Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Innstillinger Kontakt oss Sett som startside
Webmail
Webmail
Webmail
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Webmail
Aviser
Aviser
Aviser
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Aviser (Riksaviser)
Banker
Banker
Banker
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Banker (Mest brukte)
TV & video
TV & video
TV & video
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
TV & video
Radio
Radio
Radio
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Radio
Verktøy
Verktøy
Verktøy
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Verktøy
Favoritter
Dine favoritter
Dine favoritter
Liste
Lister
Ruter
Ikoner
Dine favoritter
Uke
Norsk kalender (Timebuster v0.11 Beta)
Laster innhold, vent litt...
Forsiden
Dagen i dag
3. Desember
Navnedag
Merkedager
Historie
Wikipedia_3-12.2009
10 år siden
Wikipedia
2009: Bloggeren Regine Stokke, dør av det bloggen hennes handler om, kreftsykdommen. Hun ble bare 18 år
Regine Hansen Stokke var en norsk kreftsyk jente fra Kristiansund som ble landskjent da hun skrev en blogg mens hun var syk, fra 2008 til hun døde av sykdommen i desember 2009. Bloggen med tittelen Face your fear var Norges nest mest besøkte blogg i en periode.

Stokke fikk i august 2008, i en alder av 17 år, diagnosen myelodysplastisk syndrom og akutt myelogen leukemi. For å oppdatere venner og familie om sykdomsforløpet, opprettet hun en blogg. Bloggen var ifølge Blogglisten.no Norges nest mest leste blogg.

Stokke fikk stor oppmerksomhet i norsk presse for sitt livsmot. Det var også første gang en såpåss syk, ung person valgte å oppdatere sine støttespillere på internett. Blant annet var hun portrettert på førstesiden av Dagbladet i 2009. Dagbladet publiserte også et lengre intervju med henne på sine nettsider.

Regine Stokke døde torsdag 3. desember 2009, 18 år gammel. Søsteren Elise oppdaterte bloggen senere samme dag:

«Kjære vakre søster. Etter 15 lange måneder i kamp mot kreften, har du nå endelig funnet fred. Det har nok vært de lengste og tøffeste månedene i ditt liv. Det har det også vært for oss rundt deg. Vi har hatt mange tunge stunder sammen i denne vanskelige tiden, men vi har også hatt mange fine.

Vi alle skjønte vel etterhvert at det begynte å gå mot slutten, og de siste dagene hadde du det ikke noe godt. De sterke smertene du hadde gjorde at du måtte ha mye smertestillende. Du var utmattet mesteparten av døgnet. Torsdag 3. desember 2009 klokken 14.02 sovnet vår kjære Regine stille inn i sin seng med både mamma, pappa, lillesøster og kattepus ved sin side. Klem fra lillesøster Elise.»

Regines siste ønske var å utgi en bok, og 14. april 2010 ble Regines bok utgitt av Gyldendal forlag. Boken inneholder blogginnlegg og -kommentarer, bilder, og tekster av hennes familie og venner. Wikipedia
Wikipedia_3-12.1999
20 år siden
Wikipedia
1999: Den amerikanske sangeren Scatman John, dør av lungekreft, 57 år gammel
John Paul Larkin, kjent som Scatman John, var en amerikansk sanger kjent som den som for alvor introduserte sangstilen scat-sang i populærmusikken. Scat-sang er en ordløs sangform og -teknikk som siden 1920-tallet har vært vanlig i jazzmusikk.

Scatmans album solgte over 2,5 millioner kopier verden over. Scatman John mottok 14 gull og 18 platina for sine album og singler. En av hans største hits var «Scatman», som ble utgitt i 1995.

Han døde av lungekreft i sitt hjem i Los Angeles 57 år gammel. Wikipedia
Wikipedia_3-12.1984
35 år siden
Wikipedia
1984: Et Gassutslipp fra en amerikanskeid fabrikk i Bhopal i India dreper mellom 8 og 15.000 mennesker
Bhopal-katastrofen, også kjent som Bhopal-ulykken eller gasstragedien i Bhopal, var en industriulykke som fant sted i 1984 på en sprøytemiddelfabrikk midt i den indiske byen Bhopal, som er hovedstad i delstaten Madhya Pradesh. Industrianlegget som produserte pesticid var eid og drevet av det amerikanske konsernet Union Carbide India Limited (UCIL), et heleid datterselskap av Dow Chemical Company.

Rundt midnatt mellom den 2. og 3. desember 1984 slapp gassanlegget ut flere tonn av giftgassen metylisocyanat (MIC) og andre toksiner i atmosfæren, noe som resulterte i at over 500.000 mennesker ble direkte eksponert for disse miljøgiftene. Dødstallene som følge av utslippet varierer kraftig. Det umiddelbare, offisielle dødstallet var 2259, mens delstatsregjeringen i Madhya Pradesh har bekreftet til sammen 3787 dødsfall relatert til gassutslippet. Andre regjeringskilder anslår dødstallet til 15.000. Andre igjen anslår at 8000 døde i løpet av de første ukene og at ytterligere 8000 senere døde av gassrelaterte sykdommer.

29 år etter gasstragedien fortsetter de 390 tonn giftige kjemikaliene som ble etterlatt på UCIL-anlegget å lekke ut og forurense grunnvannet i området, hvilket berører tusener av lokale beboere som er avhengige av grunnvannet. Det er imidlertid noe uenighet om omfanget av den fortsettende forurensningen og om kjemikaliene som fortsatt er lagret på stedet utgjør noen helserisiko. Ifølge BBC har Bhopal-ulykken blitt kalt «verdens verste industrikatastrofe». Det er også en av de mest kjente miljøkatastrofer i historien.

Det pågår fortsatt et rettslig etterspill i de amerikanske domstolene og en domstol i Bhopal mot Union Carbide, som i dag er eid av Dow Chemical Company. India har utstedt arrestordre på Warren Anderson, som var administrerende direktør i Union Carbide ved tidspunktet for katastrofen. Den 7. juni 2010 ble syv tidligere ansatte, inkludert tidligere styreleder i UCIL, dømt i Bhopal til to års fengsel hver for uaktsomme drap og for ikke å ha forhindret giftgasskatastrofen. En åttende tidligere ansatt ble også dømt, men han døde før dommen ble kunngjort.

London 2012 Olympics havnet i en kontrovers på grunn av sponsoravtale med Dow Chemicals. Til tross for protester ønsket verken London 2012 Olympics eller Dow Chemicals å avslutte sponsoravtalen. I januar 2012 trakk Meredith Alexander seg som medlem av komiteen som hadde ansvaret for overvåke de etiske sidene av London OL. Wikipedia
Fødsler
60 år
Mel Smith (Komiker)
1952 - 2013

Mel Smith (Storbritannia)

Komiker

Fullt navn / Fødenavn:
Melvin Kenneth Smith

Født:
3. desember 1952

Døde:
19. juli 2013 (60 år)

Mel Smith var en engelsk komiker, skuespiller, manusforfatter og regissør. Internasjonalt huskes han best fra komiserien Smith and Jones som gikk på 1980- og 1990-tallet.

Smith er mest kjent fra TV-programmene Not the Nine O'Clock News og Smith and Jones, i begge programmene medvirket også Griff Rhys Jones. Smith har blant annet medvirket i Hjelp, vi må på ferie til Europa (1985) og kultfilmen Prinsessebruden (1987). Han har også regissert noen filmer, for eksempel Bean – Den store katastrofefilmen (1997).

I 1987 spilte Smith inn en coverversjon av julesangen «Rockin' around the Christmas tree» sammen med Kim Wilde. I 2006 deltok de i samme episode av TV 2-programmet Gylne tider. Wikipedia

<<
3. Desember
>>