Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
Dagen i dag 16. Mai
Navnedag i dag
Historiske hendelser
Wikipedia_16-5.2010
9 år siden
Wikipedia
2010: Ronnie James Dio dør av magekreft, 67 år gammel
Ronnie James Dio var en amerikansk sanger innen heavy metal-sjangeren. Han var medlem av flere kjente grupper, og hadde også en betydelig solo-karriere.

Den 25. november 2009 opplyste Dios ektefelle Wendy på Dios hjemmeside at Dio hadde blitt diagnostisert med magekreft i tidlig stadium, og var under behandling.

Den 16. mai 2010 ble det kunngjort på den offisielle hjemmesiden og på Facebook at Dio var død.

Han ble begravet 1. juni 2010 på Forest Lawn, Hollywood Hills i California. Han ble båret til graven av Vinny Appice, Geezer Butler, Craig Goldy, Scott Warren, Simon Wright og Steve Mignardi (Dios personlige assistent og venn). Wikipedia
Wikipedia_16-5.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Alexander Rybak vinner Eurovision Song Contest i Moskva
Alexander Igorjevitsj Rybak, eller Aljaksandr Igaravitsj Rybak, er en norsk låtskriver, sanger, fiolinist, skuespiller og forfatter. Han er oppvokst på Nesodden utenfor Oslo i Norge.

Rybak ble nasjonalt og internasjonalt kjent etter å ha vunnet Eurovision Song Contest 2009 med sin egenkomponerte sang «Fairytale». Seieren var den mest overlegne i konkurransen til da, og seieren gjorde Rybak særlig populær i Øst-Europa, der han deltok i en rekke tv-show i tiden etter. I Norge ble han kåret Årets spellemann under Spellemannprisen 2009, og i 2010 til årets nykommer av MUZ-TV, en musikkprisutdeling i russisk musikkindustri. I 2018 vant Rybak Melodi Grand Prix for andre gang med låten «That's How You Write a Song». Han representerte Norge i Eurovision Song Contest for andre gang og endte på 15. plass i finalen. Wikipedia
Wikipedia_16-5.1990
29 år siden
Wikipedia
1990: Sammy Davis jr. dør av komplikasjoner i forbindelse med strupekreft, 64 år gammel
Sammy Davis jr. var en amerikansk underholder. Han danset, imiterte, sang, spilte vibrafon, trompet og slagverk.

Han sluttet seg til en underholdningsgruppe og fant ut at rampelyset gjorde slutt på en del av rasismen. Han sa om dette at «Mitt talent var våpenet, makten, måten å kjempe på for meg. Det var den eneste måten for meg å påvirke andres tankesett».

Etter at krigen sluttet gjenopptok Sammy dansingen og lyktes stadig bedre. I 1954 opplevde han derimot sterk motgang da han mistet det ene øyet sitt i en bilulykke. Han brukte et glassøye resten av livet. Det var i forbindelse med denne ulykken han fikk den flatklemte nesen som senere ble ett av kjennemerkene hans. Senere samme år konverterte han til jødedommen og hans andre album ble utgitt. Hans neste steg i karrieren var å opptre på Broadway.

1959 ble Sammy et av medlemmene i den såkalte «Rat Pack», som ble ledet av hans gode venn Frank Sinatra. De øvrige medlemmene var Dean Martin, Peter Lawford og Joey Bishop. Gruppen opptrådte ofte i Las Vegas og bidro dermed til å gjøre Las Vegas til et turistmål.

Som en følge av sin suksess begynte Davis jr. å nekte å opptre på scener hvor de praktisere raseskille og dette ledet smått om senn til at nattklubber i Miami Beach og kasinoer i Las Vegas sluttet å praktisere raseskille.

I 1960 skapte Sammy stort rabalder da han inngikk ekteskap med den svenske skuespilleren Maj-Britt Wilkens. Han hadde da allerede ett oppløst ekteskap bak seg. På denne tiden var det i 31 av USAs 50 stater fortsatt forbud mot blandingsekteskap. Disse lovene ble ikke avskaffet før i 1967. Paret fikk en datter sammen og adopterte to sønner. Paret ble skilt i 1968. Samme år begynte Davis jr. å treffe Altovise Gore som opptrådte i showet hans og i 1970 ble de viet av pastor Jesse Jackson. Ekteskapet varte frem til hans død i 1990.

Davis jr. døde av komplikasjoner i forbindelse med strupekreft, som han hadde pådratt seg etter mange år som røker. I sin selvbiografi forteller han om et liv med alkohol, kokain og kvinner. Når han skulle beskrive seg selv, gjorde han det ofte ved å omtale seg som «en liten, enøyd, svart jøde med flat nese». Bak denne selvironien lå det trolig mye smerte.

Sammy Davis jr. har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Wikipedia
<<
16. Mai
>>