Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
20. Mai

Om dagen

20. Mai er dag 140 i 2019, og er i uke 21. Det er 225 dager igjen av året.
Valutakurser Oppdatert 20. Mai kl.14:00
Henter valutakurser, vent litt...
Historie
Wikipedia_20-5.2012
7 år siden
Wikipedia
2012: Robin Gibb fra bandet Bee Gees, dør av leverkreft, 62 år gammel
Robin Hugh Gibb var en britisk sanger og sangskribent. Han er best kjent for å være medlem i Bee Gees, som han startet sammen med tvillingbroren Maurice Gibb og storebroren Barry Gibb. Han hadde også en yngre bror, Andy Gibb, som også var en svært populær sanger.

Han var født på Isle of Man av engelske foreldre. Familien flyttet senere til Manchester før de slo seg ned i Brisbane i Australia. Gibb begynte sin karriere som del av familietrioen og da gruppen fikk suksess returnerte de til Storbritannia. Gruppen ble deretter verdenskjente. I 2004 mottok Bee Gees ordenen Order of the British Empire. De fikk utmerkelsen for sitt «bidrag til musikk». Med rekordsalg av plater anslått til 200 millioner eksemplarer, ble Bee Gees et av verdens mest suksessrike popband noensinne.

Den 14. august 2010, mens han hadde opptredener i Belgia, begynte Gibb å føle magesmerter. Den 18. august ble han fraktet til sykehus i Oxford, England og gjennomgikk akutt kirurgi på grunn av en blokkert tarm. Dette var samme tilstand som tvillingbroren Maurice døde av i januar 2003. Gibb var snart restituert og var snart med på konserter i New Zealand og Australia. Den 20. november 2011, ble det avslørt at Gibb hadde blitt diagnostisert med leverkreft flere måneder tidligere.

Etter en karriere som spente over seks tiår stod Robin Gibb på scenen for siste gang i februar 2012 (i London Palladium) under en støttekonsert til ære for britisk militært personell. 20. mai 2012 døde Robin Gibb 62 år gammel etter lengre kreftsykdom.

Musikkhistorikeren Paul Gambaccini beskrev Gibb som «en av de største skikkelsene i britisk musikkhistorie» og som «en av de beste hvite soulstemmenene noensinne», og han fremholdt Bee Gees som «den mest suksessfulle sangskapende enheten i britisk populærmusikk etter Lennon og McCartney.» Wikipedia
Wikipedia_20-5.2011
8 år siden
Wikipedia
2011: Randy Savage dør av hjerteinfarkt og en følgende kollisjon i bil
Randall Mario Poffo, bedre kjent under artistnavnet «Macho Man» Randy Savage, var en amerikansk profesjonell bryter og skuespiller, best kjent for sin tid under World Wrestling Federation (WWF) og World Championship Wrestling (WCW). Han hadde også en kort karriere i Total Nonstop Action Wrestling (TNA).

Savage vant tjue mesterskap i løpet av sin karriere som profesjonell bryter og er sju ganger verdensmester; to ganger WWF Champion, fire ganger WCW World Heavyweight Champion, og én gang USWA Unified World Heavyweight Champion. Han var også WWF Intercontinental Champion.

WWE har kalt Savage den største internasjonale bryteren noensinne og har kreditert ham for å bringe «et høyere nivå av troverdighet til tittelen gjennom sin fantastiske forestillinger i ringen». Savage var WWF «kongen i ringen» 1987, og vinner av 1995 WCW World War 3.

Om morgenen den 20. mai 2011 døde Savage i en alder av 58 år, da han får et hjerteinfarkt mens han kjører bil sammen med sin kone i Seminole, Florida. Han mister kontrollen over sin Jeep Wrangler, og krasjer inn i et tre. Innledende rapporter om Savages død, indikerte at han hadde blitt drept i kollisjonen, men han og hans kone hadde på seg setebelter, og fikk bare mindre fysiske skader i selve ulykken. Wikipedia
Wikipedia_20-5.2007
12 år siden
Wikipedia
2007: Kurt Asle Arvesen vant 8. etappe i sykkelrittet Giro d'Italia
Kurt Asle Arvesen er en norsk tidligere profesjonell sykkelrytter fra Eresfjord, som nå er sportsdirektør i Team Sky. Fra 2017 vil Arvesen være sportslig leder for det norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team.

Arvesen har deltatt i alle de store Grand Tours. Han har deltatt i Tour de France fem ganger og har vunnet én etappeseier (2008). Han har vært med i Giro d'Italia to ganger, i 2003 og 2007 og vant en etappe begge ganger. Han har også deltatt i fire utgaver av Vuelta a España. Wikipedia
Wikipedia_20-5.1506
513 år siden
Wikipedia
1506: Christofer Columbus dør sannsynligvis som følge av infeksjon og matforgiftning, 54 år gammel
Christofer Columbus var opprinnelig en italiensk oppdagelsesreisende og handelsmann. Han var mest sannsynlig fra Genova i Italia, og navnet hans er Cristoforo Colombo på italiensk (Columbus er en latinsk variant av Colombo) og Cristóbal Colón på spansk. Han krysset Atlanterhavet, og nådde Amerika i 1492 under kastiljansk flagg. Dette var egentlig et forsøk på å nå India, derav navnet «indianere».

Columbus kalte seg guvernør over de områdene han fant, etter avtale med det spanske kongehuset. Selv om mange anså ham for å være en utmerket sjøfarer og navigatør, var det mange i hans samtid som så på ham som en dårlig administrator, og han ble fratatt guvernørtittelen i 1500.

Columbus er en kontroversiell historisk person. Mange mener han er indirekte ansvarlig for at millioner av innfødte døde, at europeerne utnyttet de innfødte amerikanerne, og for slaveriet på De vestindiske øyer. Andre gir ham æren for å være startskuddet for den geografiske utbredelsen og videreutviklingen av den vestlige kultur. Mange regner ham for å ha oppdaget Amerika, siden han åpnet sjøruten til det nye kontinent, selv om Leiv Eiriksson i dag anses for å være den første europeer i Amerika, omkring år 1000, da han reiste for å finne det landet Bjarne Herjolvsson hadde sett i vest. Men det var først da italieneren Amerigo Vespucci etter en ekspedisjon til Brasil i 1500-1501 berettet om sin reise at Europa ble klar over at et nytt kontinent var oppdaget. Kontinentet ble gitt navnet Amerika i 1507 for å hedre Amerigo Vespucci, som ble sett på som den egentlige oppdageren.

I hans senere år krevde Columbus at den spanske kronen ga ham 10% av all fortjeneste fra de nye områdene, i tråd med tidligere avtaler. Men siden han var løst fra sine plikter som guvernør, følte ikke den spanske kronen seg bundet av disse kontraktene, og hans krav ble avvist. Familien hans saksøkte senere kronen for en andel av profitten fra Amerika, men tapte saken til slutt – 50 år senere.

20. mai 1506 døde Columbus i Spania, fortsatt overbevist om at hans oppdagelser var øyer langs østkysten av Asia. Selv etter sin død fortsatte hans reiser; Han ble først begravet i Valladolid, deretter i Sevilla. Senere, i 1542 ble han flyttet til Santo Domingo i Den dominikanske republikk, etter ønske fra testamentet til hans sønn Diego. I 1576 ble liket fraktet til Havanna i Cuba. Etter krigen i 1898 ble Cuba uavhengig. Da spanjolene trakk seg ut av Cuba tok de Columbus' levninger med seg, og han ble flyttet tilbake til Sevilla i Spania. Noen hevder imidlertid at han fortsatt er begravd i katedralen i Santo Domingo. Wikipedia
Dødsfall
93 år
Erling Hall-Hofsø (Politiker)
1917 - 2010

Erling Hall-Hofsø (Norge)

Politiker, redaktør

Født:
11. januar 1917 (102 år siden)

Døde:
20. mai 2010 (93 år) (9 år siden)

Erling Hall-Hofsø var en norsk pressemann og politiker (A). Han var journalist og redaktør i Folkeviljen og leder for Harstad-kontoret til Nordlys.
Hall-Hofsø starta i Folkeviljen, som var Arbeiderpartiets lokalavis i Harstad, i 1946. Året etter blei han redaktør for avisa. Da den gikk sammen med Nordlys (Tromsø) i 1956, blei han leder for Harstad-avdelinga for denne avisa med tittel redaktør. Denne posisjonen hadde han til han gikk av med pensjon i 1987.
I 1953 ble Hall-Hofsø dømt til tre måneders fengsel i en oppsiktsvekkende rettssak. Avisa hadde omtalt en voldtektssak. Politiet bad om å få oppgitt kilden, men redaktøren nekta, trass i at han fikk flere rettspålegg om å gjøre det. Han blei til sist dømt i Høyesterett og sonte 17 dager, før kilden sjøl meldte seg for politiet. Dette var første gang kildevernet blei prøvd for en domstol i Norge.
Hall-Hofsø var også aktiv som politiker i Arbeiderpartiet. Han var med i Arbeidernes ungdomsfylkings landsstyre fra 1938 til 1945. Fra 1948 og i rundt 30 år var han med i kommunestyret, først i Sandtorg, så i Harstad. Han hadde også en periode fra 1968 i Troms fylkesting. I Harstad var han dessuten med i skolestyret i tolv år, leder i fire. I 2003 blei han æresmedlem av Arbeiderpartiet.
I 1963 var han en av initiativtakerne til Festspillene i Nord-Norge, og han var styremedlem her i de seks første åra. I 1991 fikk han Harstad bys fortjenstmedalje. Wikipedia

<<
20. Mai
>>