Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Søk Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
18. Desember

Om dagen

18. Desember er dag 352 i 2019, og er i uke 51. Det er 13 dager igjen av året.
Historie
Wikipedia_18-12.2006
13 år siden
Wikipedia
2006: Skaperen av «Tom og Jerry», «Flintstones» og «Scooby-Doo» Joseph Barbera, dør av naturlige årsaker, 95 år gammel
Joseph Roland «Joe» Barbera var en innflytelsesrik amerikansk animatør og tegneserieartist. Sammen med sin makker, William Hanna, skapte han kjente tegnefilmserier som Tom og Jerry, Flintstones, Scooby-Doo og grunnla animasjonsstudioet Hanna-Barbera. Duoen produserte hundrevis av tegneserier og vant en rekke priser, og ble etterhvert et av Hollywoods mest populære tegneseriestudioer.

Barbera møtte Hannah i 1937 ved Metro-Goldwyn-Mayer film studio, der de jobbet med tegneserien Puss Gets the Boot, som resulterte i at de to evige fiendene, katten Tom og musa Jerry, ble født. De lagde også den animerte TV-serie-versjonen av Smurfene samt animerte langfilmer som «Charlottes tryllevev» (1973) og «Heidi's Song» (1982). Duoen hadde sin storhetstid på 1950-, 1960- og 1970-tallet og ble etterhvert ansett som den eneste seriøse rivalen til Walt Disney.

Han har vunnet flere priser, inkludert to Emmy, to Daytime Emmy og en Golden Award fra Motion Picture Screen Cartoonists Award. Han har i tillegg blitt nominert til Oscar to ganger. Han fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 1976.

Joseph Barbera var sønn av Vincent Barbera og Francesca Calvacca, som var italienske immigranter fra Sicilia. Han var gift med Dorothy Earl fra 1935 til 1963 og med Sheila Holden fra 1963 og frem til sin død. Han hadde tre barn med sin første kone.

Barbera døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Studio City, 95 år gammel. Wikipedia
Wikipedia_18-12.1997
22 år siden
Wikipedia
1997: HTML 4.0 blir sluppet av World Wide Web Consortium
HyperText Markup Language (HTML, hypertekstmarkeringsspråk) er et markeringsspråk for formatering av nettsider med hypertekst og annen informasjon som kan vises i en nettleser. HTML benyttes til å strukturere informasjon – angi noe tekst som overskrifter, avsnitt, lister og så videre – og kan, i en viss grad, brukes til å beskrive utseende og semantikk i et dokument. HTMLs grammatiske struktur er HTML DTD som ble skapt ved å gjøre bruk av SGML syntaks, som er en internasjonal standard for tekstformatering (ISO 8879).

HTML ble opprinnelig definert i 1989 av Tim Berners-Lee og Robert Caillau og videreutviklet av IETF og er nå en internasjonal standard (ISO/IEC 15445:2000). Siden har HTML-spesifikasjonene blitt opprettholdt av World Wide Web Consortium (W3C).

Tidlige versjoner av HTML ble definert med løsere syntaktiske regler som gjorde læring av bruken enkel for dem som ikke var vant med publisering på verdensveven. Nettleserne foretok gjerne sine egne antakelser om hvordan koden skulle forstås og skapte bildet av nettsiden. Utviklingen har riktignok gått mer i retning av striktere språklig syntaks, men fremdeles forventes nettlesere å produsere leservennlige sider selv om HTML-koden de er skrevet i er langt fra å etterleve gjeldende standarder.

XHTML påtvinger HTML de striktere XML-reglene for å gjøre det enklere å prosessere og vedlikehold og er W3Cs etterfølger til HTML-standarden. Av den grunn ser mange på XHTML som den «nyeste versjonen» av HTML, men i virkeligheten er dette en egen, parallell standard. W3C anbefaler at man bruker enten XHTML 1.1, XHTML 1.0, eller HTML 4.01 når man lager nettsider. Wikipedia
Wikipedia_18-12.1912
107 år siden
Wikipedia
1912: Piltdownmannen, som er en av historiens mest berømte arkeologiske forfalskninger, blir «funnet»
Piltdownmennesket eller piltdownmannen er en berømt forfalskning som består av deler av en skalle og underkjeve. Disse skal ha blitt funnet i et grustak nær Piltdown ved Uckfield i East Sussex i 1912. Mange av datidens eksperter trodde at fragmentene var de fossiliserte levningene av en dertil ukjent form for tidlig menneske. Det vitenskapelige navnet Eoanthropus dawsoni («Dawsons daggry-mann», etter samleren Charles Dawson) ble gitt til spesimenet.

Spesimenets betydning var omstridt frem til forfalskningen ble offisielt avslørt i 1953. Kjevebenet viste seg å tilhøre en orangutang og var satt sammen med noen sjimpanse-tenner og skallen til et fullt utviklet moderne menneske.

Piltdown-forfalskningen er en av historiens mest berømte arkeologiske forfalskninger. Den har vært fremstående av to grunner: oppmerksomheten som har blitt gitt temaet menneskelig evolusjon og den lange tiden som gikk (mer enn 40 år) før forfalskningen ble offisielt og endelig avslørt. Wikipedia
Fødsler
36 år
Mutasim-Billah al-Gaddafi (Politiker)
1974 - 2011

Mutasim-Billah al-Gaddafi (Libya)

Politiker, offiser

Født:
18. desember 1974 (45 år siden)

Døde:
20. oktober 2011 (36 år) (8 år siden)

Mutasim-Billah al-Gaddafi var den fjerde sønnen til Libyas eneveldige statsoverhode og diktator Muammar al-Gaddafi.
Han var oberstløytnant i den libyske hæren. Han flyktet til Egypt etter at han angivelig skal ha vært hovedansvarlig for et egyptisk-støttet kuppforsøk mot sin egen far. Faren hans, Muammar al-Gaddafi, tilga sønnen og han vendte etter hvert tilbake til Libya, der han ble tildelt stillingen som nasjonal sikkerhetsrådgiver i tillegg til at han ledet sin egen avdeling i hæren.
I april 2009 hadde Moatassem et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Wikipedia

78 år
Willy Brandt (Politiker)
1913 - 1992

Willy Brandt (Tyskland)

Politiker, journalist, faglitterær forfatter, selvbiograf

Fullt navn / Fødenavn:
Herbert Ernst Karl Frahm

Født:
18. desember 1913 (106 år siden)

Døde:
8. oktober 1992 (78 år) (27 år siden)

Willy Brandt (egentlig Herbert Ernst Karl Frahm) var en tysk politiker (SPD). Han var regjerende borgermester i Vest-Berlin fra 1957 til 1966. Han var utenriksminister i Forbundsrepublikken Tyskland (den gang begrenset til Vest-Tyskland) fra 1966 til 1969 og Vest-Tysklands forbundskansler fra 1969 til 1974.
I perioden 1949 til 1990 var Forbundsrepublikken Tysklands territorium begrenset til Vest-Tyskland. Vest-Berlin ble kulturelt og politisk knyttet til Forbundsrepublikken Tyskland, men de allierte okkupasjonsmaktene aksepterte ikke full innlemming i Vest-Tyskland. Vest-Berlins utsendinger til Forbundsdagen hadde ikke stemmerett.
Han mottok Nobels fredspris i 1971 for å ha rakt ut en forsonende hånd til Øst-Europa og styrket samarbeidet i Vest-Europa gjennom EEC-samarbeidet. Wikipedia

66 år
Viktor Rydberg (Skribent)
1828 - 1895

Viktor Rydberg (Sverige)

Skribent, journalist, oversetter, universitetslærer, dikterjurist, lyriker, kunsthistoriker, kommentator

Fullt navn / Fødenavn:
Abraham Viktor Rydberg

Født:
18. desember 1828 (191 år siden)

Døde:
21. september 1895 (66 år) (124 år siden)

Abraham Viktor Rydberg, død 21. september 1895 i Djursholm i dagens Danderyds kommun i Stockholms län) var en svensk forfatter, poet, journalist, språkmann, og kulturhistoriker. Han var også en essayist, idealistisk filosof og en framtredende personlighet i det intellektuelle liv i Sverige i løpet av siste halvdel av 1800-tallet, medlem av Svenska Akademien i årene 1877–1895, «hovedsakelig en klassisk idealist», har blitt beskrevet som «Sveriges siste romantiker» og var ved 1859 «ansett som blant de fremst svenske romanforfattere». Rydbergs imponerende gravsted finnes på Östra begravningsplatsen i Göteborg. Wikipedia

<<
18. Desember
>>