

Shirley Williams, baronesse Williams av Crosby, var en britisk politiker og akademiker. Hun var opprinnelig parlamentsmedlem for Labour Party, men brøt ut og startet det sosialdemokratiske partiet i 1981. I 2001–2004 var hun leder for det liberaldemokratiske partiet i House of Lords. Hun utga en rekke bøker om politiske problemstillinger. Wikipedia

90 år
Stirling Moss (Formel 1-fører)
1929 - 2020

Stirling Moss (Storbritannia)

Formel 1-fører, racerfører

Født:
17. september 1929 (94 år siden)

Døde:
12. april 2020 (90 år) (4 år siden)

Stirling Moss var en britisk racerfører. Han kjørte i Formel 1-verdensmesterskapet fra 1951 til 1961 og deltok i 66 Formel 1-løp, med 16 pole positions og 16 seiere som resultat.

I løpet av hele sin motorsportkarriere, som omfattet en rekke løpskategorier innen både formelbil- og sportsvognracing, vant han 212 av de 529 løpene han deltok i og har blitt kalt «den største føreren som aldri har vunnet et verdensmesterskap». I løpet av syv år, fra 1955 til 1961, kom Moss på andreplass i Formel 1-mesterskapet fire ganger og på tredjeplass tre ganger.

I 1990 ble han innlemmet i International Motorsports Hall of Fame. Wikipedia

65 år
Elisabeth Berge (Forretningsdrivende)
1954 - 2020

Elisabeth Berge (Norge)

Forretningsdrivende, funksjonær

Født:
27. november 1954 (69 år siden)

Døde:
12. april 2020 (65 år) (4 år siden)

Elisabeth Berge var en norsk forretnings- og embetskvinne.

Hun ble uteksaminert som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 1978, og som Master of Arts i økonomi fra University of California i 1979. Hun arbeidet i Olje- og energidepartementet fra 1981 til 1990, fra 1986 som departementskonstituert departementsråd. Deretter arbeidet hun i Statoil fra 1990 til 2004, fra 2001 som informasjonssjef. I 2004 ble hun utnevnt til departementsråd i Olje- og energidepartementet. Hun var departementsråd til høsten 2019 og gikk av med pensjon 1. mars 2020.

Hun var styremedlem i Statnett fra 1992 til 2000 og Kavli Foundation fra 1999 til 2004. Wikipedia

70 år
Ole Bjørn Rongen (Sinolog)
1946 - 2017

Ole Bjørn Rongen (Norge)

Sinolog, førsteamanuensis, journalist

Født:
26. oktober 1946 (77 år siden)

Døde:
12. april 2017 (70 år) (7 år siden)

Ole Bjørn Rongen var en norsk sinolog, oversetter, forsker og journalist som også underviste i journalistikk ved Universitetet i Stavanger.

Rongen tok mastergraden ved Columbia University. Han arbeidet i NRK Rogaland til 1999 da han begynte som førsteamanuensis ved Høgskolen i Stavanger. Han oversatte flere klassiske kinesiske verk til norsk fra klassisk kinesisk: Konfutses Samtaler, Middelvegen og Den store læra; Mencius' Læra om det gode mennesket, Yijing og Daodejing (daoistisk filosofi) Wikipedia

67 år
Sugar Ray Robinson (Bokser)
1921 - 1989

Sugar Ray Robinson (USA)

Bokser, skuespiller

Fullt navn / Fødenavn:
Walker Smith jr.

Født:
3. mai 1921 (103 år siden)

Døde:
12. april 1989 (67 år) (35 år siden)

Walker Smith jr., bedre kjent som Sugar Ray Robinson, var en bokser fra Detroit i delstaten Michigan i USA.

Robinson er innehaver av en rekke bokserekorder, inkludert rekorden for å bli verdensmester i samme vektlasse da han vant mellomvekttittelen for 5. gang. Han ble også mester i weltervekt. En rekke boksefans, kritikere, journalister og liknende anser Robinson som historiens aller beste bokser. På 1940-tallet og 1950-tallet frontet Robinson forsiden på Ring Magazine. Han var også i hæren en periode. Robinson la opp så sent som i 1965, i en alder av 44 år. Han er også innlemmet i boksingens Hall of Fame.

Sugar Ray Robinson er et navn velkjent for alle bokseinteresserte. De tre ordene er synonymt med "pound for pound, the greatest boxer of all time" – tidenes største bokser, kilo for kilo.

I tidsepoken da Robinson dominerte var det 3 ganger så mange boksere. Det var halvparten så mange vektklasser og det eksisterte kun en VM-Tittel i hver klasse. Robinson gikk kamper mot samtlige av de beste bokserne i klassene før han fikk VM-kamp, en praksis som ikke eksisterer i dag. I dagens boksing er det ofte nok med en eller to kamper mot topp 10 rangert motstand. Robinson er trolig den aller største bokseren fra sportens gullalder. Wikipedia

66 år
Sonja Wigert (Skuespiller)
1913 - 1980

Sonja Wigert (Norge)

Skuespiller, spion, motstandskjemper

Fullt navn / Fødenavn:
Sonja Hansen

Født:
11. november 1913 (110 år siden)

Døde:
12. april 1980 (66 år) (44 år siden)

Sonja Wigert var en norsk-svensk skuespiller som spilte i over 30 spillefilmer fra 1934 til 1960. Hun var også spion under den andre verdenskrig.

Wikipedia

63 år
Franklin D. Roosevelt (Advokat)
1882 - 1945

Franklin D. Roosevelt (USA)

Advokat, politiker, statsmann, golfspiller

Fullt navn / Fødenavn:
Franklin Delano Roosevelt

Født:
30. januar 1882 (142 år siden)

Døde:
12. april 1945 (63 år) (79 år siden)

Franklin Delano Roosevelt, ofte bare kalt Franklin D. Roosevelt eller simpelthen FDR, var USAs 32. president. Roosevelt var en av det 20. århundres mest sentrale figurer som USAs president i en tid sterkt preget av økonomisk krise og verdenskrig. Roosevelt satt som president fra 1933 til 1945, og han er dermed den eneste amerikanske presidenten som har sittet mer enn to perioder. Franklin D. Roosevelt var seksmenning og nær venn av Theodore Roosevelt, USAs 26. president.

Franklin D. Roosevelt fikk diagnosen poliomyelitt i en alder av 39 år. Roosevelt døde like før krigen var over, og ble etterfulgt av visepresidenten Harry Truman. Wikipedia

<<
12. April
>>