Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 29. April
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_29-4.2016
3 år siden
Wikipedia
2016: 13 personer omkommer da et Airbus H225 Super Puma fra CHC Helikopter Service styrter
Helikopterulykken ved Turøy fant sted 29. april 2016, litt før klokken 12 lokal tid. Et Airbus H225 Super Puma fra CHC Helikopter Service styrtet ved Skitholmen sør i Øygarden kommune, like ved øya Turøy nord i Fjell kommune i Hordaland. 13 personer – to piloter og elleve passasjerer omkom. Wikipedia
Wikipedia_29-4.2014
5 år siden
Wikipedia
2014: Bob Hoskins led av parkinsons sykdom, og dør av lungebetennelse i en alder av 71 år
Robert William «Bob» Hoskins var en britisk skuespiller. Han er best kjent for roller som gangster og i familiefilmer som Hvem lurte Roger Rabbit? (1988) og Hook (1991).

Hoskins hadde hatt en mengde ulike jobber før han prøvde seg som skuespiller. Han fikk sin scenedebut 1969.

Etter en del småroller på film og TV fikk han 1978 sitt store gjennombrudd i tv-serien Penger fra oven i rollen som Arthur Parker.

Hoskins rolletolkninger i britiske filmer som Mona Lisa gjorde ham til en kritikerfavoritt, og han ble Oscarnominert for sin rolle som sjåfør for den luksusprostituerte Mona Lisa i 1986. Han fikk BAFTAprisen og pris ved filmfestivalen i Cannes. Hoskins gjorde senere komiske roller i Terry Gilliams Brazil, Super Mario Bros og Mrs. Henderson presenterer (den rollen ble han senere en Golden Globenominert for i kategorien Beste mannlige birolle). Sent på 1980-tallet og tidlig på 1990-tallet medvirket han i reklamer for selskapene British Gas og British Telecom.

I august 2012 trakk Hoskins seg tilbake, etter å ha blitt diagnostisert med parkinsons i 2011.

Den 29. april 2014 døde han av lungebetennelse på et sykehus i London, i en alder av 71 år. Han etterlot seg sin andre kone Linda Banwell og hans fire barn. Wikipedia
Wikipedia_29-4.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Mangeårig talsmann for «Framtiden i våre hender» Steinar Lem, dør av kreft, 57 år gammel
Steinar Henning Lem var en norsk miljøverner, forfatter og mangeårig talsmann for organisasjonen Framtiden i våre hender. Han var i løpet av sitt voksne liv både informasjonsmedarbeider, informasjonsleder og talsmann for organisasjonen. Lem var i forbindelse med sitt virke i organisasjonen særlig kritisk til «vekstsamfunnet», og brukte det meste av sitt voksne liv til å sette et kritisk søkelys på det. Han utgav flere bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa. Han debuterte som forfatter i 1973 med den skjønnlitterære boka Signaler, og allerede her kom hans kritiske holdning til «vekstsamfunnet» til syne. Han ble for denne boka belønnet med Tarjei Vesaas' debutantpris.

Lem markerte seg som en sterk kritiker av den rike vestlige verdens forbruk, og dens stadige mål om økonomisk vekst, og mente at den økonomiske kløften mellom den rike og den fattige verden må minskes og at norsk bistand til den tredje verden bør økes. Han markerte seg også som en dyreverner og mente at det burde være et sterkere vern av rovpattedyr i norsk fauna. Rent konkret for Norges vedkommende uttrykte han flere ganger at bensinprisene burde bli betraktelig høyere og man burde øke skattetrykket i Norge.

I mars 2009 ble det kjent at han hadde kreft, og ifølge ham selv, maks ett år igjen å leve. Han døde av kreft 28. april 2009, og ble begravet fra Trefoldighetskirken. Wikipedia
Wikipedia_29-4.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: Arve Opsahl sovner stille inn på Diakonhjemmet i Oslo, 85 år gammel
Arve Opsahl var en norsk skuespiller, sanger og komiker. Han er mest kjent for rollen som Egon Olsen i filmene om Olsenbanden, og siden 1990-tallet fra rollen som Henry i komiserien Mot i brøstet.

Opsahl, som var sønn av smed Aksel W. Opsahl (1886–1963) og Alvilde (1889–1958), debuterte som skuespiller i 1942, med Scala revyteater, senere på Edderkoppen og Chat Noir i en årrekke til han i 1967 ble ansatt ved Oslo Nye Teater. Fra 1980 var han freelancer med blant annet oppgaver for Dag Frøland på Chat Noir. Han ble raskt en av de ledende kunstnerne i norsk revy.

Han var stjernen i Helsingborgsteaterns riksturné i 1951, og han gjestespilte flere ganger i Sverige. Der ble han kanskje mest kjent for TV-sketsjen han spilte i 1963, der han som norsk sjømann ble fortalt av sin overordnede: Pikene i Lissabon har ikke mer enn pikene i Oslo. Til det repliserte sjømannen: Nei, men det de har, det har de her i Lissabon.

Arve Opsahl debuterte i filmen Svendsen går videre i 1949, men huskes kanskje best fra filmer som Operasjon Løvsprett (1962), Hurra for Andersens (1966), revyfilmen Kjære lille Norge (1973) og fra rollen som Egon Olsen i Olsenbanden-filmene. Opsahl er en av Norges mest engasjerte filmskuespillere, og har bidratt i drøyt 40 filmproduksjoner.

På TV er han mest kjent fra rollen som Henry i den populære komiserien Mot i brøstet som gikk på TV 2 store deler av 1990-tallet. Han deltok også i oppfølgeren Tusenårsfesten som ble utgitt på video og var ment som en slags sammenslåing av Mot i Brøstet og Karl & Co.

Han led siden 1970-tallet av sukkersyke. Sykdommen gjorde at han måtte amputere flere tær på 1990-tallet, og til sist leggen, to dager etter siste opptak til siste film, Olsenbandens siste stikk fra 1999.

Han begynte som konfektgutt på Chat Noir i 1938, men han begynte å utdanne seg til revisor. På studentenes friundervisning kom han med i en teatersirkel, og ble i 1942 hovedperson i deres revy i Folkets Hus.

Han giftet seg med Mary både i 1945 og 1954. I mellomtiden var han gift med den norske skuespillerinnen og sangerinnen Liv Wilse (f. Ingebrigtsen).

Som ung drev han med friidrett i Stabæk IF. Han var svært sportsinteressert hele livet. Wikipedia
<<
29. April
>>