Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 24. Mai
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_24-5.2002
17 år siden
Wikipedia
2002: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gifter seg i Nidarosdomen
13. desember 2001 forlovet Märtha seg med forfatteren Ari Behn. Bryllupet fant sted i Trondheim den 24. mai 2002. Prinsessen og Ari Behn har tre barn: Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. I perioden 2012–2014 var familien bosatt i London i England. I 2014 flyttet de tilbake til Lommedalen i Bærum, der de også bodde før London-oppholdet.

Kongehuset kunngjorde 5. august 2016 at ekteparet vil skille lag. Wikipedia
Wikipedia_24-5.1956
63 år siden
Wikipedia
1956: Eurovision Song Contest blir avholdt for første gang i Lugano i Sveits
Eurovision Song Contest, på norsk ofte bare omtalt som Melodi Grand Prix, er en musikkonkurranse for medlemslandene i Den europeiske kringkastingsunion (EBU) som er blitt arrangert årlig siden 1956.

Hvert deltagerland deltar gjennom en nasjonal fjernsynskanal, som har ansvar for å velge ut en sang som skal delta i konkurransen. TV-kanalen må være medlem av EBU. Det blir så arrangert en telefon- og juryavstemning hvor hvert land kan stemme på de andre landenes sanger for å kåre en vinner. Vinneren får arrangere konkurransen året etter.

Finalen i konkurransen blir normalt arrangert en lørdag i mai. På grunn av høyt deltagerantall er det siden 2008 blitt arrangert to semifinaler i forkant av finalen; de fire foregående årene var det én semifinale. Bare vertslandet og fem andre land – Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland – er direkte kvalifisert til finalen.

Irland er det landet som har vunnet Eurovision Song Contest flest ganger, med syv seire. Sverige har seks seire, mens Frankrike, Luxembourg og Storbritannia har fem. Norge deltar i konkurransen gjennom NRK og har vært med hvert år siden 1960 (med unntak av 1970 og 2002) og vunnet tre ganger: i 1985, i 1995 og i 2009. Norge er samtidig det landet som har kommet sist flest ganger, med elleve sisteplasser – herav fire ganger med null poeng.

Konkurransen er et av de lengstlevende TV-programmene i verden, og det har de siste årene hatt et seertall på rundt 200 millioner seere på verdensbasis for finalen og semifinalene samlet. Programmet blir kringkastet i land utenfor EBU også, og opp igjennom årene har programmet blitt sendt i land som Australia, Kina, Egypt, India og USA. Wikipedia
Wikipedia_24-5.1943
76 år siden
Wikipedia
1943: Josef Mengele, med tilnavnet «dødsengelen», blir engasjert som lege i konsentrasjonsleiren Auschwitz
Josef Mengele var en tysk nasjonalsosialist, lege, hauptsturmführer i SS og krigsforbryter. Under andre verdenskrig utførte Mengele ekstreme og umenneskelige eksperimenter på fanger i konsentrasjonsleiren Auschwitz.

I 1938 ble han medlem av SS og fikk rekruttutdannelse ved et SS-regiment. Deretter tjenestegjorde han i tre år i Waffen-SS frem til han ble såret på Østfronten, og erklært uskikket til strid.

Den 24. mai 1943 ble Mengele lege ved den såkalte «sigøyner-leiren» i Auschwitz. I august 1944 ble den delen av leiren stengt, og han ble sjef på sykestua i hovedleiren. Under sitt opphold i Auschwitz fikk Mengele tilnavnet «dødsengelen» siden han, sammen med andre leger, bestemte hvilke fanger som skulle sendes umiddelbart til gasskammeret, og hvilke som skulle utnyttes til slavearbeid eller eksperimenter. Wikipedia
<<
24. Mai
>>